TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Duygulandıran ziyaret

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında şehit olan Piyade Uzman Çavuş Halit Yaşar Mine'nin isminin verildiği okulun müdür ve öğrencileri şehit ailesini ziyaret etti. Şehidin anne ve babası gözyaşlarına boğuldu

Haber Giriş Tarihi: 26.09.2016 15:51
Haber Güncellenme Tarihi: 26.09.2016 15:51
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Duygulandıran ziyaret

Duygulandıran ziyaret 


ADANA (İHA) - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında şehit olan Piyade Uzman Çavuş Halit Yaşar Mine'nin isminin verildiği okulun müdür ve öğrencileri şehit ailesini ziyaret etti. Şehidin anne ve babası gözyaşlarına boğuldu 
Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Piyade Uzman Çavuş Halit Yaşar Mine, askerin içine sızmış teröristlerle birlik olmayıp vatanı için canını hiçe sayarak şehit oldu. Şehit Mine'nin ismi, FETÖ tarafından militan yetiştirmek ve örgüte finans sağlamak için kullanıldığından dolayı devlet tarafından el konularak halkın hizmetine sunulan Burç Ortaokulu'na verildi. Okula şehidin isminin yazıldığı tabela ile birlikte dev Türk Bayrağı asıldı. Şehit Halit Yaşar Mine Ortakokulu Müdürü Emine Özkan, öğretmen ve öğrencilerle birlikte şehidin ailesini ziyarete gitti. Ziyaret sırasında duygusal anlar yaşandı. Şehidin annesi Ayşe ile babası Mustafa Mine öğrencilere sarılıp gözyaşlarına boğuldu.
Şehit annesi Ayşe Mine, "Buraya geldikleri için hepsine teşekkür ediyorum. Çok mutlu ve gururluyuz bir evladımızı kaybettik ama çocuğumuzun isminin ömür boyu yaşayacağını bilmek bize gurur veriyor. Allah vatanımıza, milletimize zeval vermesin. Okulun açılışına gittik çok gurur verici bir şey. Duygulandık bir yanda burukluk bir yanda sevinç var. Çocuklarımız bizi ziyarete gelmiş çok memnun oldum. Çocuğumun okula gidişini görür gibi oldum o anı yaşadım" diye konuştu.
Şehit babası Mustafa Mine ise oğlunun ismi okula verildiği için sevinçli olduklarını ve gurur duyduklarını ifade ederek, "Devlet büyüklerimizden Allah razı olsun. Bize böyle bir okulun ismini verdikleri için çok mutluyum. Çocuklarımız da gelmiş yanımıza sevinçliyiz. Allah mekanını cennet eylesin dayanamıyorum ne söyleyeyim ki" dedi. 
Ziyaret sırasında şehit için dua edildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.