TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Darbeden mağdur olan darbe karşıtları için birleştiler

Mazlumder'in öncülüğünde 46 sivil toplum kuruluşu, darbecilikle suçlanan darbe karşıtlarının mağduriyetlerinin giderilmesi için ortak basın açıklaması yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 23.09.2016 15:35
Haber Güncellenme Tarihi: 23.09.2016 15:35
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Darbeden mağdur olan darbe karşıtları için birleştiler

Darbeden mağdur olan darbe karşıtları için birleştiler

 



ADANA (İHA) - Aralarında gazete ve sivil toplum kuruluşlarının bulunduğu 46 kurum, örgütle alakası olmamasına rağmen Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturması kapsamında görevden uzaklaştırılan kamu çalışanlarının mağduriyetlerinin giderilmesi ve sürecin adaletli bir şekilde işletilmesini istedi.
Mazlumder'in öncülüğünde yapılan basın açıklamasında FETÖ soruşturmalarında örgütle bağı olmayan memurların da açığa alınma, görevden atılma veya gözaltına alınma gibi uygulamalara maruz kaldıkları öne sürüldü.
46 kuruluş tarafından ortak imzalanan basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi:
“Yoğun iddialar neticesinde Başbakan Sayın Binali Yıldırım’ın talimatıyla Valiliklerde komisyonlar oluşturularak, haksızlığa uğradığını iddia edenlerin durumlarının incelenmesi istenmiştir. Bu yapılırken de 'intikam duygusu ile değil, adalet duygusu ile hareket edilmesi' ve '17/25 Aralık 2013 tarihinin milat olarak alınması' talimatı verilmiştir. Millet iradesine karşı yapılmış bu darbe girişimi bir insanlık suçudur. Bu girişimde rolü, dahli ve desteği bulunan tüm faillerin ortaya çıkarılıp yargılanarak en ağır şekilde cezalandırılması kamu vicdanını rahatlatması yanında, adaletin ikamesi açısından gereklidir. Bizler de 15 Temmuz darbe girişiminin etkin bir şekilde soruşturulmasını ve adil bir yargılama süreci sonrasında suçlu oldukları belirlenen tüm faillerin, hukukun imkan verdiği en ağır şekilde cezalandırılmasını talep ediyoruz. Ancak, darbe sürecine bağlı olarak ilan edilen OHAL'in olağandışı şartları dikkate alınmalı ve bu süreç ve uygulamalarda her türlü keyfiliğe karşı azami dikkat ve hassasiyet gösterilmeli; 'masumiyet karinesi, adil yargılama ve suçun şahsiliği' başta gelmek üzere 'hukukun temel ilkelerinin ihlaline ve hukuk dışı uygulamaların ortaya çıkmasına' yetkililer tarafından kesinlikle göz yumulmamalıdır. İslami camia tarafından yakinen tanınan Mehmet Akkoç’un en yenisi 2012 yılına ait iddialar neticesinde tutuklu yargılanması ve okul müdürlüğü görevinden açığa alınmış olması bunun en bariz örneğidir. Eğitim-Bir Sen Adana 2 No’lu Şube kurucu başkanı, Mazlumder ve Cihannuma üyesi ve İHH başta olmak üzere birçok STK’nın aktif destekçisi olan Mehmet Akkoç’un FETÖ yapılanması ile düşünsel ve örgütsel hiçbir ilişkisinin olmadığına bizler şahidiz. Mehmet Akkoç’un ve diğer iddia sahiplerinin iddiaları ciddiyetle incelenmeli, oluşabilecek haksızlığın ve hukuksuzluğun önüne geçilmelidir.”
Darbe karşıtı insanların darbecilikle suçlanmasının hukuksuzluğun yanı sıra onur kırıcı olduğu belirtilen açıklamada “Yetkilileri, kılı kırk yararak suçlu ve suçsuzu birbirinden ayırmak için çalışmaya, bürokrasi içinde asıl suçluları perdelemek için suçsuz insanları suçlu gibi gösterme çabalarının olma ihtimaline karşı uyanık olmaya, somut bir suç unsuru tespit edilmediği halde iftiraya uğrayarak mağdur edilen memurları işlerine iade etmeye davet ediyoruz” denildi.
Basın açıklamasına imza atan kuruluşlar ise şöyle:
“Adana İnsani Yardım Derneği, Adana Zehra Eğitim ve Kültür Derneği, Adana'daki Mardinliler Dayanışma ve Yardımlaşma Vakfı, Alfabe Eğitim Kültür Derneği, Aladağlılar Derneği, Adana Alperen Ocakları, Adimder, Anadolu Gençlik Derneği, Anadolu Çınarı Derneği, Akit Gazetesi, Aladağlılar Derneği, Adana'da Yaşayan Midyat Yolbaşılılar Derneği, Adana Fatihan Derneği, Adana Engelliler Grup Başkanı, Akdeniz Akademi Derneği, Beşir Derneği, Bitlisliler Eğitim ve Kültür Derneği, Bizim Aile ve Gençlik Derneği, Büyük Saat Gazetesi, Cihannuma Dayanışma Platformu, Çukurova İlim Vakfı, Çukurova Merhaba Gazetesi, Düzoba Derneği, Erbakan Vakfı, Fatih Eğitim Kültür Derneği, Gelinkayalılar Derneği, Gönüllü Gıda Güvenliği Merkezi Derneği, Hayrat İnsani Yardım Derneği Akdeniz Temsilciliği, Hukukçular Derneği, Hayrat Vakfı Adana, Hilal Der, İhsanider, Köprü Yardımlaşma, Mazlumder Adana Şubesi, Safa Vakfı, Sarıçam Kardelen Genç. Spor ve İzcilik Kültür Derneği, Semerkant, Şuurlu Öğretmenler Derneği, Türkiye Sakatlar Derneği Adana Şubesi, Tümsiad, Tüm Gönüllüler ve İmam Hatip Mezunları Derneği, Verenel Derneği, Yetiş Haber Gazetesi, Yasevi Ocakları, Yuva Kurma ve Aileyi Koruma Derneği, Zümrüdüanka Uluslararası Öğrenci Derneği.”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.