TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kredilerin düşmesi 2. el piyasasına yaradı

Kredi oranlarının düşmesinden dolayı 2. el araç satışlarında artış yaşandı.

Haber Giriş Tarihi: 26.10.2016 15:13
Haber Güncellenme Tarihi: 26.10.2016 15:13
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Kredilerin düşmesi 2. el piyasasına yaradı

Kredilerin düşmesi 2. el piyasasına yaradı

 

Bayram BULUT /ÖZEL HABER

ADANA (İLKHABER)-Kredi oranlarının düşmesinden dolayı 2. el araç satışlarında artış yaşandı. Özellikle son dönemde kadınların otomatik araç satın aldıkları öğrenildi.

Adana Oto Galericileri Esnaf Odası Başkanı Velat Şen, bankaların kredi oranlarını düşürmesiyle sektörlerinde bir hareketlilik yaşandığını belirtti. Piyasaların azda olsa hareketlenmesinin esnaflara olumsuz yansıdığını işaret eden Başkan Şen,” Krediler daha önce çok yüksekti. Buda bizi olumsuz etkiliyordu. Okulların açılmasıyla ufak araçların tüketimi olmaya başladı. Otomatik araçlarda özellik artış var. Bayanlar otomatik araçları tercih ediyor artık. Fiyatlar aynı seyrediyor. Sitenin içerisinde fiyatlar aynı. Bir artış olmadı.” dedi.

İnternette araç satanların genellikle yüksek fiyat yazdıklarını aktaran Başkan Şen, “Ama galerici ortamı farklı. Sahibinden yüksek yazıyor.  Galerici bu işin ticaretini yapıyor. Araba gelir gelmez satması lazım, sürüm yapması lazım. Ama 3 -5 araç sahibi bir araç koyuyor fiyatı yüksek tutuyor. Ama galerici öyle bir şansı yok. Alıp erkenden satması lazım. Araç alacaklar elbette ki internet üzerinden araç fiyatlarına baksınlar ancak galeriye gelmeleri kendileri için daha yararlı olacaktır. Birde güven açısından galericiye gitmek en doğrusu, en mantıklısı.” şeklinde konuştu.

Başkan Velat Şen sözlerini şöyle tamamladı; “Türkiye’de artık yavaş yavaş siteleşme oluyor. Siteleşmede de artık araç alacak kişi mutlaka site yönetimine sorması lazım. Bu galeriden bir araç alacağım nasıl diye. Bir sorun olur mu? diye. Tüketici aracını aldığı zaman hemen devrini de alsın. Yoksa çeşitli sorunlar yaşanabilir daha sonra.”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.