TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Onkoloji hastası çocuklara gezen platform bağış çağrısı

Adana'da 'Bir çocuk güler, tüm dünya güler' sloganıyla çalışmalarını sürdüren Hayat Işığı Derneği, onkoloji hastası çocukların daha konforlu ve eğlenceli vakit geçirebilmeleri amacıyla Türkiye'de ilk kez üretilecek 'The Lily Pad' isimli ürünün çocuklara hediye edilebilmesi için 10 Aralık Cumartesi günü yemek düzenleyecek.

Haber Giriş Tarihi: 07.12.2016 16:15
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2016 16:15
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Onkoloji hastası çocuklara  gezen platform bağış çağrısı

ADANA (İHA) - Adana'da 'Bir çocuk güler, tüm dünya güler' sloganıyla çalışmalarını sürdüren Hayat Işığı Derneği, onkoloji hastası çocukların daha konforlu ve eğlenceli vakit geçirebilmeleri amacıyla Türkiye'de ilk kez üretilecek 'The Lily Pad' isimli ürünün çocuklara hediye edilebilmesi için 10 Aralık Cumartesi günü yemek düzenleyecek. Tekerlekli bir platformdan oluşan The Lily Pad, üzerindeki boyama alanı ve cihazların yerleştirileceği direk ile hareket alanı kısıtlı olan çocukların yaşamını kolaylaştırıyor.
Hayat Işığı Derneği Başkanı Sümeyya Kalağoğlu, Türkiye'de tedavi gören onkoloji hastası çocukların hastanelerde zor şartlar altında vakit geçirdiğine dikkat çekerek, “Bu çocuklar kemoterapi dönemlerinde çok halsizler ve ebeveynlerinin kucaklarında her yere serumlarla gidiyorlar. Küçücük oyun odaları var ve hareket alanları çok kısıtlı” diye konuştu.
Avrupa'da yaygın olarak kullanılan 'The Lily Pad' isimli ürünün detayları hakkında bilgi veren Kalağoğlu, ürünü “Bunlar Avrupa'da onkoloji hastası çocuklara özel olarak hediye edilen ürünler. Alt tablaları ahşaptan. Altında tekerlekleri var. Çocukların oyalanmaları için resim yapmalarını da sağlayan bir malzeme. Bu ürün, üzerinde bulunan ilgi çekici materyallerle çocukları aynı zamanda eğlendirecek bir ürün. Hem hastane içi konforlarını artıracak hem de üzerine binip gezmelerini sağlayacak. Yanlarında taşımaları gereken tüm aletler de bu ürünün üzerine yerleştirilebiliyor” dedi.
The Lily Pad isimli ürünü derneklerine destek veren bir şirketin 150 lira birim maliyetiyle üretip hibe edeceğini kaydeden Sümeyya Kalağoğlu, Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde ilk uygulamaya yakında başlayacaklarını ifade etti.
Onkoloji hastası çocuklara The Lily Pad ürününün hediye edilmesi için 10 Aralık Cumartesi günü saat 19:30'da Anemon Otel'de yemek düzenleyeceklerini dile getiren Hayat Işığı Derneği Başkanı Sümeyya Kalağoğlu, “Bu yemeğe katılıp destek vererek hayatının en güzel günlerini çocuk parkı yerine hastanelerde geçiren çocuklara 'çocukluğunu' armağan edeceksiniz” şeklinde konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.