TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

2017 ‘Turizm Yılı’ ilan edilsin

TÜMSİAD, TURSAB ve İl Kültür ve Turizm Müdürü, tarihi mekanların yaşanabilir mekanlar haline gelebilmesi için bir araya geldi

Haber Giriş Tarihi: 06.12.2016 16:18
Haber Güncellenme Tarihi: 06.12.2016 16:18
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
2017 ‘Turizm  Yılı’ ilan edilsin

ADANA(İLKHABER) - Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) Adana Şube Başkanı Yakup Kutluca ve Yönetim Kurulu üyeleri, TURSAB Adana Şube Başkanı Murat Şirin,  İl Kültür ve Turizm Müdürü Sabri Tari  ile bir araya geldi.TÜMSİAD  Adana Başkanı Kutluca, TURSAB Adana Başkanı Murat Şirin’in 2. dönem başkanlığını kutlayarak, hayırlı olsun dileklerinde bulundu.

Kutluca konuşmasında,’’ Adana’nın turizm mirası olan tarihi mekanların, yaşanılan mekanlara dönüştürülmesi hususunda, ne gerekiyorsa yapılması için İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile TURSAB’ın yanındayız’’ şeklinde konuştu. Adana’da hak ettiğini alamayan sektörlerden biri olan turizm sektörünün; ulaşım, konaklama, yemek ve hediyelik eşya gibi alt dallarında meydana getireceği katkının ise küçümsenemeyecek boyutta olduğuna vurgu yapan Kutluca, Çukurova’nın antik kent dokusunun,ülke  ekonomisine kazandırılmasının şart olduğunu söyleyerek, ‘’ 2017 yılı‘Turizm Yılı’ olarak ilan edilmelidir’’ açıklamasında bulundu.

TURSAB Başkanı Şirin’de, Kutluca’ya teşekkür ederek, ‘’Yapılacak mega projelerle, Adana’nın tarihi mekanlarını,  evet yaşanılabilecek mekanlar haline getirebiliriz. Bunun için bölgenin tamamının teşvik kapsamına alınması, hatta uluslararası kaynaklardan da yararlanılması gerekmektedir’’ ifadesini kullandı. Şirin konuşmasında şunları  kaydetti.’’ Düşündüğümüz projeler gerçekleştiğinde Adana, Mersin, Hatay, Osmaniye bölgelerine yapılacak turistik seyahatlerde Adana bir uğrak yeri olacak, böylece Adana’da Turizm İşletmeciliği canlanacaktır.’’

İl Kültür ve Turizm Müdürü Sabri Tari’de konuşmasında,’’ Adana’da 760 tescilli sit alanı,82 sivil mimari örneği, 54 kalesi, Akyatan ve Ağyatan Lagünleriyle, milli parkları, Varda  köprüsü ile daha bir çok turizm potansiyeline sahip Adana, turizm potansiyeli açısından 6 ilimizden birisidir.Tüm sektörler, sivil toplum kuruluşları ve diğer dinamiklerle uyum içerisinde çalışmaktayız.Kısa zamanda, Adana’nın turizm potansiyelinin daha da öne çıkarılması hususunda bizlere yardımcı olacaklarına inancım tamdır’’ ifadesini kullandı.

 

 

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.