TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Türkmen: Vatandaş mağdur olmayacak

CHP Adana Milletvekili Türkmen, hem vatandaşların, hem de esnafın mağdur olmaması için arazisi Devlet Su İşleri’ne (DSİ) ait olan biber ve zeytin pazarı yeri konusuna el attı.

Haber Giriş Tarihi: 28.09.2016 14:32
Haber Güncellenme Tarihi: 28.09.2016 14:32
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Türkmen: Vatandaş mağdur olmayacak

Türkmen: Vatandaş mağdur olmayacak

 

 

Bayram BULUT

ADANA (İLKHABER)-Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Elif Doğan Türkmen, hem vatandaşların, hem de esnafın mağdur olmaması için arazisi Devlet Su İşleri’ne (DSİ) ait olan biber ve zeytin pazarı yeri konusuna el attı.

Daha önce yaptığımız haberde Karaisalı Biberciler ve Zeytinciler Derneği Başkan Murat Kılıç, Adana'nın tek biber ve zeytin pazarının ihalesini kendilerinin aldığını sürelerinin bittiğini ancak yeni ihale yapılmadan kendilerini alandan çıkartmak istediklerini savunmuştu. Konuya duyarlı yaklaşan CHP Adana Milletvekili Elif Doğan Türkmen kimsenin mağduriyet yaşanmaması için Devlet Su İşleri Adana Bölge Müdürlüğü’yle görüştü. Tamda biber sezonunun yaşandığı günlerde bu tahliye işleminin hem vatandaşı, hem de halkı mağdur edeceğini aktaran Türkmen, “

Devlet Su İşleri’yle görüştüm. Orayı kullanan bir dernek, birde kooperatifleri var. Dernek 3 yıllık kiralamış süreleri bitmiş. Yeniden ihaleye çıkıyor,  yeniden ihaleye çıkma ortamında da artık kim ihaleyi alırsa alanı o kullanacak. Mevcut  kullanan derneğin yasal süresinin bitmiş olmasına rağmen  ben Devlet Su İşlerine  rica ettim. ‘Şimdi tam iş zamanı oradaki esnaf değil, halkta sıkıntı çekecek yazık orası kalsın’ dedim.   Tamam dediler. “Sezonu bitirelim, ondan sonra ihale sürecini devam ettiririz” dediler.” ifadelerini kullandı.

Pazar alanının kapanması gibi bir durumun söz konusu olmadığını savunan Türkmen, “Orası kapanmıyor. Yeniden ihaleye çıkacak. Artık kooperatif mi alacak, dernek mi alacak bilmiyoruz.  Bana söylenen  yasal süreleri bitmiş olmasına rağmen sezon sonuna kadar burada orada kalacaklar. İhale sürecinde kim yüksek para verirse o alacak. Süre bitmesine rağmen oradalarsa  demek ki sözünü tutuyor adamlar.” şeklinde konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.