TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Doktor faciası!

Adana’da 9 yerinden bıçaklanan Eren Gezgin, Aşkım Tüfekçi Hastanesi’nde ameliyata alınır. İlk ameliyatı yapan doktor bağırsaktaki yırtığı dike ancak dalaktaki ve böbrekteki bıçak darbelerini fark etmez.

Haber Giriş Tarihi: 01.01.2017 16:00
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.2017 16:00
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Doktor faciası!

Doktor faciası!

 

 

ÖZEL HABER

Bayram BULUT

ADANA (İLKHABER)-Uşak’tan Adana’ya battaniye satmak için gelen aileyi gasp etmek isteyen bir grup dehşet saçtı. Telefonlarını gaspçılara teslim etmeyen ailenin 2 ferdi, toplam 17 yerlerinden bıçaklandı.

Uşak’tan Adana’ya battaniye satmak için gelen Gezgin ailesinin başına gelenler duyanların yüreklerini sızlatmaya yetiyor. Damadı, 23 yaşındaki oğlu ve 9 yaşındaki küçük kızlarıyla birlikte Adana’ya 2 Aralık tarihinde gelen Sevgi Gezgin minibüsleriyle, mahalle mahalle gezerek battaniye sattıktan sonra biraz dinlenmek istedi. Sevgi Gezgin’in oğlu Eren ve damadı Volkan Adana Merkez Otogarı’nın bulunduğu alana giderek orada ki işlerini hal etmeye çalıştı. Geri dönüş yolunda ise, Eren ve Volkan’ın önünü kalabalık bir grup keserek ellerindeki telefonları gasp etmeye çalıştı. Telefon ve paralarını vermek istemeyen Eren ve Volkan’a kalabalık grup üyeleri saldırarak bıçaklamaya başladı. Kanlar içerisinde yere düşen 2 kişinin üzerindeki telefon ve değerli eşyaları alan gaspçılar daha sonra ortadan kayboldu. Olayı görenler durumu ambulans ve polise haber verdi.  112 ekipleri ilk müdahalenin ardından yaralıları kısa süre içerisinde hastaneye kaldırdı. Yaralılardan Eren Gezgin, Adana Aşkım Tüfekçi Devlet Hastanesi’ne, damat Volkan ise Çukurova Üniversitesi Balcalı Hastanesi’ne kaldırıldı.

BALCALI HASTANESİNE SEVK EDİLDİ

Durumu ağır olan Eren Gezgin’in 9 yerinden bıçaklandığı ve dalak, böbrek ve kalın bağırsaklarının zarar gördüğü öğrenildi. Aşkım Tüfekçi Devlet Hastanesi’nde tedavi gören Eren Gezgin daha sonra Çukurova Üniversitesi Balcalı Hastanesi’ne sevk edilerek tedavisine burada devam edildi. Diğer yaralı ise, bir süre tedavi gördükten sonra taburcu edildi.  Olay bununla da bitmedi. Yaklaşık 1 aya yakın bir süredir çaresizce bekleyen anne Sevgi Gezgin ve 9 yaşındaki kızının yanına diğer kızı ve 2 yaşındaki çocuğu da geldi. Burada aç, susuz, soğuk altında bekleyen başlarında erkek dahi olmayan aile ürün sattıkları minibüsün içerisinde yaşamaya başladı. Soğuktan korunmak için arabanın içerisinde küçük tüp yakan ailenin durumu perişan durumda. Aile Adana’yı bilmediğinden Balcalı Hastanesi içerisinde şehir dışından gelenlerin kalacakları yer olduğunu bile bilmeden yaklaşık bir ay bahçede arabanın içerisinde kaldı. Durumu geç de olsa haber alan Çukurova Üniversitesi Balcalı Hastanesi yetkilileri konuya el atarak çaresiz aileyi Şevkat Evi’ne yerleştirdi. Anne Sevgi Gezgin, kendilerine yakınlık göstererek ilgilenen hastane yetkililerine teşekkürlerini sundu.

YAŞADIĞI DURUMU ANLATTI

Yaşadığı olayları gazetemize anlatan acılı anne Sevgi Gezgin, Adana’ya Aralık ayının 2’sinde geldiklerini belirtti. Uşak’tan buraya çalışmak için, battaniye satmak için geldiklerin söyleyen anne Gezgin, “Damadımla, oğlum garajların oraya gitmişti. Telefonlarını gasp etmek isteyenler olmuş. Telefonlarını vermeyince karşıdaki kişiler oğlumu 9 yerinden, damadımı 8 yerinden bıçaklamışlar. Haberim olmadığı için bir şeyden, sabah 07:00’ye kadar oğlumu aradım. Burada başka kimsem yok arabayı da süren sadece oğlum idi. Aradım bulamadım. Ta ki hastaneden bana haber gelene kadar çaresiz bir şekilde bekledim. Hastaneden ‘Oğlunuz ve damadınız burada’ dediler. Aşkım Tüfekçi Devlet Hastanesi’nde oğlumu buldum. Balcalı Hastanesi’nde damadımı buldum. 25 gündür burada dışarıda kalıyorum. Oğlumun yaşam savaşı hala sürmekte. Canıyla mücadele etmekte.  Çok şükür Rabbime onun canını bağışladı buna da şükür.” dedi.

