TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ahşaba hayat veren usta!

El emeği göz nuru dökerek hazırladığı ahşap ürünlere şekiller veren ahşap ustası Nuri Akyıldız’ın yaptığı ürünler görenleri hayran bırakıyor.

Haber Giriş Tarihi: 25.10.2016 14:05
Haber Güncellenme Tarihi: 25.10.2016 14:05
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Ahşaba hayat  veren usta!

 

 

 

ÖZEL HABER

 

 

Bayram BULUT

ADANA (İLKHABER)-Nuri Akyıldız 40 yıldır ahşap sanatıyla uğraşıyor. Çocukluğundan beri hayatında olan bu sanatı en iyi şekilde icra eden Akyıldız, makinelerin çıkmasıyla el sanatı yaptığı mesleğinin bitme noktasına geldiğini söyledi. Gazetemize yaptığı ürünler ve mesleğinin son durumu hakkında bilgiler veren Akyıldız, özellikle kendisinden sonra çırak yetişmediği konusuna değindi.  Akyıldız, “40 yıldır bu işi yapıyorum. İnsanın içinden geliyorsa her şeyi yaparsın. Şekilleri önce kafamda canlandırıyorum, ardından kağıda çizim yapıyorum. Hepsini kendi el emeğimle yapıyorum. Ancak elle yapamadığım bazı yerleri makinelerle yapıyorum. Ellerimle törpülüyorum, zımparalıyorum. Biliyorsunuz hep otomatik makinelerle yapıyorlar. Ben onlarla uğraşmak istemiyorum. Her şeyini kendi elimle yapmaya çalışıyorum. “ dedi.

Onlarca çeşit yaptığı ürünleri, ıhlamur ağacı, portakal ağacı ve daha bir çok ağaç türünden yaptığını aktaran Akyıldız, “Benden sonra gelecek nesillere bu sanatı tavsiye ediyorum ama para yok. Mesleği bitirdiler. Satışlarımız fazla olmuyor. Özel sipariş geliyor mesela bu işin hastaları olanlar var. Gelip bu şekli ahşap istiyorum der. Bu yaptığım ürünlerin alçısı var, dökümü olanlarda var. Polyester dökenleri var. Bu iki yüz lira dediğim şeyi  adam gidip 5 Liraya alıyor. Emeğinin hakkını veren yok. Resim getirdikten sonra her şeyi yapabiliyorum. Alçısı 150 TL olan bir ürün var. Biz el emeği ahşaptan yapıp 1500 TL’ye satıyoruz. Fiyatlar yapacağımız işe göre değişiyor. “ ifadelerini kullandı.

40 yıllık ahşap ustasının yaptığı ürünlerde, insan portreleri, çerçeveler, anahtarlar ve benzeri bir çok şekil bulunuyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.