TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Lise öğrencileri iyilikte yarışıyor

Sağlık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Türk Kızılayı tarafından, gönüllü ve karşılıksız kan bağışının önemi konusunda öğrenciler arasında farkındalık oluşturmak amacıyla ortaklaşa yürütülen “Kan Bağışçılarının Kazanımı Projesi” kapsamında Adana’da, İsmail Kulak Anadolu Lisesi’nde kan bağışı etkinliği gerçekleştirildi.

Haber Giriş Tarihi: 14.12.2016 16:43
Haber Güncellenme Tarihi: 14.12.2016 16:43
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Lise öğrencileri iyilikte yarışıyor

Lise öğrencileri iyilikte yarışıyor 


ADANA (İHA) - Sağlık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Türk Kızılayı tarafından, gönüllü ve karşılıksız kan bağışının önemi konusunda öğrenciler arasında farkındalık oluşturmak amacıyla ortaklaşa yürütülen “Kan Bağışçılarının Kazanımı Projesi” kapsamında Adana’da, İsmail Kulak Anadolu Lisesi’nde kan bağışı etkinliği gerçekleştirildi. 
İhtiyaç duyulan kanın güvenli yollardan temin edilerek hastanelere sevk edilmesi, kan bağışının sürekliliğinin sağlanması ve bilinçli kan bağışçısı nesillerin yetiştirilmesini hedefleyen proje çerçevesinde, öncelikle öğrencilere Kızılay görevlileri tarafından seminer verildi. Seminerde, kan bağışının önemi ve süreçleri anlatıldı.
Çukurova İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mustafa Uçman, Türk Kızılayı Adana Şube Başkanı Ramazan Saygılı, Orta Akdeniz Bölge Kan Merkezi Müdürü Dr. Tunçhan Demir, Türk Kızılayı Hekimi Dr. Ümit Tokgöz, öğrenciler ve öğretmenlerin katıldığı seminer sonunda, 18 yaşına girmiş lise öğrencileri ile okul yöneticileri ve öğretmenlerden kan bağışı alındı.
Öğrencileri bu anlamlı bağışlarından dolayı tebrik eden Türk Kızılayı Adana Şube Başkanı Ramazan Saygılı, Adana’da kan bağışı konusundaki duyarlılığın her geçen gün arttığını belirtti. Bu duyarlılığın Türk Kızılayı Adana Şubesi’ni Türkiye genelinde birinci yaptığını ifade eden Saygılı, “Adanalılar, duyarlı ve fedakar davranışlarıyla Türkiye’ye örnek oluyor“ dedi.
Saygılı, etkinlik sonunda, İsmail Kulak Anadolu Lisesi Müdürü Ahmet Açıcı’ya, kampanyaya gösterdikleri ilgiden dolayı teşekkür plaketi takdim etti.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.