“DOKTORDAN ŞİKAYETÇİYİM”

Adana’ya battaniye satmak için geldiklerini hatırlatan anne Gezgin, “Damadım, ben, oğlum ve 9 yaşındaki kızım ile birlikte geldik Adana’ya. Olaydan sonra oğlum Volkan’ı zaten öldü diye götürmüşler. Doktoruyla gidip görüştüm. Doktor dedi ki, “Oğlunun kalın bağırsağında 2 santim açılma olmuş. Diktik kapattım. 12 torba kan verdim. 12 torba kan verdim ama hala kan değerlerini düşük görüyorum.” dedi bana. Hocam sen doktorsun sen bilmezsen ben nereden bilebilirim ki, bir uzmanın varsa baktır dedim. Normal servise çıkarttılar, çocuk bir süre yatakta yattı, sonra rengi sararmaya başladı. Bir de baktım ki yan tarafından kan sızdırdı. 2. doktor devreye girdi. Apar topar ameliyata aldılar. Ameliyata giren doktor dedi ki, ‘Çocuğun bağırsağı dikilmiş kapatılmış ama dalağı ve böbreğinde bıçak darbesi var. Bu çocuğun böbreği paramparça olmuş. Ameliyata tekrar alıyorum acil olarak.’ dedi. Buradan da çıktı tekrar ameliyata alındı.  5. ameliyatını geçirdi. İlk doktordan sonuna kadar şikayetçiyim. Benim çocuğumun ilk müdahalesini yapmış canını kurtarmış Allah razı olsun ama ardından ölüme çocuğumu terk etti. 2 gün yoğun bakımda yatırdı, 3. gün servise aldı. İçim yanıyor anne dediğinde hemşiresi aradı. Su içirebilir miyiz diye sorduğunda bir şişe su içirdi. İç kanaması geçiren dalağı, böbreği yaralı kişiye 1 şişe su içirtti. İlk doktorundan şikayetçiyim. Durumu Savcılığa ileteceğim.“ ifadelerini kullandı.

“KENDİM İÇİN BİRŞEY İSTEMİYORUM”

Hastane bahçesinde nasıl yaşadıklarını, ne gibi zorluklar çektiklerini de anlatan anne Sevgi Gezgin, şunları söyledi:

“Şimdi çok şükür hiç bir şey istemiyorum. Eşim cezaevinde, evim kira, gördüğünüz gibi çocuklarım haricinde Allah’tan başka hiç kimsemiz yok. Burada arabada kalıyoruz. Bazen hastaneye gelen ziyaretçiler çocukların durumunu görüp 10 lira 20 lira para veriyorlar yardımcı oluyorlar. Hepsinden bin kere Allah razı olsun. Aşkım Tüfekçi Hastanesi’ne yattığında Sosyal Hizmetlere sığındım oradan 230 TL yardım ettiler. Bir haftadır bununla idare etmeye çalışıyordum. Bu şekilde geçinmeye  çalışıyoruz. Çok şükür hiç bir şeyde gözüm yok. Sadece çocuğum sağlığına kavuşsun. Bunu istiyorum. Bundan başka bir şey istemiyorum. Arabanın içerisinde yatıp kalkıyoruz. Çocuklar üşüdüğünde tüp yakarak ısınmalarını sağlıyoruz. Bu şekilde idare ediyoruz. Şevkat Evi’ne başvuru yapmadım. Yetkililere şöyle bir çağrım var. Öncelikle herkesten özür diliyorum. Ben bir anneyim sadece burada çocuklarım çalışmadığımız için muhtaç durumdalar. Ev istemiyorum, çünkü canımı alsalar ben buradan hastaneden hiçbir yere gitmem. Çocuğumun 25 gündür yoğun bakım kapısını bekliyorum hala da beklemeye devam edeceğim. Çünkü ben bir anneyim. Allah evlat acısıyla kimseyi sınamasın. Sadece bana maddi yönden çocuklarım için yardım eden olursa bir tek onu isterim. Çünkü evim kira eşim cezaevinde, çocuklarım aç kalmasın diye bunu istiyorum. Kendim için inanın hiçbir şey istemiyorum. Rabbimden sadece oğlumun sağlığına kavuşmasını istiyorum. Herkesten Allah razı olsun.”

3 KİŞİ YAKALANDI

Çocuğunun şuanda Balcalı Hastanesi Genel Cerrahi Yoğun Bakım bölümünde kaldığını ifade eden acılı anne Gezgin, oğluna ilk müdahale eden diğer hastanedeki doktordan şikayetçi olduğunu yineledi. Dalak ve böbreğindeki yaraların o zaman görülmesi durumunda bu kadar süre oğlunun hayat mücadelesi vermeyeceğine inandıklarını aktaran anne Gezgin, “ Ben yandım Allah kimseyi yakmasın. Bunun için şikayetçi olacağım. Olayı gerçekleştiren 3 kişi yakalandı dediler. 10- 15 kişi saldırmışlar ama. Ben buraya bir dilim ekmek parası kazanmak için geldim. Benim bir tek tutan dalım Eren’im idi. Eren’imi bu hale getirdiler genç yaşta yarım koydular. Allah’a onları havale ediyorum. Allah bildiği gibi yapsın.” dedi.

ŞABAN BEK AİLEYE DESTEK OLMAYA ÇALIŞIYOR

Adana Romen Kültürü Dernek Başkanı Şaban Bek de konuyu duyarak, aileye destek olmak için Hastane’ye geldi. Bek burada yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi; “Burada sadece ekmeği uğruna gelen arkadaşlarımızı gasp edip bıçaklıyorlar, insanlık ölmüş. Bu yapılanı şiddetle kınıyorum. Biran evvel çocuğumuzun sağlığına kavuşmasını istiyorum. Yetkililerin de bu işe bir el atmalarını temenni ediyorum.”

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.