TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

AOSB genişliyor

Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi yönetimi, bölgenin 1 milyon metrekare daha da büyümesi için çalıma başlattı

Haber Giriş Tarihi: 29.09.2016 14:32
Haber Güncellenme Tarihi: 29.09.2016 14:32
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
AOSB genişliyor

 ADANA(İLKHABER) - Güneyin sanayi üssü konumundaki Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi’nin (AOSB) 16 milyon metrekarelik mevcut faaliyet alanına 1 milyon metrekarelik yeni alan ilave edilmesi için çalışma başlatıldı.

Avrupa, Asya ve Afrika arasında geçiş noktasında bulunması, Ortadoğu ülkelerine yakınlığı, her mevsim üretime uygun iklimi, deniz, kara ve hava ulaşımı merkezlerinin ortasında yer alması nedeniyle yatırımcılar için cazibe merkezi haline gelen AOSB, son yıllarda sürekli yükseliş gösteren büyümesini istikrarlı biçimde sürdürüyor.

DOLULUK ORANI YÜZDE 99,4’E ULAŞTI

Sorunsuz alt yapısı ve sanayiciye sağladığı imkânlarla Türkiye’nin en gözde sanayi bölgelerinden biri haline gelen ve yüzde 99,4’lük doluluk oranına ulaşan AOSB, faaliyet alanını genişletiyor. Yaklaşık 16 milyon metrekare alanda toplam 407 işletmenin üretim yaptığı AOSB’ ye 1 milyon metrekarelik yeni alan ilave edilmesi için çalışmalara başlandı.

YER SEÇİMİ KOMİSYONU TOPLANDI

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Sanayi Bölgeleri Genel Müdürlüğünce oluşturulan Yer Seçimi Komisyonu, 4. ilave alan için AOSB Bölge Başkanlığı Toplantı Salonu’nda bir araya geldi. Toplantıda Bakanlık temsilcileri Peyzaj Yüksek Mimarı M. Akif Çalışkan ve Maden Mühendisi H. Hilmi Çetinkaya, çeşitli kurum ve kuruluşların temsilcilerinden oluşan komisyon üyelerine ilave alan ve yer seçim çalışmaları hakkında bilgi verdi. Komisyon üyeleri, daha sonra Sarıçam ilçesi Misis (Yakapınar) Mahallesi Körkuyu mevkiinde bulunan ilave alanda incelemelerde bulundu.

 HAZIRLANAN RAPOR BAKANLIĞA SUNULACAK

Arazideki incelemelerin ardından tekrar toplantı salonuna dönen komisyon üyeleri, ilave alanla ilgili görüş ve önerilerini dile getirdi. Toplantı sonunda AOSB 4. ilave alanı için Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına sunulmak üzere rapor hazırlandı. Bakanlık onayının ardından ilave alanda alt yapı çalışmalarına başlanacak. Alan, daha sonra sanayicilere sunulacak.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.