TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Cumhuriyet, Atatürk ve şehitleri için yürüdüler

Cumhuriyet Halk Partisi Adana il, ilçe örgütleri, milletvekilleri, Seyhan, Çukurova, Karataş belediyeleri, meclis üyeleri ve partililerin organize ettiği, sivil toplum kuruluşları ve yurttaşların da desteğiyle gerçekleştirilen 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları kapsamında fener alayı yürüyüşü yapıldı.

Haber Giriş Tarihi: 31.08.2016 16:16
Haber Güncellenme Tarihi: 31.08.2016 16:16
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Cumhuriyet, Atatürk ve şehitleri için yürüdüler

Cumhuriyet, Atatürk ve şehitleri için yürüdüler
 
ADANA (İLKHABER) - Cumhuriyet Halk Partisi Adana il, ilçe örgütleri, milletvekilleri, Seyhan, Çukurova, Karataş belediyeleri, meclis üyeleri ve partililerin organize ettiği, sivil toplum kuruluşları ve yurttaşların da desteğiyle gerçekleştirilen 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları kapsamında fener alayı yürüyüşü yapıldı. 
Çukurova ilçesinde Turgut Özal Bulvarı Gökkuşağı kavşağında başlayan fener alayı yürüyüşüne, CHP il yönetimi, ilçe başkanları ve örgütleri, kadın ve gençlik kolları, Adana milletvekilleri Elif Doğan Türkmen, Zülfikar İnönü Tümer, İbrahim Özdiş, Aydın Uslupehlivan, Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, partililer ve yurttaşlar katıldı.
Katılımcılar büyük bir coşkuyla ellerindeki Atatürk posterleri, Türk bayrakları, Atatürk posteri ile Türk bayrağı baskılı balonlar ve meşalelerle sloganlar atarak yürüdü. Yürüyüş güzergahı boyunca otomobil sürücüleri korna çalarak, çevredeki apartmanlarda yaşayan yurttaşlar bayraklarını sallayarak, esnaf da alkışlarıyla yürüyen kitleye destek verdi.
İl Başkanı Barut, milletvekilleri Türkmen, Tümer, Özdiş, Uslupehlivan, Seyhan Belediye Başkanı Karalar, Çukurova Belediye Başkanı Çetin ve CHP ilçe başkanlarının yurttaşları selamladığı yürüyüş Seyhan ilçesi sınırları içerisinde yer alan Duygu Kafe önündeki Gençlik Meydanı’nda son buldu.
Coşkusu zirveye ulaştığı alanda katılımcılar Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve tüm şehitler anısına saygı duruşunda bulunup, Seyhan Belediyesi Polifonik Korosu eşliğinde hep birlikte İstiklal Marşı’nı söyledi.
CHP İl Başkanı Ayhan Barut yaptığı kısa konuşmada, Cumhuriyetin, 94 yıl önce olduğu gibi bugün de emperyalist güçlerin, işbirlikçilerinin ve karşı devrimcilerin tehdidi altında olduğunu ancak, Cumhuriyet Halk Partisi var olduğu sürece Cumhuriyetin yaşayacağını söyledi.
Barut, “Türkiye’nin kurucu partisi ve Cumhuriyetin yegane koruyucusu olan Cumhuriyet Halk Partisi olarak burada bir kez daha söz veriyoruz: Cumhuriyet kazanımlarından asla ödün vermeyeceğiz. Cumhuriyet Halk Partisi var oldukça Cumhuriyet de var olacak” dedi.
Barut’un konuşmasının ardından Seyhan Belediyesi Polifonik korosu Cumhuriyet ve Atatürk sevdalılarına unutulmaz bir konser verdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.