TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kurban kesim kampanyasına ilgi yoğun

Türk Kızılayı’nın 2007 yılından bu yana yürüttüğü “Vekaletle Kurban Kesim Kampanyası”na bu yıl da ilgi artarak devam ediyor.

Haber Giriş Tarihi: 29.08.2016 16:25
Haber Güncellenme Tarihi: 29.08.2016 16:25
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Kurban kesim kampanyasına ilgi yoğun

Kurban kesim kampanyasına ilgi yoğun 
 
ADANA (İLKHABER) - Türk Kızılayı’nın 2007 yılından bu yana yürüttüğü “Vekaletle Kurban Kesim Kampanyası”na bu yıl da ilgi artarak devam ediyor. 
Kızılay’ın, yurt içi ve yurt dışında vekaletle kurban kesimi gerçekleştirdiği kampanyaya, Türk Kızılayı Onursal Başkanı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da bağışta bulundu. Erdoğan, bağışını, Türk Kızılayı Yönetim ve Denetim Kurullarını kabulünde yaptı. Toplantıda Cumhurbaşkanı Erdoğan’a, Türk Kızılayı’nın “Vekaletle Kurban Kesim Kampanyası” ve “İnsani Yardım Operasyonları” hakkında bilgiler verildi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’a kurban bağışı için teşekkür eden Türk Kızılayı Adana Şube Başkanı Ramazan Saygılı, “Cumhurbaşkanımız kurban ibadeti için vekaletini bize verirken gönül coğrafyamızı düşündü. Demokrasi şehidimiz, mücadelemizin sembol isimlerinden Şehit Astsubay Ömer Halisdemir’in memleketi Niğde’de, Somali’de, Halep’te, Cerablus’ta, Türkmen Dağı’nda, Üsküp’te, Gazze’de kurban kesilsin diye vekâlet verdi. Kendisine sonsuz teşekkür ederiz. Bu önder davranışın hemen ardından çok sayıda vatandaşımız kampanyamıza ilgi gösterdi” dedi.
Yurt içi vekaletlerin yanı sıra savaş mağduru pek çok yer için de vekalet aldıklarını ifade eden Saygılı, “Milletimiz şunu bilsin ki kurbanını Türk Kızılayı’na verdiğinde amacına ve kuralına uygun kesilecek, gerçek ihtiyaç sahibine ulaştırılacak” diye konuştu.
Kampanyaya çok fazla talep olduğunu belirten Saygılı, hisselerin son hafta bitebileceğini ifade ederek, vekalet vermek isteyenlere son günlere kalınmaması çağrısında bulundu.
Saygılı, Kızılay’ın “Kurbanda Kızılay Modeli” sayesinde hayırseverlerin kurban ibadetlerini, amacına ve kuralına uygun olarak yerine getirebileceğini ifade ederek, şunları kaydetti:
“Bu çağdaş model sayesinde, Et ve Süt Kurumu veterinerleri tarafından özenle seçilen kurbanlıklar, yine kurumun modern kombinalarında vekalet sahiplerinin isimleri okunarak, Kurban Bayramı’nın ilk 3 günü kesilecek. İslami şartlara uygun şekilde gerçekleştirilecek kesimlere din görevlileri, veterinerler ve noter de eşlik edecek.”
Kurban etleri ile hazırlanan kavurmanın, konserve haline getirilerek 800 gramlık teneke kutulara konulacağını ve bu konservelerin, Kızılay şubeleri aracılığıyla yıl boyunca ihtiyaç sahiplerine dağıtılacağını vurgulayan Saygılı, kurban döneminin ardından Kızılay’ın, her vekalet sahibine bir teşekkür belgesi ile süreci anlatan bir DVD göndereceğini kaydetti.
Hayırseverler, yurt içi 1 hisse kurban vekalet bedeli olarak 740 TL öderken, yurt dışı kurban vekalet bedeli için 475 TL ödeyecek. Kurbanlarının gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaşmasının huzurunu yaşamak isteyen vatandaşlar; Türk Kızılayı Adana Şubesi’ni ziyaret ederek ödemeyi 4 taksitle yapabilecek ya da Ziraat Bankası Belediye Şubesi’nde açılmış 1868 5406 numaralı hesaba, TR 3600 0100 1783 0000 1868 5406 IBAN kodu ile vekaletlerini verebilecekler.
Vatandaşlar, kurban vekaleti ve diğer tüm soruları için Türk Kızılayı Adana Şubesi’ne telefondan ulaşabilirler.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.