TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Nasrettin Hoca, dikey bahçede tasvir edildi

Adana’da peyzaj sanatlarını sıra dışı çalışmalarla renklendiren Adana Büyükşehir Belediyesi, Türk edebiyatının en önemli mizah ustalarından ve bilgelerinden Nasrettin Hoca’yı da canlı çiçeklerle tasvir etti.

Haber Giriş Tarihi: 18.01.2017 16:34
Haber Güncellenme Tarihi: 18.01.2017 16:34
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Nasrettin Hoca, dikey bahçede tasvir edildi

ADANA (İHA) - Nasrettin Hoca’nın eşeğine ters binmiş, bindiği dalı keserken ve göle yoğurt mayası çalarken olan halini dikey bahçede gören Adanalılar, büyük ustanın güldürürken düşündüren fıkralarını anımsadı. 
Daha önce merkez Çukurova ilçesi Dr. Sadık Ahmet Bulvarı üzerinde Atatürk silüeti ve Türk Bayrağı olarak dikey bahçe oluşturan Adana Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı ekipleri, bu kez merkez Seyhan İlçesi Karaisalı Caddesi ve Cumhuriyet Caddesi’nin kesiştiği kavşakta, 7 asırdır fıkralarıyla Anadolu insanını güldüren Nasrettin Hoca’yı çalışma konusu yaptı.

Canlı çiçeklerle üç boyutlu dikey bahçe
Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’nün talimatları doğrultusunda daha yeşil ve kent estetiğine uygun peyzaj düzenlemeleriyle beğeni toplayan Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı ekipleri,"Alternanthera" çiçeğiyle Nasrettin Hoca’yı tasvir etti. 40 metrekarelik dikey bahçede 350 saksı kullanan peyzaj mimarları, Nasrettin Hoca’nın eşeğine ters binmiş hali, bindiği dalı keserken ve göle yoğurt mayası çalma halini canlandırdı. Her gün onbinlerce taşıt ve yayanın ulaşım sağladığı güzergahta Nasrettin Hoca’yı görenler, fıkralarını anımsayıp gülümseyerek geçiyor.

Bulvarlar çiçeklendiriliyor
Öte yandan Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı ekipleri, Öğretmenler Bulvarı, Turgut Özal Bulvarı, Baraj Yolu ve Kenan Evren Bulvarı’nda çiçek ve ağaç dikimi ile budama çalışmalarına ağırlık verdi. Kavşakları ve refüjleri mevsime uygun çiçeklerle donatan görevliler, fidanları toprakla buluşturup, palmiyeleri budadı. Ağaçları ilkbahara hazırlayan görevlilerin, program dahilinde diğer bulvarlarda da benzer çalışmalar yapacağı belirtildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.