TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ercan: Önümüzü açın

Türkiye Ağaç İşleri Esnaf ve Sanatkarları Federasyonu Başkanı Ali Rıza Ercan mobilya ihracatında önlerinin açılması durumunda 15 milyar doları Türkiye’nin kasasına 5 ila 10 yıl içerisinde koyabileceklerini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 26.10.2016 15:10
Haber Güncellenme Tarihi: 26.10.2016 15:10
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Ercan: Önümüzü açın

Ercan: Önümüzü açın

BAYRAM BULUT / ÖZEL HABER

ADANA (İLKHABER)-Türkiye Ağaç İşleri Esnaf ve Sanatkarları Federasyonu Başkanı Ali Rıza Ercan mobilya ihracatında önlerinin açılması durumunda 15 milyar doları Türkiye’nin kasasına 5 ila 10 yıl içerisinde koyabileceklerini söyledi.

Mobilya sektörü hakkında bilgiler veren Başkan Ali Rıza Ercan, sektörün ihracat şansının en yüksek olan sektörlerden bir tanesi olduğuna dikkat çekti. Özellikle el imalatı mobilyada dünyada rakip tanımayacaklarını öne süren Başkan Ercan, “Özellikle el imalatı mobilyada dünyada yarışamayacağımız hiçbir ülke yok. Rekabet şartımız eşit olduğu sürece de biz bütün rakiplerimizi yenebileceğimizi tüm rakiplerimizi geride bırakabileceğimizi estetik yönden kalite yönünden fiyat yönünden önde olduğumuzun bilincinde olduğumuzu ifade etmek istiyorum. Ancak ürettiğimiz ürünlerin tanıtımında kendi imal ettiğimiz ürünlerin yurt dışına gönderilmesinde sıkıntılar yaşıyoruz. Özellikle kalkınma ajanslarımızın bölgesel kalkınmalara verdikleri destek kadar inovasyon da yaşadığımız gelişmeleri yakından takip edebilmemiz noktasında yurt dışı fuarlarına gidip geldiğimizde ziyaretlerimizde bize öncülük etmesi KOSGEB’le birlikte dış ticaret müsteşarlığımızla birlikte bir koordinasyon sağlanabilirse esnafımız adına büyük bir fayda sağlanabilineceği kanaatindeyim.” dedi.

Mobilya ihracatında Türkiye’nin önünün açılması gerektiğini dile getiren Başkan Ali Rıca Ercan, “Bu bakımdan baktığınız zaman 2014 yılı itibari ile ben bunu her yer de söylüyorum. Birazda çarpıcı olmasını arzu ettiğim için söylüyorum. İtalya mobilyasıyla bizim mobilyamızın kıyaslanması noktasında söylüyorum. 2014 cari fiyatlarıyla İtalya’nın mobilya ihracat rakamı 20 milyar dolar. Türkiye’mizin 300 milyar dolar diye ifade ettiğimiz rakam içerisindeki payımız sabit metal mobilyalarda dahil, 2 milyar dolar. Arada 18 milyar dolar gibi uçurum var. Ama biz iddia ediyoruz, önümüzü açın biz 5 sene sonra, 10 sene sonra, 20 milyar dolar olmasa bile 15 milyar doları Türkiye’nin kasasına koyalım ama önümüz açılsın. Biz bunu istiyoruz. Biz mobilya fuarlarını çok önemsiyoruz. Özellikle bölgesel olanları çok önemsiyoruz. Adana sıcak bir memleket. Sıcak olmasının getirdiği avantajlar var. Özellikle oyma sanatı noktasında Adana Akdeniz bölgesinin merkezi noktasında Klasik koltuğun Adana’dan böyle fışkıran bir dal gibi ağaç gibi gövde salmasını yapraklarla Türkiye’yi sarmalamasını hepimiz arzu etmekteyiz. “ diye konuştu.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.