TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Mavi iyilik bulutları mutluluk dağıtıyor

Adana’nın en büyük sivili toplum örgütlenmesinden birisi olan YÜRÜ-ÇEK & Mavi İyilik Bulutları iki anlamlı etkinlikle dezavantajlı gruplarla yeni yıl kutlaması gerçekleştirdi.

Haber Giriş Tarihi: 01.01.2017 15:58
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.2017 15:58
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Mavi iyilik bulutları mutluluk dağıtıyor

Mavi iyilik bulutları mutluluk dağıtıyor

 

 

 

ÖZEL HABER

 

 

Murat YILIRIM

ADANA(İLKHABER) - Adana’nın en büyük sivili toplum örgütlenmesinden birisi olan YÜRÜ-ÇEK & Mavi  İyilik Bulutları iki anlamlı etkinlikle dezavantajlı gruplarla yeni yıl kutlaması gerçekleştirdi. Adana’nın Karataş İlçesinde yer alan  mevsimlik işçi ailelerinin çadırda yaşayan ve Ataköy ilk öğretim okulunda okuyan 40 öğrencisine toplanan kışlık giysi ve kırtasiye dağıtımı yapıldı. Aynı gün, öğleden sonra ise yüz kadar hastanın yedi gün yirmi dört saat barındığı Ata Köşkü  Bakım Merkezinde yer alan ruhsal ve zihinsel engelli hastaları ile erken yılbaşı eğlencesinde coşkulu saatler geçirildi. Bakım merkezinde çok güzel şartlarda bakılan bu hastaların en büyük eksiğinin insan sevgisi olduğunu gözlemlediğini belirten YÜRÜ - ÇEK (Yürüçek Doğa Sporları ve Fotoğraf Kulübü) Başkanı Sırrı Küçükarslan bakım evi ziyaretlerinin bundan sonra ayda bir tekrarlanacağını belirtti.

 

ALTINCI OKUL

Başkan Sırrı Küçükarslan’ ın verdiği bilgiye göre YÜRÜ-ÇEK’in toplumsal sorumluluk projeleri gönüllülerinden oluşan Mavi İyilik Bulutları’nın yardım ettiği bu 6. köy okulu. Bu okulun öğrencileri dere kenarına kurulmuş derme çatma çadırlarda yaşayan mevsimlik işçilerin çocuklarının okuduğu Ataköy İlköğretim okulu olduğunu belirten Küçükarslan ayrıca YÜRÜ - ÇEK kulübünün  4 yıldır Doğa Sporları ile ilgilenen doğa severlerin ve  Fotoğrafa gönül vermiş olan fotoğraf severlerin kurduğu bu kulüp olduğunu belirtti. YÜRÜ - ÇEK in amacının doğayı korumak, sevdirmek ve fotoğrafa gönül vermiş kişilere doğada ve kültürel alanlarda yapılan geziler ile fotoğraf çekme imkanını sunmak olduğunu belirten Küçükarslan, bu faaliyetlerinin yanında çok yoğun duygular ile kurulan Mavi İyilik Bulutlarının okullara yardım, huzurevi ziyaretleri, bakımevlerindeki hastaları ziyaret vs. gibi yardım amaçlı faaliyet gösterdiğini belirtmiştir. YÜRÜ - ÇEK doğa ve kültürel gezilerini takip etmek isteyenlerin www.yurucek.org sayfasından takip edebileceklerini,  YÜRÜ-ÇEK&Mavi İyilik bulutlarının yardım organizasyonlarını takip etmek ve onlara yardımda bulunmak isteyenler içindewww.maviiyilikbulutlari.org sayfasını kullanabileceklerini belirten Küçükarslan facebook kullanıcılarınında  da faaliyetlerini  takip edebileceklerini belirtmişlerdir.

 

“YARDIMLARIMIZ

ÇOĞALACAK”

Çukurova Üniversitesi’nde öğretim görevlisi  olan Başkan Sırrı Küçükarslan ise Üniversitede yer alan akademisyen, çalışan ve öğrencilerinden de YÜRÜ-ÇEK&Mavi İyilik Bulutları etkinliklerine önemli katkılar sağlandığını ifade etti. Desteklerinden dolayı YÜRÜ-ÇEK&Mavi İyilik Bulutları yönetiminden   Aynur Keçe, Özlem Şengel, Mehmet Varan’a,  Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınara, Karataş İlçe Milli Eğitim Müdürü Semendar Karabulut’a, Milli Eğitim Temel Eğitim Daire Başkanı Şerif İçoğluna ve Ata Bakım Merkezi Yöneticisi Muzaffer Alpay’a yüzlerce gönüllü yardımsevere adına teşekkür ettiğini belirten Küçükarslan, bu yardım kampanyalarının artarak çoğalacağını belirtti.

Description: https://ssl.gstatic.com/ui/v1/icons/mail/images/cleardot.gif

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.