TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Adana Final Okulları’nda yeni dönem heyecanı

Adana Final Okulları’nda 2016-2017 eğitim-öğretim yılı 5 Eylül 2016 Pazartesi günü başladı. Açılış günü her yıl olduğu gibi öğrenci ve veliler için okul bahçesinde bir tören düzenlendi. Törene Adana Final Okulları yönetici, öğretmen, öğrenci ve velileri katıldı.

Haber Giriş Tarihi: 06.09.2016 15:09
Haber Güncellenme Tarihi: 06.09.2016 15:09
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Adana Final Okulları’nda  yeni dönem heyecanı

ADANA(İLKHABER) - Anaokulu ve 1. Sınıf öğrencilerinin Final Okulları Marşı eşliğinde alana gelmesi ile başlayan tören, Adana Final Okulları İlkokul/Ortaokul Müdürü Şirvan Kopar ve Lise Müdürü Hakan Caner Taş’ın konuşmaları ile sürdü. Kopar ve Taş konuşmalarında, 2016-2017 eğitim-öğretim yılının başarılı geçmesi ve hayırlı olması dileklerinde bulundu.

Adana Final Okulları Genel Müdürü M. Turhan Orhan yaptığı konuşmada, “Final Okulları olarak felsefemiz; sorumluluk sahibi, özgüveni yüksek, kendisiyle ve çevresiyle barışık, çok okuyan, ülkesini seven ve güvenen, değerler bilinci taşıyan, evrensel değerlere saygılı, toplumsal bilinci yüksek, her zaman doğruyu söyleyen, özü sözü bir, gülen ve gülümseten, içi yaşama sevinciyle dolu Cumhuriyetçi ve Atatürkçü bir nesil yetiştirmektir. Bizler Adana Final Okulları’nda eğitimle ilgili en ince detayları düşünerek hayata geçiriyoruz. Geleceğizin güvencesi olan çocuklarımızın bu değerlere sahip bireyler olarak yetişmesi için çalışıyoruz.” dedi. 

Final Eğitim Kurumları Genel Müdürü ve Adana Final Okulları Kurucusu Şevket Ertem ise, ülkemizde son günlerde yaşanan üzücü olaylara değindiği anlamlı konuşmasında şunları söyledi: “Bu coğrafyada hep beraber yaşamak istiyorsak, birbirimize sevgiyle saygıyla bakmak zorundayız. Bu coğrafyada rahat yaşamak istiyorsak bilimin ve aklın önderliğini kendimize rehber olarak seçmek zorundayız. Bu hem Büyük Önder Atatürk’ün bize işaret ettiği bir değerdir, hem de inancımızın bize gösterdiği bir yoldur.”

Adana Final Okulları olarak 7.yılı yaşadıklarını söyleyen Ertem, “Şu ana kadar bütün hedeflerimize ulaştık. Türkiye derecesi dedik çıkardık, ilk 1000’de rekor sayıda öğrenci çıkaracağız dedik çıkardık, uluslar arası yarışmalarda gururla temsil edildik. Şimdi de hayalimiz bu okulda Nobel’e aday olacak insanlar yetiştirmek. Biz burada size rahat bir çalışma vaat etmiyoruz, çok çalışma vaat ediyoruz. Biz yürümeyeceğiz, koşacağız. Fiziksel yorgunluklar geçicidir. Bu coğrafyada özgür olmak istiyorsanız, beyinlerinizin birileri tarafından kullanılmasını istemiyorsanız çok çalışmamız lazım.” diye konuştu.

Tören alanını dolduran velilere yönelik de konuşan Şevket Ertem, “Bu körpecik yavruları güvenip bize emanet ediyorsunuz. Çok yüksek sorumluluğumuz var biliyoruz. Evrensel değerlere sahip iyi insan, iyi vatandaş yetiştirmek önceliğimiz. Bunun için ne gerekiyorsa yapacağımıza hepinizin huzurunda söz veriyorum.” dedi. Konuşmaların ardından Adana Final Okulları öğrencileri için ilk ders zili de çaldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.