TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İlk ders demokrasi

Huzur Anaokulu’nda, 2016-2017 eğitim öğretim yılına “Merhaba” denirken, minik çocuklara 15 Temmuz zaferi anlatıldı

Haber Giriş Tarihi: 26.09.2016 15:50
Haber Güncellenme Tarihi: 26.09.2016 15:50
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
İlk ders demokrasi

İlk ders demokrasi

 

ADANA(İLKHABER) - 2016-2017 eğitim ve öğretim yılı yurt genelinde olduğu gibi Huzur Anaokulu’nda da ilköğretim haftası kutlama etkinliğiyapıldı. Törende 15 Temmuz demokrasi zaferi ve şehitleri anma teması işlenerek vatan sevgisi ve birlik beraberlik vurgusu ön plana çıkarıldı.

Huzur Anaokulu’nda 15 Temmuz darbe girişimi sırasında hayatını kaybeden demokrasi şehitleri için anma programı, başta okul müdüresi Elif Güneği öğretmenler, öğrenciler ve öğrenci velilerinin yoğun katılımlarıyla başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşımı’zın birlikte söylenmesinden sonra, Güneği 15 Temmuz demokrasi zaferi ve şehitleri anma etkinliğinde yaptığı konuşmada,” Tarihe şanlı bir direniş olarak geçen bu mücadelede göğsünü siper ederek canlarını feda eden şehitlerimizi anmak, hatırlamak ve hatırlanmalarını sağlamak milli ve insani sorumluluğumuzdur. Vatanımıza, devletimize, demokrasimize her şart ve durumda sahip çıkacağız. Sevgili öğrencilerim binlerce yıldır yaşadığımız ve zengin bir medeniyet inşa ettiğimiz coğrafyamızda nice savaşlar, nice ihanetler, nice yıkımlar yaşadık. Ve her defasında vatanımıza sahip çıktık.” dedi.

İlköğretim haftasıyla ilgili de bir konuşma yapan Huzur Anaokulu Müdiresi Güneği, şunları söyledi:

“Bugün hasretlerin bittiği gün, sevgilerin buluştuğu gündür. Çünkü yeni öğrencilerle tanışmak için heyacanlanan öğretmenlerimiz yeni okula başlayacak olan öğrencilerimiz ve çocuklarını ilk kez okula gönderen velilerimizin heyecanlarının dorukta olduğu gündür.

Sevgili veliler, sizler bugün çocuklarınızın okula başlamasının heyecanını yaşarken, bir taraftan da onlardan ayrılmanın hüznünü yaşıyorsunuz. Ama yarın onların başarıları ile mutlu olacak, onlarla gurur duyacaksınız. Bu süreçte öğretmenlerimizin en az sizin kadar çocuklarımızın elinden tutacağına emin olun. Çocuğun okul başlamadan önce anaokulunu gezip görmesi tanıması çok önemlidir. Çocuğunuza artık büyüdüğünü ve anaokuluna giderek eğlenceli yeni bilgiler öğreneceği, oyunlar oynayabileceği arkadaşlarının olacağı anlatılmalıdır. Ancak abartılmış ve yanlış bilgiler verilmemelidir. Aksi durumda çocuk kendisine anlatılanları okulda bulamadığında okula güveni kalmayacaktır. Çocuğun okula başlayacağı fikrine öncelikle anne baba alışmalı, ilk günlerin çocuk için zor olabileceğini kabul etmelidir. Anne baba olarak ne kadar rahat tavırlar içinde olursanız çocuğunuz da o kadar  rahatlayacaktır. Çocuğunuz kaygı duyduğu, canı sıkıldığı her durumda ne kadar endişelendiğinizi anlamak için size bakacak ve endişeli olduğunuzu gördüğünde, kendi korkularının yerinde olduğunu doğrulayacaktır. Kaygı bulaşıcıdır. Bu nedenle sakin ve rahat olmaya çalışın. Yeni başlangıçlar ve hayatımıza kattığımız yeni durumlar bizim gelişimimizi sağlar.”

Huzur Anaokulu öğrencilerine darbe ve demokrasi kavramları hakkında bilgiler verildi. Huzur Anaokulu’nda öğrencilere milli birlik ve beraberlik, vatan sevgisi, yurt savunması ile şehitlik konularında farkındalığının artırılması da anlatıldı.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.