TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

31 Aralık’ta "Ümmet Adana'da buluşuyor"

Anadolu Gençlik Derneği(AGD) üyeleri 31 Aralık Cumartesi gününü 1 Ocak Pazar gününe bağlayan gecede Mekke’nin Fethinin 1386.Yıl dönümünü "Ümmet Adana'da buluşuyor" temasıyla kutlayacak.

Haber Giriş Tarihi: 29.12.2016 17:24
Haber Güncellenme Tarihi: 29.12.2016 17:24
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
31 Aralık’ta "Ümmet Adana'da buluşuyor"

31 Aralık’ta "Ümmet Adana'da buluşuyor"

 

BAYRAM BULUT

ADANA (İLKHABER)-Anadolu Gençlik Derneği(AGD) üyeleri 31 Aralık Cumartesi gününü 1 Ocak Pazar gününe bağlayan gecede Mekke’nin Fethinin 1386.Yıl dönümünü "Ümmet Adana'da buluşuyor" temasıyla kutlayacak.

Konuyla ilgili basın toplantısı düzenleyen Anadolu Gençlik Derneği üyeleri adına konuşan, AGD Adana Şube Yönetim Kurulu Üyesi ve Şube Tanıtma Başkanı Bilal Düzbayır, tüm Adanalıları 31 Aralık Cumartesi  akşamı saat 19:00 da Menderes Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenecek olan Mekke'nin Fethi programına davet etti. Programlarını "Ümmet Adana'da buluşuyor" temasıyla gerçekleştireceklerinin altını çizen Düzbayır, “31 Aralık akşamı saat 19:00 da Menderes Kapalı Spor Salonunda Mekke'nin Fethi ve Şehitlerimiz İçin Kur'an ve Dua Programını icra edeceğiz. Filistin Alimler Birliği Başkanı Prof. Dr. Nevvaf Tekruri, Şam Alimler Birliği Başkanı Dr. Usame er-Rifai, Dünya Müslüman Alimler Birliği Türkiye Sorumlusu Abdulvahhab Ekinci hocalarımız, sanatçı Ammar Acarlıoğlu ve seçkin hafızlarımız katılacaktır. Şehitlerimiz için Kur'an Tilaveti yapılıp dua edilecektir. Tüm Adanalı hemşehrilerimizi aileleri ile beraber bekliyoruz.” dedi. 

Düzbayır, yılbaşı kutlamalarını çirkinlik olarak değerlendirerek, “Biz adına Yılbaşı Eğlencesi denilen ve neredeyse tüm dünya halklarına dayatılan çirkinliklere karşı bir tavır takınmamızın İslam’ın bir gereği olduğuna inanıyoruz. Milli Piyango adı verilen oyunla kitlelerin kumarla buluşturulmasını sağlayan, her türlü kötülüğe giden yolları açan, birçok gencin çeşitli bağımlılıklara yakalanmasına sebep olan, birçok insanda iffet duygusunu zedeleyen her türlü eğlence anlayışını reddediyoruz. Kalplerdeki merhameti körelten, vidan duygusunu ortadan kaldıran, insanları şehirlerin en orta yerlerinde her türlü ahlaksızlığı yapmaya sevk eden Yılbaşı kutlamalarına karşı tepki koymanın her erdem sahibi insanın görevi olduğunu da düşünüyoruz. Birinci Dünya Savaşı’nın sonunda İstanbul’a gelip Boğaz’a demirleyen İngiliz Savaş Gemilerinden İstanbul ahalisine bedava dağıtılan alkol yeni dönemde işgalin ve sömürünün nasıl sürdürüleceğinin bir göstergesi olmuştur. Biz Yılbaşı kutlamalarının bu ülkenin emperyalizm tarafından sömürülmesine hizmet eden vasıtalardan biri olarak görüyoruz. Alkol müptelası haline getirilen bir nesil sağlıklı düşünme ve sömürüye karşı direnme vasfını kaybediyor.” ifadelerini kullandı.  

Düzbayır sözlerini şöyle sürdürdü; “Bizler Anadolu Gençlik Derneği mensupları olarak 31 Aralık Cumartesi gününü 1 Ocak Pazar gününe bağlayan gece 81 şubemizde yaklaşık 600 kadar noktada Mekke’nin Fethinin 1386.Yıl Dönümünü kutlayacağız. Bilindiği üzere yeryüzünün ilk binası Kâbe’nin bulunduğu şehir olan Mekke İslam Ordularınca 1 Ocak 630 tarihinde fethedilmeye başlanmıştır. Derneğimiz öncülüğünde geleneksel olarak düzenlenen fetih kutlamaları bu yıl da ülkemiz genelinde üç yüz kadar noktada salon programları ile yine bir o kadar noktada da temsilcilik merkezlerimizde gerçekleştirilecek etkinliklerle icra edilecektir. Fetih, bir beldenin ve o beldede yaşayan insanların dimağlarının İslam’a açılmasıdır. Fetih, küfrün karanlığının Kelam-ı Kadim’in berraklığıyla silinmesidir. Fetih, sonradan olma ilahlara reddiyedir. Fetih, insanların temel hak ve özgürlüklerini gasp eden zulüm düzeninden adil bir düzene geçen yolun açılmasıdır. “

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.