TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Esnaftan şehide vefa

Adana ESOB Başkanlar Kurulu, Ahi Evran Salonu’nun adını demokrasi şehidi Ömer Halis Demir Salonu olarak değiştirdi

Haber Giriş Tarihi: 02.10.2016 15:32
Haber Güncellenme Tarihi: 02.10.2016 15:32
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Esnaftan şehide vefa

                

 

 

 ADANA(İLKHABER) - Adana ESOB'ta düzenlenen 2016 Yılı Başkanlar Kurulu'nda, tarihi bir karar alınarak demokrasi şehidimiz Astsubay Ömer Halis Demir adının, Ahi Evran Toplantı Salonu'na verilmesi oy birliğiyle kabul edildi.

 

Alınan karar gereği, Adana ESOB Eğitim ve Hizmet Binası'ndaki Ahi Evran Salonu, bundan böyle Ömer Halis Demir Salonu olarak anılacak.

 

SGK İl Müdürü Bilal Canbolat, Terziler Federasyonu ve Adana Terziler Esnaf Odası Başkanı Sinan Turhan,ESOB Başkanı Nihat Sözütek, Başkan Vekilleri, Mustafa Göktaş ve Kenan Yılmaz ile Birlik Yönetim Kurulu Üyeleri ve Esnaf Odası Başkanlarının  da katıldığı Başkan Kurulu Toplantısı'nda, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, Merhum Birlik Başkanı Kazım Barışık ile tüm merhum esnaf ve sanatkarlar ile bu ülke için canlarını feda eden şehitlerimiz de saygı ile anılarak rahmetle anıldı, birlikte İstiklal Marşımız okundu.

 

Birlik Başkan Vekili Mustafa Göktaş'ın daveti ile kürsüye gelen Birlik Başkanı Nihat Sözütek, zaman zaman duygulu anlar yaşadığı konuşmasında, 15 Temmuz Darbe Kalkışması ile ülkeyi felakete sürüklemeye çalışan FETÖ'CÜ PDY ile PKK, DAİŞ dahil tüm bölücü örgütlere lanet okurken, hükümete de, Suriyeli mülteciler, AVM Yasası'nı işler hale getirmek, sayıları süratle artan BİM, ŞOK, A-101 gibi Zincir Marketleri frenlemek, zorunlu trafik sigortasında fiyatları düşürmek ya da DASK ve TARSİM'deki gibi sübvanse etmek,  kayıt dışı ile  mücadele,  terör ve sınır olaylarını çözüme kavuşturup, ekonomiye odaklanılması çağrısı yaptı.

 

Sözütek, 10 Ağustos'ta Rusya ile yapılan görüşmeler sonrası ortaya çıkan ılımlı tablonun, ülkemiz ve milletimiz açısından mutluluk verici olduğunu, özlenen ve beklenen barış ve kardeşlik ortamının da yeniden ihdas edileceğine yürekten inandıklarını belirtti.

 

Sözütek, 15 Temmuz'da FETÖ'cü, PDY'sının Darbe Kalkışması'na karşı canını siper ederek kahramanca şehit olan Niğdeli Astsubay Ömer Halis Demir'in adının ESOB Ahi Evran Salonu'na verilmesi teklifini salonda bulunan başkanların oylamasına sundu. Teklif, alkışlar arasında oy birliğiyle kabul edilirken, Sözütek ve başkanlar duygulu anlar yaşadı.

 

Davet üzerine kürsüye gelen SGK İl Müdürü Canbolat da, konuşmasında kendisinin de Niğdeli olduğunu ve salonda bulunduğu için oylamaya katılmaktan mutluluk duyduğunu ifade ederken, Ömer Halis Demir adının Adana ESOB Salonu'na verilmesinin takdir verici olduğunu söyledi.

 

 İl Müdürü Canbolat, Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin 6736 sayılı Kanun hakkında başkanlara bilgilendirmede bulundu. Canbolat, konuyla ilgili ayrıntılı bilginin de www.sgkadana.gov.tr'den alınabileceğini hatırlattı.

 

Kurulda, söz alan başkanlar da, başta NACE kodları ve aidatlar konusundaki sıkıntılarını dile getirerek, çözüm konusunda etkili ve yetkili birimlerin daha duyarlı olmasını istediler.

 

Toplantı  sonrası esnaf odası başkanlarına, ESOB Yemekhanesi’nde kurulan Ahi Evran Sofrası’nda kuru fasulye, pilav ve tatlıdan oluşan öğle yemeği ikramı yapıldı.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.