TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yenidoğan bebek ölümü yüzde 8

Türkiye’de yaklaşık her yıl 1 milyon 300 bin bebek dünyaya geliyor ve bunların yaklaşık yüzde 5’i Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitelerinde tedavi edilmek durumunda kalıyor.

Haber Giriş Tarihi: 25.10.2016 12:59
Haber Güncellenme Tarihi: 25.10.2016 12:59
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Yenidoğan bebek  ölümü yüzde 8

ADANA(İLKHABER) -  Bu arada Balcalı Hastanesi’nin hitap ettiği yaklaşık 10 milyonluk Bölge’de ise doğan yaklaşık 200 bin bebeğin yüzde 5’i problemli ve yılda 10 bin bebek Yenidoğan Ünitelerinde tedavi görmek durumunda kalıyor.

Bu yıl 4. Gerçekleştirilen ve Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı,  Neonatoloji (Yenidoğan) Bilim Dalı ile Anne Bebek Sağlığı Vakfı tarafından organize edilen Perinatoloji Toplantısı Bölgesel  ve aynı zamanda son derece geniş bir katılımla gerçekleştirildi.

Balcalı Hastanesi Hipokrat Amfisinde  gerçekleştirilen toplantıda yaklaşık 270 civarında katılımcı vardı. Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekan Vekili Murat Sert, İl Sağlık Müdür Yardımcısı Tanju Altunsu ile diğer katılımcıların hazır bulunduğu toplantıda gün boyuncu 10 tane konu üzerinde önemli bilgiler aktarıldı ve bu bilgiler tartışıldı.

Toplantının açılış konuşmasını  yapan  Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı,  Neonatoloji (Yenidoğan) Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Satar, Türkiye’de yaklaşık 1 milyon 300 bin bebeğin  dünyaya geldiğini ve bunların yaklaşık yüzde 5’inin Yenidoğan yoğun bakım ünitelerinde tedavi edildiğine işaret etti. Satar, Balcalı Hastanesi’nin hitap ettiği yaklaşık 10 Milyonluk bölgede ise doğan yaklaşık 200 bin bebeğin yüzde 5’inin de problemli olduğunu ve yılda 10 bin bebeğin Yenidoğan Ünitelerinde tedavi görmek durumunda kaldığına değindi.

Satar, Balcalı Hastanesi Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi’nin 42 yatak kapasitesine sahip olduğunu, yaklaşık olarak yılda bin Yenidoğan bebeğinin kabul edildiğini ve bunların çoğunun 3. Düzey Yoğun Bakım gerektiren bebekler olduğunun altını çizerek,  Yenidoğan Ünitesi’nin  yüzde 30 oranında Balcalı’da doğan bebekleri kabul ettiğini, bunun nedenini ise Balcalı Doğum Kliniğinin riskli gebelikleri alması ve dolayısıyla riskli bebeklerin doğması olarak açıkladı.

Yapılan çalışmalar ile bölgedeki sağlık personelinin bilgilerinin artırılması ve hastanelerde yatırılan bebeklere daha iyi bir bakım sunulmasının amaçladığına vurgu yapan Mehmet Satar, bu amaçla Sağlık Müdürlüğü ile koordineli bir çalışma içerisinde olduklarını bu ortak çalışmalar neticesinde bir yaş altı bebek ölümlerinde ki oranın yüzde 8‘lere kadar düştüğüne işaret etti. 

Satar’ın açılış konuşmasının ardından konunun uzmanı akademisyenler tarafından çeşitli alanlarda katılımcılara gün boyu bilgiler aktarıldı ve bu bilgiler tartışıldı.

 

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.