TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Açığa alınan suçsuz öğretmenler dönsün

Mardin’de bir çok STK temsilcisi, kendilerine iletilen şikayetleri Mardin Valisi Yaman’a aktardı ve çözüm istedi:

Haber Giriş Tarihi: 22.09.2016 15:50
Haber Güncellenme Tarihi: 22.09.2016 15:50
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Açığa alınan suçsuz öğretmenler dönsün

Açığa alınan suçsuz öğretmenler dönsün

 

           

MARDİN(İLKHABER) - Mardin ve Kızıltepe İlçesinde ekonomiye yön veren sanayici, işadamı ve “Sivil Toplum Kuruluşları”ndan (STK)oluşan bir heyet Mardin Valisi Mustafa Yaman’ı makamında ziyaret etti.

Mardin Sanayici ve İşadamları Derneği ve Organize Sanayi Bölgesi Başkan Vekili Nasır Duyan, Mardin Ticaret ve  Sanayi Odası Başkanı Mehmet Ali Tutaşı, Kızıltepe Ticaret Odası Başkanı Mahmut Dündar, Kızıltepe Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Şahin, Kızıltepe Marangozcular ve Mobilyacılar Odası Başkanı ve Mardin Esnaf ve Sanatkar Odalar Birliği Başkan Yardımcısı İsa Tunç, Artuklu İlçe Ziraat Odası başkanı Malik Özkan, Mardin Toplumsal Dayanışma Federasyonu Başkanı Mehmet Şerif Öter ve Mardin Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mehmet Çelik’ten oluşan heyeti Mardin Valisi Mustafa Yaman makamında kabul etti.

MARSİAD Başkanı Nasır Duyan, 15 Temmuz darbe kalkışmasının ülkemiz ve halkımız için  bir felaket  kalkışma olduğunu, ancak, halkın bu hain kalkışmaya tankların önüne geçerek, kurşunlara göğüslerini siper ederek karşı çıktığını hatırlatarak, şunları dedi:

“Demokrasi nöbetlerinde meydanlara akan halk, demokrasiye bağlılığını dünyaya göstermiştir. Darbe girişiminin ardından ülkemizin bütünlüğüne, demokrasiyi kesintiye uğratmaya çalışanların cezalandırılması hepimizin ortak arzu ve isteğidir. Operasyon kapsamında, suçsuz olduğuna inandığımız, sendika üyesi olduğu için ve suçu olmayan masum öğretmen ve kamu görevlilerinin de açığa alınması, biz STK temsilcilerine şikayet olarak yansımaktadır. Oluşturulacak komisyon ve girişimlerin bir an önce başlatılması ve suçsuz kamu görevlilerinin görevlerine iadesini, suçluların da adalet önüne çıkarılmasını istiyoruz. Eğitim ve öğretim yılı başladı branş öğretmeni sıkıntısı yaşanıyor. Bir çok okulda eğitimde aksama var.”

“DEVLET VATANDAŞI

MAĞDUR ETMEZ”

 

 

Mardin Valisi Mustafa Yaman da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, devletin varlığının vatandaşına eziyet değil, huzur sağlamak ve hizmet için olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

“15 Temmuz darbe kalkışmasının şimdiye kadar ortaya çıkan boyutları, nasıl bir tehlikenin atlatıldığını gözler önüne seriyor. Devletin ilgili ve yetkili kurumları, elbette devleti yıkmaya, demokrasiyi ortadan kaldırmaya kalkışanları cezalandıracaktır. Devlet, bunları yaparken amacı vatandaşına huzurlu bir yaşam alanı sağlamaktır. Devletin vatandaşını, çalışanını, kamu görevlisini mağdur etme gibi bir düşünce ve girişimi olmaz.

Bazı kamu görevlileri tedbir amaçlı açığa alındı. Bakanlığın talimatları doğrultusunda bin 700 dolayında öğretmen açığa alındı. Öğretmenlerin hepsi suçludur demiyoruz. Uygulamayı başlatan bakanlık, uygulamayı kaldırmaya yetkilidir. Bize intikal edecek dilekçeleri bakanlığa göndereceğiz, suça karışmamış öğretmenlerimizin kısa sürede görevleri başına döneneceklerine inanıyorum.”

Vali Yaman, eğitim ve öğretimin aksama söylemlerini de acıtasyon olarak gördüğünü, sözleşmeli öğretmenlerin görevlendirildiğini, her hangi bir sıkıntı yaşanmadığını sözlerine ekledi.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.