TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ev kadınlığından işletmeciliğe

Ev hanımlığından işletmeciliğe ilk adımı atan Nehir Restaurant ortaklarından Dilek Ögülen, mekanını kadınların gönül rahatlığıyla gelebileceği bir ortam haline getirmenin mutluluğunu yaşıyor.

Haber Giriş Tarihi: 20.10.2016 15:27
Haber Güncellenme Tarihi: 20.10.2016 15:27
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Ev kadınlığından işletmeciliğe

Ev kadınlığından işletmeciliğe

 

 

ÖZEL HABER

 

Bayram BULUT

ADANA (İLKHABER)-Ev hanımlığından işletmeciliğe ilk adımı atan Nehir Restaurant ortaklarından Dilek Ögülen, mekanını kadınların gönül rahatlığıyla gelebileceği bir ortam haline getirmenin mutluluğunu yaşıyor.

Adana’da yalnızca kadınlara hitap eden işletmelerin eksikliği kadın girişimcileri harekete geçirdi. Daha önce ev hanımı olan Dilek Ögülen isimli kadın işletmeci bu eksikliği görerek harekete geçti. Adana’nın Yüreğir İlçesi’nde bulunan Nehir Restaurant’ın işletmesine ortak oldu. Bülent Arslan’ın işlettiği mekana ortak olan Dilen Ögülen, gördüğü eksiği bu işletmede tamamlamak istedi. Mekanı kadınların gönül rahatlığıyla kullanabileceği bir ortam haline getirdi. Gazetemize değerlendirmelerde bulunan Kadın İşletmeci Dilek Ögülen, işletmecilikteki ilk deneyiminin olduğunu söyledi. Sektörde bir bayan işletmeciye ihtiyaç olduğunu düşündüğünü aktaran Ögülen, “Bir işletmenin bayanlara hitap etmesini düşünüyordum. Kendim de ev kadınıydım.  Arkadaşlarımız birlikte eğlenebilecek, canlı müzik dinleyebilecek, stres atabilecek yer olmadı. Tabi ki Adana’da kaliteli yerler var. Ama direk kadına hitap eden yer olarak artık burası var. Bu işletmeciliğe adım attığında yüzde 80 kadınlara hitap eden bir yer olsun diye bu adımı attım. İnşallah başarılı olurum.” dedi. 

Kendisinin 5 yıl önce Mersin’de yaşadığını Adana’ya döndükten sonra bu ektiği tam anlamıyla gördüğünü vurgulayan Ögülen, “Mersin’de yaşıyordum 5 yıl önce. Tekrar Adana’ya döndüm. Mersin’de arkadaşlarımla istediğim gibi plan yapabiliyorum. İstediğim yeri gezebiliyorum. Burada 5 yıl içerisinde arkadaşlarımı davet edebileceğim. Açık alanda oturup  çay içebileceğim yer sadece Adnan Menderes’te var.  Merkez caminin orası var birde. Bayanların başka yerleri yok. Bunu gördüğüm için böyle bir yer ihtiyacı olduğunu his ettim. Herkesi buraya bekliyorum. Kadınlar matinesi düzenlemeyi düşünüyorum. Öğleden sonraları kadınların gelip de günlerini evlerde değil de burada yapsınlar istiyoruz. Zaten artık evlerden sıkıldı bayanlar dışarı çıkmak istiyorlar. Dışarı da bir yerde toplanmak istiyorlar. Kadınları rahatlatarak çaylarını kahvelerini rahatlıkla içebilecekler gibi bir düşünceyle bu adımı attım. Bir kadın olarak bir şeyleri başarmış olmanın mutluluğunu yaşamak çok güzel ve daha yolun başındayken ben bunu his ediyordum.” İfadelerini kullandı.

 Mekanın ustalarından Ömer Taş ise, menülerini bizimle şöyle paylaştı; “Yemek kültüründe Adana’nın en özgü yemeklerimizden olan Adana kebabı kuş başı, yoğurtlu kebap, saç kavurma, et tava buna benzer birçok çeşitlerimiz var. Bunların yanı sıra birde ileriki dönemlerde çiğ köfte yapmayı düşünüyoruz. Güzel bir şeyler sunmak için çalışıyoruz.  Devletimizin kadın işletmecilere destek olması çok güzel. Buranında bir bayan işletmecinin eline geçmesi çok güzel. Adana’nın kültürel anlamda güzel bir yer oluşturmaya çalışacağız.”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.