TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Mısır alım fiyatı üreticiyi mutlu etmedi

TBMM Başkanlık Divanı Üyesi CHP Adana Milletvekili Av. Elif Doğan Türkmen, açıklanan 2016 mısır alım fiyatının çiftçinin beklentisinin çok altında olduğunu söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 31.08.2016 16:12
Haber Güncellenme Tarihi: 31.08.2016 16:12
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Mısır alım fiyatı üreticiyi mutlu etmedi

Mısır alım fiyatı üreticiyi mutlu etmedi

 

ADANA (İLKHABER)-TBMM Başkanlık Divanı Üyesi CHP Adana Milletvekili Av. Elif Doğan Türkmen,  açıklanan 2016 mısır alım fiyatının çiftçinin beklentisinin çok altında olduğunu söyledi.

Çiftçinin özlemle beklediği, Çukurova Bölgesinin önemli tarımsal ürünlerinden olan mısır alım fiyatı 2016 yılı için 740 lira olarak açıklandı. Geçen yıl ton başına 725 lira olan mısır taban fiyatındaki bu artış çiftçiyi memnun etmedi. Ortalama yüzde 2’lik zam ile açıklanan bu artışın, gübre, mazot, tohum, sulama ve enerjiye yapılan zamların çok altında kalması nedeniyle çiftçinin yine mağdur edildiğine değinen Türkmen; “Toprak Mahsulleri Ofisi’nin emanet alımlara başlamasına rağmen, mısırın fiyatının geç açıklanması sebebiyle, “fiyat belirsizliğinden endişe duyan üreticiler, biran önce paraya çevirebilmek adına geçen yıldan daha düşük fiyatlarla ürünlerini tüccara satmak zorunda kalmış, dolayısıyla mağdur olmuştur” dedi.

Mısır üretimin, daha fazla gübre ve sulama istemesi nedeniyle, diğer ürünlere göre çok daha masraflı olduğuna dikkat çeken Türkmen; “fiyatın belirlenmesinde üretim maliyeti ve üretici karı dikkate alınmalıydı. Bakanlık, çiftçinin bu mağduriyetini gidermek için acilen devlet desteğinin arttırılması konusunda bir çalışma yapmalıdır” ifadelerini kullandı.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.