TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

MÜSİAD'dan girişimci adaylarına eğitim

KOSGEB’in Girişimcilik Destek Programı kapsamında, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Adana Şubesi ile KOSGEB Adana Hizmet Merkezi Müdürlüğü işbirliğinde MÜSİAD'ın ev sahipliğinde düzenlenen “Uygulamalı Girişimcilik Eğitim” programı tamamlandı.

Haber Giriş Tarihi: 30.08.2016 14:26
Haber Güncellenme Tarihi: 30.08.2016 14:26
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
MÜSİAD'dan girişimci adaylarına eğitim

 ADANA (İLKHABER) -KOSGEB’in Girişimcilik Destek Programı kapsamında, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Adana  Şubesi ile KOSGEB Adana Hizmet Merkezi Müdürlüğü işbirliğinde MÜSİAD'ın ev sahipliğinde düzenlenen “Uygulamalı Girişimcilik Eğitim” programı tamamlandı.

Otuz girişimci adayı MÜSİAD ve KOSGEB işbirliği ile gerçekleşen 4 günlük Uygulamalı Girişimcilik Eğitim programının sonunda, KOSGEB Müdürü Hüseyin Şen'in katılımıyla MÜSİAD'da düzenlenen bir törenle sertifikalarını alarak yeni bir başlangıca adım attılar.  

Sertifika töreninde bir konuşma yapan MÜSİAD Adana şube başkanı Suat Yahşi girişimci adaylarının aldıkları bu eğitim ile yeni bir iş imkanına adım atacaklar. Devletimizin destekleri sayesinde işletmeleri güçlendirmek adına bu güzel uygulama sayesinde insanlarımızın önü açılıyor. MÜSİAD olarak elimizden geldiğince bu konularda girişimci adaylarını bilgilendirmek, eğitim programlarını yapmak görevimizdir. Bunlar tabi ki bizim için gurur verici şeyler ama yeterlimi hayır yetmez. Bizde kişi başı milli gelir 10 bin dolar fakat diğer gelişmiş ülkelerde 40-50 bin dolar civarında. Bu memleket için olması gereken nokta bu değil. Ülkemizde daha iyi noktalara gelebilmek ve daha fazla katma değer oluşturabilmek için yeni girişimcilere ihtiyaç vardır. Devletimizde bunun farkında olup bu gelişimi sağlayabilmesi içinde insanlarımızın içindeki girişimci ruhunu harekete geçirmeye çalışıyor ve bir çok cazip imkanlar sağlayarak insanlarımızı girişimci olmaya teşvik etmeye çalışıyor dedi. Yahşi; ilk duyduğumuz günde biz de heyecanlanmıştık. Bir sertifika veriliyor ve  bununla ilgili bir eğitim yapılıyor. Daha ötesinde de müteşebbis olacak arkadaşlarımızın maddi manada desteklenmesiyle yeni üretim alanları oluşturulmaya çalışılıyor. Biz bunun faydalı olacağını düşündük ve MÜSİAD olarak bu eğitime ev sahipliği yaptık. Bugün ise eğitim sonucunda alacağınız belgeleri sizlere takdim edeceğiz. Kursa katılan ve belgelerini almaya hak kazanan otuz girişimci adayına yeni kuracakları işlerinde başarılar diliyorum dedi.

 

KOSGEB GİRİŞİMCİLERİN YANINDA..

 

Sertifika töreninde konuşan KOSGEB Müdürü Hüseyin Şen, KOSGEB Adana Müdürlüğü olarak ilimizde girişimciliğin geliştirilmesini temin etmek üzere farklı kurum kuruluşlarla Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi düzenlediklerini  bu eğitimde kendileri ile işbirliği yapan MÜSİAD Adana Şubesine müteşekkir olduklarını ifade etti. Girişimciliğin cesaret isteyen bir macera olduğunu ifade eden Hüseyin Şen, bu cesareti gösterdikleri ve ilk adımı attıkları için girişimci adaylarını tebrik etti. KOSGEB olarak ilk adımlarında girişimci adaylarının yanında oldukları gibi işletmelerini kurduktan sonra da girişimcilerin yanlarında olmaya devam edeceklerini söyledi.

 

KOSGEB’in işletmesini kuran girişimcilere 50.000 TL’ye kadar geri ödemesiz, 100.000 TL’ye kadar geri ödemeli destek sağlayacağını belirten Hüseyin Şen, girişimcilerin işletmelerini kurduktan hemen sonra vakit kaybetmeden KOSGEB Müdürlüğüne başvurmalarını tavsiye etti. İlk iki yılın işletmeler için hayati önem taşıdığını dolayısıyla KOSGEB olarak işletmelerin ilk iki yıl gerçekleşen harcamalarına % 60 oranında destek sağladıklarını belirtti. Girişimcinin kadın girişimci, birinci derecede şehit yakını, gazi veya engelli olması durumunda ise destek oranının %80 olduğunu belirtti.

 

Girişimci adaylarının her birini ileride katma değer üreten, istihdam sağlayan işletmeler olarak görmeyi arzu ettiklerini belirten Şen, yaptıkları işbirliği vesile ile MÜSİAD Adana Şubesine tekrar teşekkür ederek sözlerini tamamladı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.