TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Türk Dünyası Belgesel Film Seçkileri büyük beğeni topladı

Dünya Gazeteciler Federasyonu’nca düzenlenen Türk Dünyası Belgesel Film Festivali ve Yarışması’nda izlemeye değer bulunan filmlerden seçkiler, Adana’da gösterildi.

Haber Giriş Tarihi: 24.09.2016 16:01
Haber Güncellenme Tarihi: 24.09.2016 16:01
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Türk Dünyası Belgesel Film Seçkileri büyük beğeni topladı

Türk Dünyası Belgesel Film Seçkileri büyük beğeni topladı

 

Bayram BULUT

ADANA (İLKHABER)- Dünya Gazeteciler Federasyonu’nca düzenlenen Türk Dünyası Belgesel Film Festivali ve Yarışması’nda izlemeye değer bulunan filmlerden seçkiler, Adana’da gösterildi.  Film gösteriminin ardından katkı veren kurumlara teşekkür plaketi sunuldu.

23. Uluslararası Adana Film Festivali etkinlikleri kapsamında, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti'nin de desteklediği Türk Dünyası Belgesel Film Seçkileri, Adana Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu’nda izleyicilerle buluştu. Birbirinden özel filmlerin izlendiği etkinlikte daha sonra plaket töreni düzenlendi. Törende konuşan Gazeteciler Federasyonu Başkanı Menderes Demir,  festivalin, 7 Türk cumhuriyeti, özerk bölgeler ve akraba topluluklar arasında düzenlendiğini belirtti. Demir, etkinliğe 16 ülkeden 60 filmle başvurulduğunu, ön seçici kurulun bunları izleyerek sayıyı 12'ye düşürdüğünü söyledi. Demir, “Büyükşehir Belediye Başkanımız Hüseyin Sözlü, sağ olsun bize film festivali kapsamında kapılarını açtı. Adanalılara Türk dünyasından kısa filmleri izleme olanağı tanıdı. Kendisine teşekkür ediyorum. Katkı koyan tüm kurum ve kuruluşlara teşekkürlerimi sunuyorum. Biz gazeteciyiz medya mensubuyuz. Ama bu tür bir konuya bizde katkı koymak istedik” dedi.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Genel Başkanı Yılmaz Karaca, ise “Bu gösterimi izledikten sonra özellikle Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum. Biz Türkiye Gazeteciler Federasyonu yönetimini aldıktan sonra ilk Türk Dünyası buluşmasını Eskişehir’de başlattık ve Türkiye’den 350 gazeteci arkadaşımızı ve Türk Dünyası’ndan ve Avrupa’dan 150 gazeteci arkadaşımızı Eskişehir’de buluşturduk. İlk Türk Dünyası basın şurasını Eskişehir’de başlattık. Daha sonra Tataristan’da ve bu yol içerisinde Azerbeycan’da 3.’sünü yapacağız. Ben Dünya Gazeteciler Federasyonu Başkanı Menderes Demir’e teşekkür ediyorum.  Bu federasyon gerçekten yapmış olduğu bu yarışmasıyla bizi Türk dünyasına biraz daha açılmış olduk.  Bundan sonra bu tür faaliyetlerimizi de devam ettireceğiz.” diye konuştu.

Adana Büyükşehir Belediyesi Başkanı Hüseyin Sözlü, Türk Dünyası’ndan sanatla birlikte kendi kültürlerini ve inançlarını görmenin çok zevkli olduğunu anlattı. Sözlü, “İnşallah gelecek zamanlarda daha çok sesimizi duyurur, daha çok kişilere ulaşarak Türk Dünyası’nın kaynaşması, birbirini tanıması noktasında önemli bir görevi yerine getirmiş oluruz. Tabi ki coğrafya olarak kilometreleri ölçmeye kalkarsak mesafeleri uzun bulabiliriz. Dünya’da yaşanmakta olan kültür öğelerine ulaşmak  daha etkin hale getirmek için çeşitli yollar çeşitli metotları kullanmalıyız. Özellikle gelecek nesillere Türk Dünyası’nın yakınlaşmasının temellerini sağlamlaştırmalıyız. İmkanlar çoğaldı bugün, belki bu salonda yüzdeyle ifade edebiliriz. Ama iletişimin çeşitli yolları kullanıldığında iyi hazırlanmış, iyi sunulmuş konularla internet üzerinden  yüz binlere, milyonlara ulaşabiliyoruz. Hatta hedefleriniz Türkiye’yle kalmayıp tüm Türk Dünyası’na ulaşabiliyor. Ben geçende haberim oldu Adana’dan genç çocuklar birazda yerel ağızla film yapmışlar.   “Sıfır Bir” diye bir dizi. Bir milyon tıklanma olmuş her bir bölümüne. “ ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Çukurova gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir ve katkı koyan kurum ve kuruluş temsilcilerine plaket takdim edildi.

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.