TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kredi katlandı

Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Adana’da yaşayan orman köylülerine vereceği parasal desteği artırdı

Haber Giriş Tarihi: 27.10.2016 15:21
Haber Güncellenme Tarihi: 27.10.2016 15:21
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Kredi katlandı

Kredi katlandı

 

 

ADANA (İHA) - Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Adana'da orman köylülerine vereceği krediyi yaklaşık iki kat artırdı.
Orman ve Su İşleri Bakanlığı, orman köylerinde yaşayan vatandaşlara destek vermeye ve gelir düzeylerini artırmaya devam ediyor. Bakanlığa bağlı Orman Genel Müdürlüğü (OGM) tarafından orman köylerinde yaşayanların sosyal ve ekonomik gelişmelerini desteklemek maksadıyla geliştirilen projeler Adana’da da uygulanıyor. Şehirde 2016 yılı için planlanan kredi miktarını gelen yoğun talep üzerine artıran ekipler, şimdiye kadar verdikleri 603 bin TL kredinin yanı sıra 531 bin TL kredi için yeni bir kura çekimi daha gerçekleştirdi. Daha önce 7 köyde toplam 30 aileye arıcılık, süt koyunculuğu ve süt sığırcılığı olmak üzere toplam 603 bin TL kredi desteği verilirken, gelen talep üzerine 5 köyde 26 aileye daha süt koyunculuğu ve süt sığırcılığı kapsamında toplam 531 bin TL kredi verildi.
Çiçeklidere’de 6, Yoğunoluk’ta 6, Değirmendere’de 6, Topraktepe’de 4 ve Durmuşsofular köyünde de 4 olmak üzere toplam 26 aile kura ile belirlenerek kredi desteği işlemlerine başlandı. Verilen kredilerin yüzde 18’i hibe edilirken, geriye kalanı köylülerin kazanç elde etmeye başlamasının ardından taksitler halinde tahsil ediliyor.
“Orman köylülerimizin yanında olmaya devam edeceğiz”
Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Bakanlık olarak orman köylülerinin hasmı değil hısımı olduklarını kaydederek, şunları söyledi: “Bölgelerin coğrafi şartlarını göz önüne alarak uygun projeleri hayata geçirmek maksadıyla yüzde 18’ini hibe ettiğimiz krediler veriyoruz. Adana’da 2003 yılından bu yana 24 milyon TL civarında kredi verdik. Bu yıl köylülerimizden gelen talebi geri çevirmeyerek planlanan rakamı neredeyse iki katına çıkardık. Bu zamana kadar olduğu gibi bundan sonra da orman köylülerimizin yanında olmaya devam edeceğiz.”

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.