TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Akça: Tutuklu, hasta ise tedavisi yapılsın

Adana Çocuk ve Kadın Hakları Derneği Başkanı Çiğdem Akça yaptığı yazılı açıklamayla Abdullah Çakıroğlu’nun tahliyesinden duydukları rahatsızlığa değinerek, “Hasta ise tutuklu olarak tedavi olsun bu nasıl bir adalet anlayışıdır” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 27.10.2016 15:23
Haber Güncellenme Tarihi: 27.10.2016 15:23
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Akça: Tutuklu, hasta ise tedavisi yapılsın

Akça: Tutuklu, hasta ise tedavisi yapılsın

 

ADANA(İLKHABER) - Adana Çocuk ve Kadın Hakları Derneği Başkanı Çiğdem Akça yaptığı yazılı açıklamayla Abdullah Çakıroğlu’nun tahliyesinden duydukları rahatsızlığa değinerek, “Hasta ise tutuklu olarak tedavi olsun bu nasıl bir adalet anlayışıdır” dedi.

İstanbul Çekmeköy’de belediye otobüsünde şort giyen ve oturmasından dolayı rahatsız olduğunu söyleyerek, kıza tekme atan Abdullah Çakıroğlu’nun tahliyesine akıl sır erdiremediklerini ifade eden Akça, şunları söyledi:

“Hemşire Ayşegül Terzi’ye tekme atan güvenlik görevlisi Abdullah Çakıroğlu’nun Anadolu 40. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki ilk duruşmada serbest bırakıldığını dehşet içinde basından öğrendik. 9 yıl 4 aya kadar hapis cezası istemiyle tutuklu yargılanan sanık Abdullah Çakıroğlu'nun tahliyesine karar verildi. Savunma yapan Abdullah Çakıroğlu epilepsi hastası olduğunu ve psikolojik rahatsızlığı bulunduğunu söylerek tahliye oldu.

Bu nasıl bir adalet anlayışıdır. Hasta ise tutuklu olarak tedavi altına alınsın. Caydırıcı bir ceza vermeyen hakim, başka hasta zihniyetlerin başka kadınlara herhangi bir bahaneyle saldırmasına da yol açmış olmaktadır.

Derhal bu hatadan dönülsün. Abdullah Çakıroğlu toplum içinde elini kolunu sallayarak dolaşabilecek bir insan olmadığını kanıtlamıştır. Yetkilileri görevlerini yapmaya davet ediyoruz.”   

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.