TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çukurova GİAD, demokrasi şehitlerini demokrasi gazileriyle anacak

Çukurova GİAD,1 Ekim’de startı verilecek proje için 15 Temmuz darbe girişiminde yaşanan olayları, halkın gösterdiği kahramanlıkları ve fedakarlıkları anlatan 9 dakikalık film hazırlattı

Haber Giriş Tarihi: 29.09.2016 14:28
Haber Güncellenme Tarihi: 29.09.2016 14:28
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Çukurova GİAD, demokrasi şehitlerini  demokrasi gazileriyle anacak

 

 

 

 

ADANA (İHA) - Çukurova Genç İşadamları Derneği (Çukurova GİAD), 15 Temmuz darbe girişimini unutturmayıp, akıllara kazıtacak bir projeyi hayata geçirecek. Çukurova GİAD, 1 Ekim’de startı verilecek proje için 15 Temmuz darbe girişiminde yaşanan olayları, halkın gösterdiği kahramanlıkları ve fedakarlıkları anlatan 9 dakikalık film hazırlattı. Bu film, demokrasi şehitlerinin anılacağı programda izletilecek, ardından LED TV ve özel ses cihazlarıyla donatılmış 2 kamyonla, Adana’nın tüm ilçeleri gezilerek, halkın izlemesi sağlanacak.
Adana için hayata geçirdiği projeler, uluslararası alanda ünlü konuklarla kentin uluslararası düzeyde tanınmasını sağlayan Çukurova GİAD, bu kez, Türkiye tarihinde kara leke olarak kalacak 15 Temmuz darbe girişimini hatırlatmak, unutturmamak için kolları sıvadı. Çukurova GİAD Başkanı Ömer Faruk Sakarya’nın önerisiyle, ilk olarak kalkışmada yaşanan olaylar, halkın gösterdiği kahramanlıkları anlatan 9 dakikalık film yaptırıldı. Bu filmin, özellikle 15 Temmuz’un etkilerinin Ankara ve İstanbul’daki kadar yaşanmadığı Adana’nın tüm ilçelerinde izlenmesi için dev LED TV ve özel ses cihazlarıyla donatılan 2 kamyon hazırlandı. Proje çerçevesinde 15 Temmuz gazileriyle irtibat kuruldu, Adana’ya davet edilen bu gazilerin o gece yaşananları Adanalılara anlatacakları program düzenlendi.
Çukurova GİAD Başkanı Ömer Faruk Sakarya, geçmişte darbelerin çok sıkıntılarını çeken Türkiye’de yaşayanların 15 Temmuz’da ülke ekonomisini yıllar öncesine götürecek, her kesimden yaşayanlara büyük sıkıntılar yaşatacak darbeye karşı gövdesini siper ettiğini söyledi. Darbe girişiminin herkesi derinden yaraladığını kaydeden Başkan Sakarya, şunları kaydetti:
“Yaşadığımız bu güzel günler için Kurtuluş Savaşı şehitlerimize, gazilerimize minnet borcumuz varsa ileride yaşayacağımız güzel günler için de 15 Temmuz şehitlerine ve gazilerine minnet borcumuz var. 15 Temmuz’da ülkemiz yüzlerce insanın demokrasi için yaşamını yitirdiği hain bir kalkışma yaşadı. Acı dolu geceyi Adana’da bizler, Ankara ve İstanbul’daki vatandaşlarımız gibi hissetmedik. Biz öncelikle farkındalık yaratmak, darbe girişimini unutturmamak, vatandaşlarımızın rehavete kapılmasını önlemek için bu projeyi hazırladık. Bu proje çerçevesinde 9 dakikalık film hazırlattık. Kahramanlığın, cesaretin, vatan ve bayrak sevgisinin hainlerin kafalarına kazıldığı 15 Temmuz’u unutturmayacağız. Tarihe altın harflerle kazıdığımız, tek millet ve tek vatan için bayrağımıza sahip çıktığımız bu özel günü, birlik ve beraberlik ruhu ile hatırlamak istiyoruz. 1 Ekim’deki programda, önce 15 Temmuz demokrasi şehitlerimizi, demokrasi gazilerimizin katılımıyla anacağız. Bu programla, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı himayelerinde, Başbakanlık, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın koordinasyonunda düzenlenen 15 Temmuz Dayanışma Kampanyası’na destek olmak ve Adana ruhu ile bir kez daha ‘Biriz Biziz ve Tek Milletiz’ diye haykıracağız. 9 dakikalık filmi milletimize izletecek ve o coşkuyu yeniden kalplerimizde hissedeceğiz. 1 Ekim’de yola çıkacak kamyonlar Adana’nın tüm ilçelerini gezerek, demokrasi filmini halkımıza izletecek, 15 Temmuz’u unutturmayacağız. Tarihe altın harflerle kazıdığımız, tek millet ve tek vatan için, bayrağımıza sahip çıktığımız bu özel günü birlik ve beraberlik ruhu ile hatırlamak, 15 Temmuz Demokrasi şehitlerimizi, gazilerimizin katılımıyla anmak, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı himayelerinde, Başbakanlık ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın koordinasyonunda düzenlenen 15 Temmuz Dayanışma Kampanyası’na destek olmak ve Adana ruhu ile bir kez daha ‘Biriz…Biziz… Tek milletiz’ diye haykırmak için 1 Ekim’de Sular VIP’te saat 16.00’da buluşuyoruz.”
Çukurova GİAD Başkanı Ömer Faruk Sakaya, talep olduğu takdirde kamyonları çevre illere de gönderebileceklerini sözlerine ekledi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.