TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çöpleri sınıflandırın

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Sözlü, sorunlarını çözdüğü Kadıköy İlkokulu’nda öğrencilere çevre bilinci eğitimi verdi

Haber Giriş Tarihi: 23.11.2016 17:20
Haber Güncellenme Tarihi: 23.11.2016 17:20
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Çöpleri sınıflandırın

 ADANA(İLKHABER) - Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Karataş Tuzla’daki Kadıköy İlkokulu’nu ziyaret ederek, okulun fiziki, altyapı, çevre düzenlemesi ve spor alanı ihtiyaçlarının giderileceğini açıkladı. Başkan Sözlü, gerek duyulursa Büyükşehir’in, velilelerle iletişime geçilerek psikolog, psikoterapist ve rehber desteği de verebileceğini belirtti.

Adana Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı’nca da çevre bilinci eğitimi verilen Kadıköy İlkokulu öğrencilerine kırtasiye ve giyecek yardımı gerçekleştirildi. Okulu ziyaret eden Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, öğrencilere kendileriyle birlikte destek veren Gündoğdu Okulları ve Migros Market’e teşekkür etti.

SİYASİ GÖRÜŞÜMÜZ TÜRKİYE, İDEOLOJİMİZ İNSANLIK

Dezavantajı gruplara destek olmanın önemine değinen Başkan Hüseyin Sözlü, “Yaşadığımız dünyada ilk misyonumuz insanlıktır. İnsan olamadan hiç bir şey olamayız. Yaşadığımız coğrafyada siyasi görüşümüz Türkiye’dir, idelojimiz de insanlıktır. Hepsi güzeller güzeli olan ama dezavantajlı şartlarda eğitim almaya çalışan çocuklarımıza sahip çıkmak, hem çağdaş bir yurttaş olarak, hem de medeni bir insan olarak görevimiz ama aynı zamanda Allah rızası için de vazifemizdir. İnşallah onların eğitiminde üzerimize düşeni yapacağız. Çocuklarımızın ülkesine, milletine ve insanlığa yararlı bireyler olarak yetiştirme noktasında sorumluluğumuz var. Sorumlulukları başkasına yükleyerek yararlı işlere imza atamayız. Bazı okullarımızda sosyal meselelerden kaynaklı fiziki yapı ve malzeme eksikleri mevcut. Türkiye’de bu tür meseleleri kolektif ruhla hallettiğimiz örnekler mevcut.  Durumu iyi olan aileler, kardeş bir aile seçip, onların aldığı eğitimin kalitesini yükseltmek için çaba harcarsa, Türkiye’de bu konudaki birçok problemin çözüleceğine inanıyorum. Okulumuzun fiziki altyapısı, çocuklarımızın yaş grubuna uygun oyun alanları, çevre düzenlemesiyle bürokratlarımız ilgilenecek. Adana Büyükşehir Belediyesi, buranın örnek bir okul olması için ne gerekiyorsa yapacak. Bu çocuklarımızın her türlü sorununu da bizzat bundan sonra ben üstleneceğim. Sevgi dilini konuşturup, bu çocuklarımızı kazanmamız lazım. Hatta onların aileleriyle de iletişime geçip, uygun görülürse Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığımızca rehberlik hizmeti de verilebilir. Büyükşehir’in uzman kadrosu bunun için hazır. Kadıköy İlkokulu bölgemizin örnek okullarından bir olmalı” dedi.  

BAŞKAN SÖZLÜ ÇEVRE BİLİNCİ EĞİTİMİNİ BİZZAT VERDİ

Konuşmaların ve yardım malzemelerinin dağıtımının ardından Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Büyükşehir Belediyesi’nce verilen çevre bilinci eğitimine katıldı. Başkan Hüseyin Sözlü, çevre bilinci içerikli kitapları bizzat dağıttı, ardından yapılan derste çocuklara çevre bilinci, geri dönüşüm ve çöp sınıflandırılmasıyla ilgili bilgi aktardı.

Başkan Hüseyin Sözlü ayrıca, Migros Market ve Özel Gündoğdu Okulları’nın yöneticilerine, desteklerinden ötürü plaket verdi.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.