TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Dişçilikte yenilikler

Adana Diş Hekimleri Odasınca “Hayat Kurtaran, Tekrarlayan Endodontik Tedavilerde Güncel Yaklaşımlar” semineri düzenlendi. Seminere konuşmacı olarak katılan Akdeniz Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kürşat Er, “İğne ile kuyu kazıyoruz.” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 25.12.2016 16:53
Haber Güncellenme Tarihi: 25.12.2016 16:53
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Dişçilikte yenilikler

 ADANA(İLKHABER) - Adana Diş Hekimleri Odasınca “Hayat Kurtaran, Tekrarlayan Endodontik Tedavilerde Güncel Yaklaşımlar” semineri düzenlendi. Seminere konuşmacı olarak katılan Akdeniz Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kürşat Er, “İğne ile kuyu kazıyoruz.” dedi.

 

“ÜYELERİMİZİN ORTALAMA GÖRÜŞÜNÜ YANSITAN BİR DURUŞUMUZ VAR”

ÇÜ Diş Hekimliği Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. H. Oğuz Yoldaş ve diş hekimlerinin katıldığı seminerde yeni yönetmeliğin muayenehanelere olan yaptırımlarının son durumu hakkında bilgiler aktaran Adan Diş Hekimleri Odası Başkanı Dt. Fatih Güler, “Yönetmelik eskiye göre bir miktar yumuşadı. Bazı zorunluluklar ortadan kalktı. TDB olmak, oda olmak, örgütlü olmanın karşılığını alıyoruz. Bizler Türkiye’nin okumuş, aydın kesimiyiz. Meslek odası olarak mesleki tercihlerimize göre bir duruş sergiliyoruz. Seçilerek yönetime gelen bizlerin üyelerine karşı sorumluluğu vardır. Bütün meslektaşlarımızın ortalama görüşünü yansıtan bir STK ve siyasi duruşumuz vardır. Bir meslek odası olarak iktidarı eleştireceğiz derken, devletimize karşı olamayız. Devletimizin yanında duracağız derken de iktidar destekçisi de olamayız. Çok ince çizgiler var ve biz bu ince çizgilere çok dikkat ediyoruz. Biz hukukun, insan haklarının, devletimizin ve Türk Milletinin yanında durmaktayız. Kriterimiz budur.” dedi.

 

“DİŞİ ÇEKİLMEKTEN KURTARMAK İÇİN GÜNCEL TEKNİKLER UYGULANMALIDIR”

Klinik çalışmalarından görsel sunum yaparak örnekler veren Akdeniz Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kürşat Er, “Endodonti’de en çok zorlanılan kök kanal tedavileri sonrasında karşılaşılan sorunlarda seçenekler azalmaktadır. Kök kanal tedavisinden sonuç alınmadığında diş çekilmek zorunda kalınıyor. Dişi çekilmekten kurtarmak için güncel teknikler uygulanmalıdır. Değişik kimyasal ve solüsyonlar ultrasonic aletler ve laser teknolojileri kullanılmaktadır. Bunlara biz acıtasyon teknikleri diyoruz. Adeta iğne ile kuyu kazıyoruz. Bu sayede en zor yerdeki mikroorganizmalar ortadan kaldırılıyor. Kafa karıştıran sonuçlar rahatlıkla çözülüyor. Çok emek isteyen bu işler sonuçta yüz güldürüyor. Bu yöntemlerle hasta diş kaybetmekten kurtulduğu gibi biz diş hekimleri için de prestij olmaktadır.” diye konuştu.

Katılımcıların merak ettiği soruların yanıt bulmasının ardından Başkan Dt. Güler, Prof. Dr. Er’e teşekkür ederek plaketini verdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.