TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bayrak Şairi Asya’nın evlatları Başkan Uludağ’ı ziyaret etti

Adana’nın Kurtuluş Günü olan 5 Ocak 1975’te yaşamını yitiren Büyük, Bayrak Şairi Arif Nihat Asya’nın kızı Fırat Asya ve oğlu Murat Asya Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ’ı makamında ziyaret etti.

Haber Giriş Tarihi: 08.01.2017 15:10
Haber Güncellenme Tarihi: 08.01.2017 15:10
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Bayrak Şairi Asya’nın evlatları Başkan Uludağ’ı ziyaret etti

Bayrak Şairi Asya’nın evlatları Başkan Uludağ’ı ziyaret etti

 

ADANA(İLKHABER) - Adana’nın Kurtuluş Günü olan 5 Ocak 1975’te yaşamını yitiren Büyük, Bayrak Şairi Arif Nihat Asya’nın kızı Fırat Asya ve oğlu Murat Asya Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ’ı makamında ziyaret etti. Başkan Uludağ, merhum Arif Nihat Asya’nın Bayrak şiirini Adana’da yazdığını belirterek,”İlçemizde bulunan Bayrak Parkında da o Bayrak şiirini tanıtan kitabe ne zaman, nasıl yazıldığını anlattık.”dedi.

Belediye Başkanı Bilal Uludağ, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Arif Nihat Asya’nın Adana ve Türkiye için önemli bir şair olduğuna dikkat çekerek ölümünün 42. yılında onu rahmet ve saygı ile andıklarını söyledi. Başkan Uludağ,”Adana ve yurdumuzun çeşitli illerinde görev yapan Arif Nihat Asya Türk Edebiyatında bir dönem gençliği beslemiş ve bugünde beslemeye devam eden önemli bir şairdir. 1950-54 yılları arası Adana milletvekilliği de yapmıştır. Bu nedenle Adana’mız için ayrı bir öneme sahiptir. Bugün hala ismi saygı ile anılmakta ve ilçemizde adına okul bulunmaktadır. “dedi.

Arif Nihat Asya’nın kızı Fırat Asya ve oğlu Murat Asya, Başkan Bilal Uludağ’a babaları hakkındaki düşünce ve duyguları için teşekkür ederek, Adana’nın babaları Arif Nihat Asya ve kendileri için ayrı bir önem taşıdığını vurguladılar.

Makamda gerçekleşen sohbetin ardından ise, Belediye Başkanı Bilal Uludağ, Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal Hizmetler Şube Müdürü Yusuf Delikoca ile  misafirleri Fırat ve Murat Asya, Sarıçam ilçesindeki Bayrak Parkı ve Arif Nihat Asya adını taşıyan okulu ziyaret ettiler.

ARİF NİHAT ASYA KİMDİR

7 Şubat 1904'te İstanbul Çatalca'da doğdu, 5 Ocak 1975'te Ankara'da yaşamını yitirdi. İstanbul Üniversitesi Yüksek Öğretmen Okulu Edebiyat Bölümü'nü bitirdi. Adana, Malatya, Edirne, Tarsus, Ankara ve Kıbrıs'ın edebiyat öğretmenliği yaptı. 1950-1954 arası Seyhan (Adana) milletvekili olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde bulundu. Milletvekilliğinden sonra tekrar öğretmenliğe döndü. Ankara Gazi Lisesi edebiyat öğretmeni iken 1962'de emekliye ayrıldı. İstanbul'a döndü. Yeni İstanbul ve Babıâli’de Sabah gazetelerinde yazılar yazdı. Aruzla başladığı şiirde rubailer, gazeller yazdı. Özellikle rubailere büyük önem verdi. Rubailerden 5 ayrı kitap yayınladı. Daha sonra hece vezniyle ve serbest vezinli şiirler de yazdı. Vatan sevgisi şiirleriyle dikkat çekti. Yurdun güzelliklerini, doğasını anlatan, kimi zaman yergici ama Türklüğü yücelten şiirleriyle bilinir.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.