TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bölgenin ilk e-sınav merkezi Adana

Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğünce yürütülen ve Adana İl Milli Eğitim Müdürlüğünce düzenlenen e-sınav merkezlerinin tanıtılması ve artırılması faaliyetleri kapsamında, İsmet İnönü İlköğretim Okulunda MTSK İl Temsilcilerine bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Haber Giriş Tarihi: 26.08.2016 17:02
Haber Güncellenme Tarihi: 26.08.2016 17:02
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Bölgenin ilk e-sınav merkezi  Adana


 AYDIN GÖKÇEOĞLU
ADANA (İLKHABER) -Tanıtım toplantısına İl Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mehmet Çalışkan, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Demirci, Seyhan İlçe Milli Eğitim Müdürü İzzettin Aydın, İl Milli Eğitim Müdürlüğü MEBBİS İl Yöneticisi Yalçın Taşın, Adana Sürücü Kursları ve Eğitimcileri Derneği Başkanı Bülent Kendirci ile MTSK kurs sahipleri ve yöneticileri katıldı.

Adaylar randevu alarak MTSK sınavlarına elektronik ortamda katılacak
'e-sınav' ile ilgili bilgiler veren ve katılımcıların sorularını yanıtlayan İl Milli Eğitim Müdürlüğü MEBBİS İl Yöneticisi Yalçın Taşın, “Adaylar MTSK sınavlarına online olarak hafta içi mesai saatleri dışında ve hafta sonları tüm gün randevu sistemi ile başvurarak sınavlara katılabilecekler. Sınav bitiminde e- sınav sonuçlarını anlık olarak alıp bir sonraki aşamaya geçebilecek, sınavı kaybetmeleri halinde ise 15 gün gibi kısa bir süre sonra tekrar randevu alarak sınava girebileceklerdir. Sınavlar hafta içi mesai saatleri dışında 4, hafta sonları ise 8 oturuma kadar yapılabilmektedir. e-sınav merkezimiz bu bölgede tek olup çevre illerden ve isterlerse Türkiye’nin dört bir yanından adaylar yine randevu alarak MTSK sınavlarına elektronik ortamda katılabileceklerdir.” dedi.
Tanıtım sonrası İl Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar ve Sürücü Kursları eğitimcileri e-sınav’ın demosunu test ederek sisteme tam puan verdiler.

Adana’ya e- sınav sınıfını kazandırdık
Kurum olarak amaçlarının, Milli Eğitim Bakanlığının getirmiş olduğu uygulamaları ve yenilikleri ilimize en kısa zamanda kazandırmak olduğunuifade eden İl Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar,”Ülkemizde ilk e- sınav salonları pilot il uygulamasıyla Ankara ve Eskişehir illerinde kurulmuş olup, bu pilot iller dışında ilk uygulama ilimizde yapılacaktır. İsmet İnönü İlkokulu e-sınav merkezi faaliyet gösterecektir.”
Her şey Adana’mıza hizmet için diyerek sözlerine devam eden Akpınar, “İlimize böyle bir hizmetin gelmesi için yoğun çaba gösteren arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. Buraya çok ciddi bir masraf edildi,sürücü kursları ve eğitimcilerinin bunu çok güzel değerlendireceklerini düşünüyorum. Biz istiyoruz ki bu sistem kullanılsın. Bu binamızda tüm şartlar mevcut, diğer okullarımızda da bu faaliyetin yayılması için çalışmalara başlayacağız. Sadece bu salon ilimize yetmeyecek, bu sistemi ilimizin birçok yerine yaymayı amaçlıyoruz.” Dedi.
e - Sınav gerekli eğitimlerin verilmesi sonrasında en kısa zamanda Adana’da faaliyete geçirilecektir.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.