TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kafaları başka türlü çalışmış

Çevre ve Şehircilik Bakanı Özhaseki, Nusaybin’i yeniden ihya edeceklerini belirtti ve birçok belediye başkanını da hizmet vermediği için eleştirdi:

Haber Giriş Tarihi: 07.12.2016 16:19
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2016 16:19
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Kafaları başka  türlü çalışmış

 Adnan AVUKA

MARDİN(İLKHABER) – Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, binlerce yıkık binası bulunan Nusaybin’de alt yapı ve üst yapı namına olumlu hizmetler yapılmadığını belirterek, ” Bir çok belediye başkanı alt yapıyı ve üst yapıyı iyileştirmeyi düşünmemiş. Kafaları başka türlü çalışmış.” dedi.   Bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere  Mardin’e gelen Kayseri Belediyesi eski Başkanı ve şimdiki  Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, havaalanında Vali Mustafa Yaman, AK Parti Milletvekilleri Orhan Miroğlu, Ceyda Bölünmez Çankırı ilin yöneticileri tarafından karşılandı. Heyet daha sonra konvoy halinde Mardin Valiliği’ne geçti.

Bakan Özhaseki, valilik toplantı salonunda basın mensuplarına fotoğraf çekimi için izin verdikten sonra basına kapalı olarak il yöneticileriyle bir toplantı yaptı.

Bakan Özhaseki, burada Vali Mustafa Yaman’dan brifing aldıktan sonra, gazetecilere açıklamalarda bulundu. Bölgede olmasını hiç istemedikleri birtakım olayların yaşandığını belirten Özhaseki, şunları söyledi:

“Cenabı Hak, bir daha kötü gün göstermesin, kendi içimizde dostluğumuza zarar getirecek, kardeşliğimize, birliğimize ve beraberliğimize zarar verecek kötü günler göstermesin. Ama bölgemizde  bu olaylar  yaşandıktan sonra da yapılması icap eden devlet tarafından burada yaraların sarılmasıdır. Mağdur olan vatandaşların mağduriyetinin giderilmesidir. Bu amaçla bir dizi projemiz var, hazırlıklarımız var. Bugün Nusaybin ilçemizi ele alacağız. Vatandaşın derdi bizim derdimizdir, vatandaşın sorunu bizim sorunlarımızdır. Vatandaşımızın da tek güvendiği şey önce Allah sonra devletidir.”

“NUSAYBİN HALKINI İHYA ETMEYE GELDİK”

Nusaybin Aydınlar tesisinde toplanan ilçenin kanaat önderleri ve muhtarlara seslenen bakan
Özhaseki, Nusaybin’de yaşanan çatışmalar yüzünden 6 bin 182 adet ağır hasarlı ve yıkılmış binanın olduğunu hatırlattı. Bu binaların dışında az hasarlı binaların da olduğuna dikkat çeken Bakan Özhaseki, ilçenin altyapısının da çok kötü durumda olduğunu belirterek, şu ifadeleri kullandı:

“Zamanında gelen birçok belediye başkanı buralara hizmet etmeyi, şehrin altyapısını ve üstyapısını iyileştirmeyi düşünmemiş, kafaları başka türlü çalışmış. Terör örgütlerine yataklık yapmak gibi, onlara destek vermek gibi, onların işini kolaylaştırmak ve hatta belediyeleri lojistik üssü olarak kullandırmak gibi bir hata içerisine düşmüşler. Ben yıllarca belediye başkanlığı  yapmış bir kardeşinizim. Kendi çabamla kendi şehrimde hiç altyapı yok iken suyundan kanalından başlayarak yerin üstünde ne kadar iş varsa Paris’ten farkı kalmayacak şekilde  hizmet yaptım. Özel bir devlet koruması veya desteğimiz de  yoktu. Sadece iyi niyet, çalışma, dürüstlük  ve gayret vardı. Belediye başkanı arkadaşlarımıza çok iş düşüyor. İyi niyetli oldukları takdirde şehrin iç dinamiklerini harekete geçirerek şehrin altı ve üst yapısını mükemmel bir hale getirebilirler. Mardin ve civarı zaten avantajı çok olan bir şehirdir. Tüm dünya tarafından bilenen bir şehirdir. Özellikleri ve artısı çok olan bir şehirdir. Bunları iyi niyetle kullandığımız takdirde bütün bu kalan altyapı sorunları hiç kalmazdı. Ama ne yazık ki üzülerek söylüyorum; zamanında bunlar yapılmamış. Şimdi bir taraftan altyapıyı yapacağız, bir taraftan yıkılan evleri yapacağız, bir taraftan yeşil alanlarını, okullarını, sosyal alanlarını, spor alanlarını hepsini yeniden ihya edeceğiz. Şimdi o dönem geldi.”
“HERŞEY YENİDEN YAPACAĞIZ”

Nusaybin’de yeni açılan kentsel dönüşüm projesine geçen bakan burada toplanan Nusaybinlilere ilçenin yenirden yaratılması için ve tüm projelerini ve çalışmalarını masa başında hazırladıklarını kaydeden Özhaseki, şimdi ise sahadaki yansımalara bakacaklarını dile getirdi ve konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Bu çalışmalara vatandaş ne diyor, orada evleri yıkılan vatandaşların başka sorunları var mı, bizim yaptığımız planlara ne diyorlar sorularını tartışmaya geldik. Bunları konuştuktan sonra bizim taslak halinde hazırladığımız projeleri vatandaş tarafından benimseniyor ve seviliyorsa gerçekleştirme aşamasına geleceğiz. Önümüzdeki günlerde çok kısa süre içinde bu yıkılan evlere ve altyapıya başlayacağız. Allah nasip ederse iddialı bir söz ama bir seneye kalmadan her şeyi olduğu gibi yeniden yapacağız ve ihya edeceğiz. Bunun için bugün ilçelerimizi gezip tespitler yapacağız. Bunun bir başlangıç olarak Mardin’e hayırlı olmasını diliyorum. Allah utandırmasın diyorum. Vatandaşlarımıza da geçmiş olsun diyorum.”

KARAOSMANOĞLU İLK

PARKIN TEMELİNİ ATTI

Bakanla birlikte Mardin’e gelen Kocaeli Büyükşehir Belediyesi başkanı İbrahim Karaosmanoğlu bundan böyle Kocaeli Belediyesi olarak Nusaybin’de bir kardeşlik köprüsü kuracaklarını, ilçe halkının kalkınması ve müreffeh bir yaşam sürdürebilmesi için Belediye başkanı olara  her türlü hizmette bulunacaklarını vaat ederken, ilçeye yapacakları 4 parkın ilkinin de temeli törenle attı.





Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.