TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yeldan’ın tasarrufu

Adana Adliyesi kullanacağı mobilyaları atölyesinde 3’te 1 daha ucuza mal ederek, parayı en iyi şekilde değerlendiriyor

Haber Giriş Tarihi: 17.01.2017 17:08
Haber Güncellenme Tarihi: 17.01.2017 17:08
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Yeldan’ın tasarrufu

Yeldan’ın tasarrufu

 

 

Serhat ŞANLI

ADANA(İLK HABER) - Adana Adliyesi kendi mobilyalarını üretiyor. Adliye içerisine kurulan atölyede kurumun kullandığı, masa, dolap, sehpa gibi ürünler piyasa fiyatından fiyattan daha ucuza mal edilirken, bu sayede kurumun giderlerini düşürmeye katkı da sağlamış oluyor.

Adliye tarihi taş binada bulunan eski bir kalem odası, geçtiğimiz yıl testere, menteşe, sunta kesme ve zımpara makineleri ve gerekli el aletleri ile mobilya atölyesine dönüştürüldü. Atölyenin başına da yaklaşık 6 yıldır Adana Adliyesinde göreve başlayan mobilya teknisyeni Abdullah Kandil getirildi. Daha önce adliyede mobilya arızalarını gideren Abdullah Kandil, Denetimli Serbestlik kapsamında hakkında kamu yararına çalışma cezası verilen bir hükümlü ile birlikte yeni kurulan mahkemelerin mobilyaları ile mevcut durumdaki mahkeme ve savcılık birimlerinin eksikliklerini gidermek için kurulan atölyede çalışıyor.

ÜRÜNLER PİYASADAN DAHA UCUZA MAL EDLİYOR

Yaklaşık 5 aydır üretim yapılan atölyede, mahkeme ve savcılık kalemleri ile duruşma salonlarında kullanılmak üzere 100'ün üzerinde dosya dolabı ile banko, müdür masaları ve onlarca sehpa üretimi yapılarak ilgili birimlere gönderildi. Mobilya yapımında kullanılan suntalar ve hırdavat malzemeleri dışarıdan satın alınarak yapılan ürünler piyasa fiyatının yaklaşık 3'te 1 fiyatına mal ediliyor. Örneğin piyasada fiyatı yaklaşık 60 bin lira olan 100 dosya dolabı, adliyenin mobilya atölyesinde sadece 20 bin liraya mal edildi.

ADLİYENİN TÜM MOBİLYA İHTİYAÇLARI BU AYÖLYEDEN KARŞILANIYOR

Adana Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, kurulan mobilya atölyesinin adliyenin büyük bir ihtiyacını giderdiğini belirterek, ‘’ Fiziki şartlardan dolayı birçok binada hizmet veriyoruz. İş yoğunluğundan dolayı sürekli yeni mahkemeler açılıyor ve adliye büyüyor. Böylece ortaya çıkan ihtiyaç ve eksiklikleri, kurduğumuz mobilya atölyesinde kısa sürede gidermeye çalışıyoruz. Mobilya ihtiyaçlarımızı kendimiz karşılarken, böylece ekonomimize de katkı sağlıyoruz." dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.