TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Dopdolu 12 ay

Çukurova Üniversitesi Masa Tenisi takımı 2016 yılını da başarılı bir şekilde tamamlarken, müzesini yeni kupalarla zenginleştirdi

Haber Giriş Tarihi: 01.01.2017 15:49
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.2017 15:49
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Dopdolu 12 ay

Dopdolu 12 ay

 

 

ÖZEL HABER

 

Zekeriya ŞAHİN

ADANA(İLKHABER- Çukurova Üniversitesi (ÇÜ)Spor Kulübü’nün Masa Tenisi takımı başarıdan başarıya koşuyor. Alt yapıya verdikleri önem ve burada ciddi şekilde devam eden çalışmaların meyvesini toplamaya devam eden ÇÜ, bir kez daha dopdolu bir 12 ay geçirdi.

Kurulduğu yıldan beri sürükle yükseliş trendi gösteren Sunay Atakan organizesindeki kulüp her yıl bir öncekine göre daha başarılı bir sezonu geride bırakmanın onurunu taşıdı ve kazandığı kupalarla müzesini daha da zenginleştirdi.

Başarının mimarlarından birisi olan ÇÜ Öğretim Üyesi ve Masa Tenisi takımının teknik sorumlusu Sunay Atakan’dan 2016 yılının değerlendirmesini istedik. Kendi çalışma odasında görüşlerini aktaran Atakan, şöyle dedi:

“Alt yapı çalışmalarının önemini çok iyi kavrayarak bu alanı hep canlı tuttuk. Bunun karşılığını da almanın onurunu her zaman yaşadık. Disiplinli ve verimli geçen idmanların karşılığını hep aldık, almaya da devam ediyoruz. Öyle ki, kendi alt yapılarımızdan yetişen sporcularla mücadele veren bayan ve erkek takımlarımız Türkiye Süper Ligi’nde mücadele etti. Bayanlar ligi 4. sırada bitirerek Avrupa kupalarında ülkemizi temsil hakkı elde etti. Erkek takımımız orta sıralarda tamamladı. Aynı zamanda Türkiye 1. Liginde genç bayanlarımız mücadele verdi ve ligi 2. sırada tamamladı.

Büyüklerde ferdi müsabakalarda Talha Yiğenler Türkiye ikincisi, İpek Karahan Türkiye üçüncüsü oldu.

Genç Erkek takımımız Türkiye Şampiyonluğu kupasını Adana’ya getirdi. Ferdi yarışmalarda Talha Yiğenler Türkiye Şampiyonu, Oğuzhan Öner Türkiye üçüncüsü, Batuhan Şahin ise Türkiye dördüncülüğünü elde etti.

Genç bayan takımımız Türkiye üçüncüsü olmuştur. Ferdi müsabakalarda Aybüke Öner Türkiye üçüncülüğünü kazandı.

Yıldız bayan takımımız Türkiye ikincisi oldu. Ferdi müsabakalarda Yağmur Konur Türkiye ikincisi oldu.

Yine 2016’da kulübümüzün sporcularından Talha Yiğenler ve İpek Karahan Milli formayı giyme başarısı gösterdi.

Batuhan Şahin, Oğuzhan Öner, Fatma Aykutlu ve Aybüke Öner Genç Milli takıma seçilerek ülkemizi temsil etmişlerdir.

Yağmur Konur Yıldız Milli takımında mücadele verdi.

Yıldız ve Genç Milli takımlara sporcu vermek bizler için ayrı bir gurur kaynağıdır. Amacımız bu başarıyı daim kılmaktır. İşte bu amaçla alt yapı çalışmalarını disiplinli ve verimli bir şekilde sürdüreceğiz.”

“ÇITAMIZI YÜKSEK TUTUYORUZ”

Yıllardır Milli Takımın değişmez elemanı olarak forma giyen Sunay Atakan, “2017 yılından neler bekliyorsunuz?” şeklindeki sorumu ise şöyle yanıtladı:

“Bugün Türkiye Süper Ligi’nde bulunan büyük kulüplerimiz var. Biz onları geride bıraktık ve bu ligde şu anda lideriz. Önümüzde daha zorlu maçlar var. Mesela 20-21 Ocak 2017 tarihinde iki gün sürecek Süper Lig’in  ilk yarının son maçlarını Adana’da oynayacağız. Sonra ikinci yarı maçları başlayacak. Gerçekten de çok kaliteli ve zorlu maçlar bizi bekliyor. Bu nedenle işimizi sıkı tutmak zorundayız. Ama biz kendimize çok güveniyoruz ve şampiyonluk kupasını kaldıracağımıza yürekten inanıyoruz.

Bayanlarda ve erkeklerde tüm yaş gruplarında Türkiye derecelerini elde etmektir.“

“İDMANLAR AVRUPA İÇİN YETERSİZ”

Günlük yapılan çalışmalar yeterli mi? sorumuzu ise Sunay Atakan şu yanıtı verdi:

“İdmanlarımızı günlük olarak düzenli ve disiplinli bir şekilde yapıyoruz. Yaptığımız idmanlar Türkiye standartları seviyesindedir. Yani Türkiye için yeterlidir. Ancak, önümüzde Avrupa var. Avrupa’ya göre yetersizdir. Daha çok çalışmak gerekiyor. Burada da önemli olan devlet desteğidir. Böyle bir destek bizi Avrupa ile eşit hale getirebilir. Umarız bunlar da gerçekleşir.”  

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.