TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Güvercinler iş kapısı oldu

Eskiden hobi olarak beslenen güvercinler şimdilerde besleyicilerine iş imkanı sunmaya başladı.

Haber Giriş Tarihi: 28.09.2016 14:29
Haber Güncellenme Tarihi: 28.09.2016 14:29
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Güvercinler iş kapısı oldu

Güvercinler iş kapısı oldu

 

 

Bayram BULUT

ADANA (İLKHABER)-Adana’da yapılan güvercin ihaleleri kuşçulara iş imkanı sağlıyor.

Eskiden hobi olarak beslenen güvercinler şimdilerde besleyicilerine iş imkanı sunmaya başladı. Pazar günleri açık olan kuş pazarında besledikleri güvercinleri satarak para kazanan vatandaşlar şimdi ise her semtte kurulan ve haftanın belirli günlerinde güvercin ihalesi yapılan yerlerde toplanarak güvercinlerini satıp para kazanıyor.

Görücüye çıkan güvercinlerin ihalesine katılanlar beğendikleri güvercinleri 20 liradan Bin Liraya kadar yükselen fiyatlarda satın alabiliyor. Adana’nın bir çok yerinde bulunan bu yerler kuşçuların uğrak mekanları haline geldi. Yoğun ilginin olduğu açık artırma ile güvercin satışına katılım da yüksek oluyor. Yetiştiriciler ellerindeki kuşları satarken, alıcılar da evlerine beğendikleri güvercinleri alarak dönmenin keyfini yaşıyor.

Güvercin ihalelerinin yapıldığı yerlerde sadece güvercin satışı yapılmıyor. Aynı zamanda güvercinlere özel hastalıklarda kullanılan ilaçlarda satılıyor. Kuş ihalesine katılan vatandaşlar, “Veteriner kontrolünde itinayla geliştirilen ve her geçen gün adından sıkça söz ettiren, adeta birçok hastalığın düşmanı ‘atom iğne’ de bu ihalede yer alıyor. Ayrıca hırsızların korkulu rüyası ‘alarm sistemleri’, kuşlarınızın sağlığını koruyacak ‘karışım yemler’ ile ‘takviye vitaminler’ yine bu ihalelerde podyuma çıkıyor. Artık insanlar güvercinlerini satarak para kazanıp evlerine ekmek götürebiliyorlar” dediler.

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.