TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kılıç: Bizi ekmeğimizden etmeyin

Karaisalı Biberciler ve Zeytinciler Derneği Başkan Murat Kılıç, Adana'nın tek biber ve zeytin pazarının kaldırılmak istediğini belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 22.09.2016 15:52
Haber Güncellenme Tarihi: 26.10.2023 14:50
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Kılıç: Bizi ekmeğimizden etmeyin

Bayram BULUT/ÖZEL HABER

ADANA (İLKHABER)-Karaisalı Biberciler ve Zeytinciler Derneği Başkan Murat Kılıç, Adana'nın tek biber ve zeytin pazarının kaldırılmak istediğini belirtti.

Adana'nın Seyhan İlçesi bağlı Fatih Mahallesi Kanal Kıyı Boyu Caddesi üzerinde yıllardan beri kurulan biber ve zeytin pazarı son günlerde tekrar gündeme gelmeye başladı. Yüzlerce aileye ekmek kapısı olan biber ve zeytin pazarının Devlet Su İşleri'ne (DSİ) ait alanda kurulduğunu anlatan  Karaisalı Biberciler ve Zeytinciler Derneği Başkan Murat Kılıç, kendilerinin ihale ile pazarlarını kiraladıklarını ve kirasını ödediklerini söyledi. İhale sürelerinin bittiğini ve alanı tekrar kendilerinin ihaleye girmek suretiyle istediklerini anlatan Kılıç, “DSİ’de ki bir yetkilinin, “Alanı size vermeyeceğiz" deyip, kendilerinin alanı boşaltmalarını istediklerini aktardı.

DSİ'nin ihale günü gelmeden kendilerine "çıkın" dediklerini söyleyen Kılıç, "Çıkınca biz mallarımızı nerede satacağız. Üretici ne yapacak ve nereye gidecek? İhale yapılsın; biz alırız almayız o zaman bize çıkış versinler. DSİ'nin Adana'da her alanı işgal altındayken; biz kira vermemize rağmen bu şekilde çıkmamızın istenilmesi kabul edilemez. Burada insanlar ekmek yiyor. Bir bürokrat bu ekmeğe göz dikiyor. " dedi.

DSİ'nin kendilerine burada çıkmalarını istediğini söyleyen esnaflardan Ahmet Rüştü Dere, ekmekleriyle oynanmamasını istedi. Biber üreticisi Esat Kaltarmış ise, "Burası Adana'nın tek biber pazarı. Eğer bu pazar kaldırılırsa bizler ürünlerimiz zor satarız. Biber hale gitse; iki günde orada çürür. Burada ise pazara gelir gelmez satılıyor. İnsanların ekmeklerine ve emeklerine dokunulmasını kabul etmiyoruz. Pazarımızın kaldırılmasını istemiyoruz" diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.