TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İl Müdürü Efetürk icraatlarını anlattı

Mardin Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hüsnü Bengin Efetürk, Mardin Merkez ve ilçelerinde görev yapan basın mensuplarıyla kahvaltılı basın toplantısında bir araya geldi.

Haber Giriş Tarihi: 21.09.2016 17:13
Haber Güncellenme Tarihi: 21.09.2016 17:13
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
İl Müdürü Efetürk icraatlarını anlattı

İl Müdürü Efetürk icraatlarını anlattı

ADNAN AVUKA

MARDİN (İLKHABER)-Mardin Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hüsnü Bengin Efetürk, Mardin Merkez ve ilçelerinde görev yapan basın mensuplarıyla kahvaltılı basın toplantısında bir araya geldi.

Mardin Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü hizmet binasına ait sosyal tesislerde bir araya gelen
  Hüsnü Bengin Efetürk, yaptığı ve yapacağı hizmetleri tek tek anlattı. Efetürk Kızıltepe Sosyal Hizmetler binasının yüzde 80’inin bittiğini belirtti. Efetürk, Midyat Sosyal Hizmetler merkezinin, yüzde 90’nın tamamlandığı ve Nusaybin Sosyal hizmetler merkezi binasının ise yüzde 35’i kadarının bittiğini açıkladı.  Efetürk Müdürlük olarak yapılan çalışmaları anlatarak; “Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımıza bağlı olan müdürlüğümüz çalışmalarımız için bize tahsis edilen 24 saat bile az gelmektedir. Yapılan ve yapılması düşünülen hizmetlerimizin büyük destekçisi başta bakanımız ve beraberindeki çalışan tüm amirlerimize, valimize, milletvekillerimize sonsuz teşekkürlerimizi sunarım. Çünkü her isteğimizi veriyor. ”Yeter ki vatandaşlarımıza hizmet olsun, kimse geri dönmeyecek” parolası ile hizmetlerimizi sürdürüyoruz. İnsanlara bakılması konusunda en başta engeli kardeşlerimiz gelmektedir. Bakıma muhtaç engellilere müdürlüğümüzce verilen bakım hizmetleri küçümsenmeyecek kadar başarılı bir hizmete imza atmış bulunmaktayız. Bunun için 2016 yılında Eylül ayı itibariyle 7 Bin 766 engeli kardeşimize 55.671.261.18 TL ödenmiştir.  Sosyal ve ekonomik destek hizmetlerimiz ise 592 çocuk için ödenen miktar 2.935.186.48 TL’dir. Koruyucu aile hizmetleri kapsamında çocuğun durumuna en uygun korucuyu aile seçimini, koruyucu ailenin eğitimini, sorumluluklarını, idare ile olan ilişkilerini, hizmetin işleyişini koruyucu aile talep halinde bu hizmetin karşılığı olarak  yapılacak  ödemeler ve  izlemeye ilişkin esasları kapsar aile sayısı 18, çocuk sayısı 25 bunun için ödenen miktar ise TL olarak da 48.138.78’dir.” dedi.

Efetürk, “Korunmaya muhtaç çocuklardan medeni kanun hükümlerine göre evlat edindirilebilecek özelliklerde ki çocukların, evlat edinebilecek koşulları taşıyan kişi ve ailelere evlat edindirme işlem ve esaslarına göre bir yıl içinde il içinde evlat edindirilen çocuk sayısı 18 il dışında yine evlat edindirilen çocuk sayısı 18’dir. Toplam sayı ise 36’dır.  Şehit yakınları gazi ve gazi yakınlarına yönelik hizmetler elbette unutulmamışlardır. Bunun için iş alanında ataması yapılan şehit yakını, gazi ve gazi yakınları 317, ücretsiz seyahat kartı verilen kişi sayısı da 574 kişidir. Hizmetlerimizi yaparken topluma ve gençlerimizi kötü alışkanlığından kurtarmak için birey ve ailelerin bilgi, bilinç düzeylerini toplumsal katılımlarını artırmaya, yönelik eğitici, sosyal, kültürel ve sanatsal etkinlikler yaptık. Müdürlüğümüz doğum yardım hizmetleri de 2015 yılında 10.695 kişiye ödenen miktar para ise 5.079.823.83 TL 2016 Eylül ayına kadar ise 8 Bin 651 kişiye 3.860.672.32 TL’dir.” diye konuştu.

 

  Olaylar nedeniyle göç eden vatandaşları takip ettiklerini hatırlatan Efetürk, “24 saat gece gündüz durmaksızın bu görevi diğer görevimiz kadar mukaddes sayıp başta Nusaybin ilçemiz olmak üzere büyük hizmetlerimizi sunduk. Bu hizmetlerimiz tüm ilçelere aynı mesafede yapılmıştır. Bunlara bizler yaklaşırken her türlü maddi manevi destek olduk. Gıdasından giyimlerine kadar, biz bunların yaparken ildeki sivil toplum kuruluşlarınında katkısı olmuştur. Sosyo-Ekonomik Destek hizmetleri kapsamında 6 ayda 2Bin935 çocuğa maddi katkı olarak ta 5.706.578.51 TL yapılmıştır.  Nusaybin de ASDEP bürosu açtık. Nusaybin’de sokağa çıkma yasağının kalkmasıyla beraber  burada yaşayan vatandaşlarımıza yönelik Piskososyal destek ve sosyal destek yardımlarının     koordinesini  sağlamak ve yürütmek amacıyla  ASDEP bürosu kurduk. Bu konuyu sosyal yardımlaşma derneği işbirliğiyle yürütüyoruz.  Nusaybin de meydana gelen olayların tespit çalışmalarını yaptık. Bu çalışmalarımızı 40 personelle gerçekleştirdik. Meydana gelen zararları komisyon huzurunda 722 hanenin bina fiziki zararları ve hasar gören eşyaları  dosya haline getirerek valiliğimize sunduk. 3 Bin 510 haneyle anket yaptık. Bunun için Bin 180’inin evini ziyaret ettik. Esnaf ziyaretleri, bayramlar ve her türlü kim olursa olsun vatandaşın yanlarına kadar giderek isteği, sorunu, devletin imkanlarını anlattık” ifadelerini kullandı.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.