TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Engel tanımayan yazar okurlarıyla buluştu

Adana Büyükşehir Belediyesi’nin Çukurovalı Yazarlar için açtığı stant da okurlarıyla buluşan Engelli Söz Yazarı, Şair-Yazar Alper Demir, yeni kitabı ‘Hala Umudum Var’ okuyucuları için imzaladı.

Haber Giriş Tarihi: 09.01.2017 16:41
Haber Güncellenme Tarihi: 09.01.2017 16:41
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Engel tanımayan yazar okurlarıyla buluştu

ÖZEL HABER/Bayram BULUT

ADANA (İLKHABER) - 10. Çukurova Kitap Fuarı’nda bu yıl Çukurovalı Yazarlar standı açıldı. Açılan stantta bir birinden değerli Çukurovalı Yazarlar yer aldı. Bu yazarlardan en dikkat çekici olanları ise engelli yazarlardan bedensel Engelli Söz Yazarı, Şair-Yazar Alper Demir  oldu. Alper Demir bu yıl ki fuarda ‘Hala Umudum Var’ isimli kitabını okurları için imzaladı. Alper Demir Çukurova Kitap Fuarı’nda kendisine gösterilen yoğun ilgiden dolayı mutlu oldu. Kendisini Engel Tanımayan Engelli Şair Yazar ve Söz Yazarı değerlendiren okurları ise, Alper Demir’in kitaplarının takipçisi olduklarını söyledi.

ENGELLİLERE TAVSİYELERDE BULUNDU

 Bugüne kadar çeşitli etkinliklere, konferanslara konuşmacı olarak katılan Alper Demir, engellilere de tavsiyelerde bulunmayı ihmal etmedi. Alper Demir’in okurları arasında Adana Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Aytaç Durak’ta bulunuyor. Aytaç Durak, kitap fuarında ilk olarak Alper Demir’i ziyaret edip merak ettiği çıkan son kitabından bir tane aldı. Alper Demir’de Aytaç Durak’a verdiği kitabı imzalayarak öyle verdi. Durak Demir’e başarılarının devamını dileyerek bir süre sohbet etti.

DİKKATLE TAKİP EDİLİYOR

Alper Demir şimdiye kadar 7. kitabını yazdığını söyledi. Kitaplarının okurları tarafından beğenildiğini ve dikkatle takip edildiğinin altını çizen Demir, Amacının engelli bireyleri en iyi şekilde temsil etmek olduğunu belirtti.  Alper Demir aynı zamanda kendisinin 9 yıldır fuara katıldığını da anlatarak, “7. kitabımı yazdım. 9 yıldır kitap fuarına katılıyorum. Amacım engelli bireyleri toplumda en iyi şekilde temsil etmek. Okuyucuların ilgisi çok güzel. Okullara da konferanslara gidiyorum etkinliklere gidiyorum katılıyorum. Bu etkinliklerin devamını bekliyorum. “ dedi.

KİTAPLARI HAKKINDA BİLGİLER VERDİ

Çıkan kitapları hakkında da bilgiler veren Alper Demir, “Bu güne kadar 5 tane şiir kitabım çıktı. Bir tanesi Türkiye’de engelli olmak, bir tane araştırma kitabım çıktı. Bir tanesi de kişisel gelişimle ilgili bugüne kadar yaptıklarımı anlattığım bir kitap. Bu kitabımda hayatta küsenler mesaj verdim.  Yani Bunları ben yapabiliyorsam sizler neden daha iyisinden yapmayacaksınız gibisinden bir mesajdı bu. Kitabın adını da ‘Hala Umudum Var’ koydum. Kitap yazmak isteyenlere tavsiyem var. Tabi ki yazsınlar arkalarında ölmez bir eser bırakıyorlar. Aslında ben şunu anladım engel diye bir şey yoktur. Bazı duyarsız insanların önümüze çıkarttıkları zorluklar var engel bana göre budur. “ diye konuştu.

ALPER DEMİR KİMDİR?

1977 yılının Eylül 28'inde Adananın Yüreğir İlçesi Kiremithane mahallesinde "ebe hatası ve zor doğum sonucu " bedensel engelli olarak dünyaya geldi. Kardeşlerinin en büyüğü kendisi olmak üzere 5 kişilik bir ailenin ferdidir. Şiire merakı lise yıllarında okullarında çıkan aylık sayesinde başladı. Hiçbir zaman engeli olduğu için hayata küsmedi, tam aksine insanlarla hep iç içe oldu.
"Hayat dolu ve pozitif enerji doluyum, içim kıpır kıpır. Yaşamayı, eğlenmeyi, eğlendirmeyi, gülmeyi, güldürmeyi ve hayatla dalga geçmeyi çok severim. Çevremdeki dostlarım çok güzel ve başarılı işler yaptığımı söyleseler de ben kendimi daha hiçbir iş başarmamış sayıyor daha güzel işler daha güzel çalışmalar için aynı tempodan biraz daha hızlı şekilde çalışıyorum."ifadeleriyle kendini tanıtan Alper Demir yeni kitap çalışmalarına devam ediyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.