TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ADD’den demokratik mücadele çağrısı

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Adana Şube Başkanı İsa Kayadan, karanlık güçlerin hedefinin demokratik, çağdaş, laik hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti Devleti olduğuna dikkati çekerek tüm kesimleri ortak mücadeleye çağırdı.

Haber Giriş Tarihi: 18.11.2016 16:40
Haber Güncellenme Tarihi: 18.11.2016 16:40
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
ADD’den demokratik mücadele çağrısı

ADANA(İLKHABER) -

“CUMHURİYET İLE ETNİK TABANA – MİLLİYETLERE AYRILMIŞ ANLAYIŞ YIKILDI”

Cumhuriyet devrimi ile ülkenin, yeni, çağdaş, demokratik bir geleceğe adım attığını anımsatan kayadan, “Cumhuriyet ile insanı, insan karşısında kul yapan, etnik tabana-milliyetlere ayrılmış toplumsal yapı ve anlayış yıkıldı” dedi.

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Adana Şube Başkanı İsa Kayadan, şöyle devam etti:

“Kul özgür birey oldu. Yurttaş oldu. İslam Dünyasının tek Laik ülkesi olan Türkiye Cumhuriyeti, Demokratik, hukuk devleti özelliğini Kurtuluş savaşı ve kuruluş devrimi ile kazandı. Bugün ülkemizin bütünlüğü Cumhuriyetimiz ve demokrasimiz tehdit altındadır. 15 Temmuz karanlık kalkışması bunu bize göstermiştir. Emperyalizm ve onun kullandığı karanlık güçlerin hedefi, demokratik, çağdaş, laik hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti Devletidir.”

Anayasa değişikli hakkında da değerlendirme yapan Kayadan, “Lozan anlaşmasını tartışmaya açmak başkanlık sistemini dayatmak, Anayasa değişikliğini zorlamak ülkenin rejimine, birliğine bütünlüğüne olağanüstü derecede zarar verecektir. ”dedi.

“CUMHURİYETİMİZE, DEMOKRASİMİZE ÖZGÜRLÜKLERİMİZE SAHİP ÇIKMAK İÇİN HERKESİ  ORTAK MÜCADELEYE ÇAĞIRIYORUZ”

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Adana Şube Başkanı İsa Kayadan, son olarak Siyasi partileri demokratik kitle örgütlerini, Emek örgütlerini, Meslek örgütlerini birleşmeye ve ortak mücadeleye çağırarak şunları söyledi;

“Bizler Atatürkçü Düşünce Derneği, Birleşik Kamu İş Konfederasyonu, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, Tüketici Hakları Derneği olarak, Cumhuriyetimize, Demokrasimize özgürlüklerimize sahip çıkmak için Siyasi partileri demokratik kitle örgütlerini, Emek örgütlerini, Meslek örgütlerini birleşmeye ve ortak mücadeleye çağırıyoruz.  Dayanışma sağlamak ayrıntıları görüşmek üzere 22 Kasım Saat 16.00’da Atatürkçü Düşünce Derneği Adana Şube binası toplantı salonunda buluşalım.

Hep birlikte Cumhuriyet sayesinde hala var olan Demokratik haklarımızı kullanalım, demokratik, laik, sosyal hukuk devleti için mücadele edelim. 4 Aralık saat 12:00’da Tandoğan Meydanı’nda buluşalım.”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.