TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Saygılı: Moody’s çetesi ülkemizi dize getiremez

Platform Adana Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Saygılı, Türkiye’nin kredi notunu “yatırım yapılabilir” seviyenin altına indiren uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s’in aldığı bu kararın tamamen siyasi olduğunu belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 26.09.2016 15:47
Haber Güncellenme Tarihi: 26.09.2016 15:47
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Saygılı: Moody’s çetesi ülkemizi dize getiremez

Saygılı: Moody’s çetesi ülkemizi dize getiremez

 

ADANA (İHA) - Platform Adana Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Saygılı, Türkiye’nin kredi notunu “yatırım yapılabilir” seviyenin altına indiren uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s’in aldığı bu kararın tamamen siyasi olduğunu belirterek, “Türkiye, Moody’s çetesinin dize getirebileceği bir ülke değildir” dedi.
Türkiye’nin kredi notu görünümünü “durağan” olarak belirleyen Moody’s’in kararını değerlendiren Saygılı, bunun da Türkiye’yi dize getirmeye çalışan güçlerin bir operasyonu olduğunu ifade etti. Saygılı, şöyle devam etti:
“Bu üçüncü deneme. 17-25 Aralık operasyonları ve 15 Temmuz darbe girişimi ile başarılı olamayanlar, şimdi de not indirimi ile ekonomimizi çökertmeye çalışıyorlar. Türkiye, kadim kültürü ve köklü geçmişi ile her iki operasyonu milletin derin feraseti sayesinde atlattı. Bu operasyonu da el birliği ile atlatacaktır. Şunu bilmeliler ki; Türkiye’yi terbiye etmek isteyen üst akıl ve onun maşası kökten sürme hainler emellerine ulaşamayacaklardır. Her seferinde milletimizin birlik ve beraberlik duvarına toslayacaklardır.”

“İşimize odaklanmalıyız”
“Güçlü Türkiye”, “Büyük Türkiye” treninin tarihten ve milletinden aldığı güçle yola çıktığını vurgulayan Saygılı, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Bu tren, önüne çıkarılan tuzakları bir bir aşarak birlik ve beraberlik içinde güçlenerek yoluna devam edecektir. Türkiye artık üçlü not çetesinin çıkar oyunları ile gelgitler yaşayan bir ülke değil. Biz, siyasi istikrarımızı koruyarak işimize odaklanmalıyız. Üretim artışına önem vermeliyiz. İhracattaki artışları çeşitlendirerek yapısal reformları hızlandırmalıyız. Mali disiplini koruyarak piyasa dostu uygulamalarla yola devam etmeliyiz. 27 çeyrektir büyüyen Türkiye ekonomisine yapılan bu siyasi içerikli not indirme politikasını ciddiye almıyoruz. Buna üretimi, ihracatı artırarak cevap vermeliyiz.”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.