TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Barut, “Atatürk’ün ışıklı yolunu izleyeceğiz”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana il, ilçe örgütleri, milletvekilleri, Seyhan, Çukurova, Karataş belediyeleri, meclis üyeleri ve partililerin 30 Ağustos Zafer bayramını coşkulu bir şekilde kutlamak için düzenlediği etkinlikler kapsamında Atatürk Parkı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk sunuldu.

Haber Giriş Tarihi: 30.08.2016 14:27
Haber Güncellenme Tarihi: 30.08.2016 14:27
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Barut, “Atatürk’ün ışıklı yolunu izleyeceğiz”

 ADANA (İLKHABER) – Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana il, ilçe örgütleri, milletvekilleri, Seyhan, Çukurova,  Karataş belediyeleri, meclis üyeleri ve partililerin 30 Ağustos Zafer bayramını coşkulu bir şekilde kutlamak için düzenlediği etkinlikler kapsamında Atatürk Parkı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk sunuldu.

 

Atatürk Parkı’ndaki törene CHP il, ilçe örgütleri, kadın ve gençlik kolları, Adana milletvekilleri Elif Doğan Türkmen, Zülfikar İnönü Tümer, İbrahim Özdiş, Aydın Uslupehlivan, Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, partililer ve yurttaşlar katıldı. İl Başkanı Ayhan Barut ve il başkan yardımcıları Zeliha Divarcı ve Fatma Kütük, Atatürk Anıtı’na çelenk sunduktan sonra, katılımcılar Büyük Önder Atatürk, silah arkadaşları ve tüm şehitler anısına saygı duruşunda bulunup, İstiklal Marşı’nı söylediler.

 

CHP İl Başkanı Ayhan Barut yaptığı konuşmada tarihin akışını değiştiren 30 Ağustos’un, tıpkı 19 Mayıs, 23 Nisan, 29 Ekim gibi ülke tarihinde önemli bir dönüm noktası olduğunu dile getirdi. Barut, “30 Ağustos’ta elde ettiğimiz bu zafer bağımsızlık mücadelemizdeki kararlığımızın haklı sonucudur. 30 Ağustos zaferiyle, ulusumuz küllerinden yeniden doğmuş, çağdaş medeniyetler seviyesini hedefleyen yeni bir devlet kurmuştur” diye konuştu.

 

“EMPERYALİST GÜÇLER KARDEŞİ KARDEŞE KIRDIRIYOR”

Kanla, acıyla, gözyaşıyla ve bin bir emekle kurulan Cumhuriyetin, 94 yıl önce olduğu gibi bugün de emperyalist güçlerin tehdidi altında olduğunu belirten Barut, Anadolu ve Ortadoğu coğrafyasındaki kirli emellerinden vazgeçmeyen emperyalist güçlerin dini motifleri kullanıp “demokrasi” getirme vaadiyle işgal ettiği ve kardeşi kardeşe kırdırdığı ülkelerde akan kanın durmak bilmediğini kaydetti.

Her gün aralarında bebeklerin, çocukların da bulunduğu masum yüzlerce insan terör saldırılarıyla vahşice katledildiğine dikkati çeken Barut, aynı emperyalist güçlerin, 94 yıl önce Ulusal Kurtuluş Mücadelesinde uğradıkları hezimetin intikamını almak için 94 yıldır fırsat kolladığını vurguladı.

 

“CHP VAR OLDUKÇA CUMHURİYET DE VAR OLACAK”

Çocuklarına yaşanabilir bir ülke bırakmak isteyen, Cumhuriyet kazanımlarından yana olan, Atatürk ilke ve devrimlerini kendine yaşam felsefesi olarak benimseyen vatansever insanlar olarak, hak, özgürlük, demokrasi mücadelesini sonuna kadar sürdüreceklerinin altını çizen Barut, “Türkiye’nin kurucu partisi ve Cumhuriyetin yegane koruyucusu olan Cumhuriyet Halk Partisi olarak burada bir kez daha söz veriyoruz: Cumhuriyet kazanımlarından asla ödün vermeyeceğiz. Cumhuriyet Halk Partisi var oldukça Cumhuriyet de var olacak” ifadelerini kullandı.

 

BARIŞ DİLEĞİ

Ulusal kurtuluş mücadelemizin zafer simgesi 30 Ağustos’un 94. yılını kutlayan Barut, “Bağımsızlık uğrunda canlarını ortaya koyarak emperyalist güçlere karşı canla başla mücadele eden başta Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi şükranla anıyor, ulusumuza, dünyaya ve tüm insanlığa barış dolu günler diliyorum” dedi.

 

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.