TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Her adım bir umut

Çukurova GİAD’lı kadınların podyuma çıkarak mankenlik yaptığı etkinlikte elde edilecek gelir hastalara aktarılacak

Haber Giriş Tarihi: 26.10.2016 15:01
Haber Güncellenme Tarihi: 26.10.2016 15:01
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Her adım bir umut

Her adım bir umut

 

 

ADANA(İLKHABER)- Çukurova Genç İş Adamları Derneği (Çukurova GİAD) Kadın Platformu, anlamlı bir etkinliğe imza attı. Stil ve İmaj Uzmanı Rüzgar Mira Okan’ın Adanalı hanımları moda, stil hakkında bilgilendirdiği toplantıda, Çukurova GİAD’lı hanımlar da podyuma çıkarak, mankenlik yaptı. Bu etkinlikten elde edilecek gelir, kanser hastası çocuklar yararına harcanacak.

  Dernek bünyesinde 2012 yılında kurulduktan sonra çeşitli organizasyonlara imza atarak, derneğin sosyal etkinliklerinin artmasını, yardım elinin uzanmasını sağlayan Çukurova GİAD Kadın Platformu’nun kadınlara yönelik, moda, stil bilgileri aktaran konferansı ve defilesi Adana HiltonSA’da yapıldı. Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Onkolojisi Servisi yararına düzenlenen programda kişisel marka, stil ve imaj uzmanı Rüzgar Mira Okan, ‘Kadın ve Moda’ konulu konferans verdi, ardından Çukurova GİAD Kadın Platformu üyesi hanımlar, podyuma çıkarak sezon modasını tanıtan bir defile sundular. Bu defile sırasında da, Okan, sunulan kıyafetler ve modayla ilgili bilgiler aktardı.

  Adanalı hanımların büyük ilgi gösterdiği, Beymen, Adana HiltonSA, MAC ve Segatour’un sponsor olduğu programın açış konuşmasını yapan Çukurova GİAD Kadın Platformu Kurucusu Zehra Sakarya, yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi. Sakarya, bu çalışmalar sırasında kendilerine destek veren Adanalı hanımlara teşekkür etti.

  İstanbul Moda Akademisi’nde ders de veren Rüzgar Mira Okan da, ‘Moda ve Kadın’ konulu konferansında hanımlara öncelikle kendilerini keşfetmeleri çağrısında bulunurken, ‘stil, moda ve sezon trendleri’ hakkında bilgiler aktardı. Adanalı hanımların giyinmeyi iyi bildiklerini kaydeden Okan, iyi giyinmenin kişinin kendini keşfetmesinden geçtiğini kaydetti.  Doğanın moda ve renkler konusunda örnek alınabileceğini vurgulayan Okan, şunları söyledi:

  ‘MODA GEÇER STİL KALIR’

  “Bazen renklerin uyumsuzluğundan söz ederiz. İstersek 4 rengi bile bir arada kullanabilir, 4 ayrı renkte kıyafet giyebiliriz. Sadece renklerin oranlarına dikkat etmeniz gerekir. Doğadaki çiçek gibi olmalı. Renkler uygun oranda, uygun tonlarda kullanılmalıdır. 1’e 1 oranda renkleri kullanırsanız tabi uygun olmaz” dedi. İnsanın kendini keşfetmesini çeşitli örneklerle dile getirirken, kişinin beden ve renk analizlerinin yapılmasına da dikkat çeken Okan, “Sadece giyim bile değil, her kadının süreceği rujun rengi ve tonu bile farklıdır. Herkesin her rengi giymeye hakkı var, ama hangi tonu giydiğin ve renkleri ne oranda kullandığın önemli. Önemli olan moda değildir, sizin stilinizdir. Moda 3 ayda bir değişiyor. Stil ise zamansız bir şey. Moda seni sıkıştırıyor, stil ise kurtarıyor. Modaya kulak verenler ‘Ben de’ diyor, modayı istiyor, ama, kendine uygun olup olmadığına bakmıyor. Stile önem verenler ise ‘Ben’ diyor. Stiliniz önemli, modanın kurbanı olmayın. Moda kurbanı olmak kötü bir şey. Modanın sizi sıkıştırmasına izin vermeyin. Kendimizi tanımadığımız için modanın kurbanı oluyoruz. Kendinizi modaya esir ederseniz stil kimliğiniz olmaz. ‘Önce ben kimim’ diye soracağım. Yaşam tarzımızla, fotoğraf pozumuzla bile stilimizi yansıtırız. Stil, tüm dış dünyaya kendimizi anlatmaktır. Anlamlı farklılaşmayan her şey metalaşır. Son moda kıyafetleri giyip çıkıyoruz ama stil olamıyoruz. Stiliniz için fiziğiniz, günlük ruh haliniz, renklerin oranı çok önemli. Bunlara dikkat eder, kendi stilinize önem verir, modanın esiri olmazsanız hayat senin podyumun olur. Bir duruş sergileyin hayata karşı. Kendinizi sevin. Sabah uyandığınızda kendinize nasıl telkinde bulunuyorsanız, o bile stilinizi etkiliyor. Unutmayın moda geçer, stil kalır. Stil dünyaya kendinizi anlatmanın etkileyici bir yoludur, kim olduğunuzu hatırlamaktır, kim olmadığımızı anlamaktır, içimizdeki sizi ifade etmektir, yaşam manifestonuzdur.”

  Yaklaşık bir saat süren konferansın ardından Çukurova GİAD Kadın Platformu üyeleri, sezon modası kıyafetlerle podyuma çıktılar. Okan da, bu kıyafetler üzerinden yaptığı yorumlarla, konuklara bilgiler aktardı. Defile sonrası ise M.A.C.Eğitim Müdürü Hasan Soley,  makyajla ilgili uygulamalı bilgiler aktardı, makyajın püf noktalarını anlattı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.