TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Demirtaş’a “Ya Allah, Ya Muhammet, Ya Ali” kılıcı!

Bu yıl 10.’su düzenlenen Adana Mobilya ve Dekorasyon Fuarı, TÜYAP Adana Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde törenle açıldı

Haber Giriş Tarihi: 25.10.2016 14:06
Haber Güncellenme Tarihi: 25.10.2016 14:06
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Demirtaş’a “Ya Allah, Ya  Muhammet, Ya Ali” kılıcı!

Emre EKİCİ

ADANA (İLKHABER)-Bu yıl 10'uncusu düzenlenen Adana Mobilya ve Dekorasyon Fuarı dün törenle açıldı. Adana Valisi Mahmut Demirtaş’a fuarda oyma sanatıyla yapılmış, üzerinde 'Ya Allah, Ya Muhammet Ya Ali' yazılı ahşap kılıç hediye edildi.

TÜYAP Adana Fuarcılık A.Ş tarafından TÜYAP Adana Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen fuarın açılış törenine, Adana Valisi Mahmut Demirtaş, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ramazan Akyürek, Adana Sanayi Odası Başkanı Zeki Kıvanç, TÜYAP Anadolu Fuarları Genel Müdürü Cihat Alagöz, Adana Marangoz ve Mobilyacılar Odası Başkanı Yalçın Avcı, Ağaç İşleri Esnaf ve Sanatkarları Federasyonu Başkanı Ali Rıza Ercan, MOSİAD Başkanı Rüştü Erikçi, ÇUFAŞ Genel Müdürü Burak İnceoğlu, Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Nihat Sözütek, Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan ile çok sayıda işadamı katıldı.

Açılış konuşmasını yapan TÜYAP Anadolu Fuarları Genel Müdürü Cihat Alagöz, bu fuarın yılın 2. Yarısının ilk fuarı olduğunu söyledi. Mobilya fuarının ardından ise tarım ve Sera ve bahçe fuarlarının yapılacağını hatırlatan Alagöz, “Gelecek yıl fuarlarda hem çeşitliliğimizi hem de niteliğini arttırma hedefi içerisindeyiz. Adana ve Çukurova bölgemiz ülkemizin en önemli mobilya üretim havzası olma yolunda emin adımlarla yoluna devam etmektedir. 90’ın üzerinde çok nitelikli firmamız. 100 üzerinde firmamız en yeni ürünlerini sizlerin beğenisine sunacak. Hedefimiz, bölge mobilyasının bilinirliğini ve marka değerini yükselterek ve pazar payını artırmaktır. 12 farklı ülkeden 200 iş adamını iş bağlantılarını kurmaları için Adana’ya getirdik. Hindistan, Dubai, İsrail, Irak, İran, Filistin, Tunus, Oman, Ürdün, Özbekistan ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'den de firma temsilcileri katılıyor.”dedi.

MOSİAD Başkanı Rüştü Erikçi, ise Mobilya sektöründe tasarım ve markalaşmanın en önemli meselelerinden birisi olduğunu söyledi. Erikçi, “ Türkiye son 10 yılda 300 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirdi. Bunun 2. 4 milyar dolarını 170’den fazla ülkeye ihracat yapan mobilya sektörüne aittir.” ifadelerini kullandı.
 Adana Sanayi Odası Başkanı Zeki Kıvanç, fuarın bölge ekonomisine katkıda bulunduğunu söyledi. Kıvanç, “Devletimiz tasarıma ve inovasyona büyük destek veriyor ve bu konuda siz iş adamları ve mobilyacılarımızın yararlanmasını istiyorum. Bu fuarı gelecek yıl 30 bin metrekarelik bir satış alanına çıkartmaya çalışıyoruz.” şeklinde konuştu.

Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ramazan Akyürek ise, Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü'nün 300-400 dönümlük bir alanda mobilya showroom’u yapma projesinden bahsetti. Akyürek, bu konuda çalışmaların devam ettiğini anlatarak, “Kentler için fuarlar önemli ekonomik hareketlerdir. Adana’nın iskelet yapılmasında öncü olması sevindirici. Adana yıllar içinde gerilemedi ama ilerleyemedi de.” diye konuştu.

 Adana Valisi Mahmut Demirtaş, fuarda emeği geçenlere teşekkür ederek sözlerine başladı. Bu fuar bölgemizin en büyük mobilya fuarıdır. Yüz yıllar ötesine dayanan geçmişiyle en eski zanaat kolları arasında yer alan mobilyacılık. Tarihin her devrinde insanoğlunun ihtiyaç ve zevkine göre şekil almayı başaran bir sektör olarak günümüze kadar ulaşmıştır. Usta ellerde el emeği göz nuruyla önemli şekillere dönüşmeyi her daim başarmıştır. İhracatta ki başarılarımız sürüyor. Hükümetin ekonomik politikasında yürüttüğü çalışmaların her alanda olduğu gibi mobilya sektöründe de olumlu yansımaları yaşatıyor. Komşu ülkelerdeki krizlere, iç karışıklıklara rağmen ihracattaki başarımız sürüyor. 2003 yılından bu yana ihracatını 10 kata yakın artıran ülkemizde, sektörün yükselişi devam ediyor. Bu, bizler için gurur verici bir tablodur “ dedi.

Ardından ise fuarın açılış kurdelesi kesildi. Stantları gezen Vali Mahmut Demirtaş ve eşine bir firma yetkilisi tarafından oyma sanatıyla yapılmış, üzerinde 'Ya Allah, Ya Muhammet Ya Ali' yazılı ahşap kılıç hediye edildi.

Fuarda klasik mobilya, ev mobilyaları, yemek odaları, yatak odaları, oturma grupları, modüler mobilyalar, mutfak mobilyaları, bebe, çocuk, genç odaları, çekyatlar, kanepeler ve sehpa takımları sergilendi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.