TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hafızların sevinci

Şakir Nuhoğlu Medresesi’nden mezun olan 24 hafız belgelerine kavuştu

Haber Giriş Tarihi: 26.09.2016 15:52
Haber Güncellenme Tarihi: 26.09.2016 15:52
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Hafızların sevinci

Hafızların sevinci

 

Adnan AVUKA  

MARDİN(İLKHABER) - İş adamı ve Kabala Belde Belediyesi eski Başkanı Hacı Şakir Nuhoğlu Medresesi’nden mezun olan 24 hafız düzenlenen bir törenle belgelerini aldı.

Kabala Beldesi’nde bulunan Şakir Nuhoğlu Cami ve Medresesi’nden yapılan törende Mardin Müftüsü Dursun Ali Çoşkun, Suriye Halep  şehrindeki Medrese Müdürü Salih Elcesim, Doğu ve Güneydoğu ile Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen binlerce din adamı, alim ve hocaların katıldığı ve 4 saate süren törenin ardından 24 hafız belgelerini almanın sevincini yaşadı.

Burada toplanan din alimleri ve sivil toplum kuruluşları (STK) temsilcileri yaptıkları konuşmalarda ilim ve irfanın değeri, İslam alemindeki ilmin önemine vurgu yaptılar.

Mardin Müftüsü Dursun Ali Çoşkun da yaptığı konuşmada, 15 Temmuz terör darbesindeki olayları anlatarak,” İster FETÖ, ister PKK veya bir başka grup olsun bunlar ülkeyi parçalamak isteyen terör örgütleridir. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayip Erdoğan ve özellikle darbeye karşı dik duran, karşı çıkanları bugün burada konuşmak gerekirdi. Allah bir daha bizlere bu belalı terör örgütlerini karşımıza çıkarmasın. Allah bizleri onlardan kurtarsın. FETÖ terör örgütüne karşı çıkan ve hayatlarını kaybedenlere Alah rahmet eylesin, nur içinde yatsınlar. Halkımızın ve devletimizin yanında olan Türk milleti dünyaya örnek olmuş bir toplumdur.” dedi.

Yapılan İcazet töreninde 150 kişi arasından mezun olan 24 hafız belgelerini alırken bugüne kadar bunların her türlü ihtiyacını karşılayan İş adamı ve Mardinli hayırsever Hacı Şakir Nuhoğlu da teşekkür yağmuruna tutuldu.

Dış ülkelerden ve Türkiye’nin çeşitli illerinden törene katılmak üzere gelen misafirlere hazırlanan saç tava öğle yemeği ikramında bulunuldu.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.