TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ÇGC’den türkü şöleni

Çukurova Gazeteciler Cemiyeti(ÇGC) Türk Halk Müziği Korosu, gazeteciler onuruna muhteşem bir konser verdi.

Haber Giriş Tarihi: 29.01.2017 16:39
Haber Güncellenme Tarihi: 29.01.2017 16:39
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
ÇGC’den türkü şöleni

ÇGC’den türkü şöleni

 

ADANA(İLKHABER) - Çukurova Gazeteciler Cemiyeti(ÇGC) Türk Halk Müziği Korosu, gazeteciler onuruna muhteşem bir konser verdi. Şef Murat Kozan yönetimindeki ÇGC Türk Halk Müziği Korosu, türkü severler için birbirinden güzel türküleri seslendirdi.

ÇGC Türk Halk Müziği Korosu’nun 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla verdiği konser, Seyhan Belediyesi Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Açış konuşması yapan Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir, ülkede özgürce gazetecilik yapılamadığına işaret etti. Esendemir, gazetecilerin yazdıkları haberden dolayı cezaevine konulduğunu ya da haklarında soruşturma açıldığını vurguladı. Türkiye’de bir çok gazetenin kapalı olduğunu ifade eden Esendemir, gazetecilerin her an cezaevine girme endişesini taşıdıklarını da sözlerine ekledi.

Şef Murat Kozan yönetimindeki ÇGC Türk Halk Müziği Korosu, iki bölümden oluşan konserde yurdun dört bir yanından türküler söyledi.  Birinci bölümde solistler Kadir Saraç, Elif Kan, Musa Alkan, Ayşe Coşar, Mustafa Özmen, Merih Boğa, Remzi Özdeş, Ceyhun İpteş ve Derya Erken, ikinci bölümde ise Ayten Kaya, Semir Yalçın, Adnan Dinç, Melek Kınalı, Fevzi Özyüksel, Barboros Elkan, Ayseri Binöz, Mehmet Koyutürk, Sedat Kalfa, Hatice Kale, Salim Çalışkan ve Kasım Şen en güzel türküleri okudu.

Salonu dolduran türkü severler, zaman zaman koronun seslendirdiği türkülere eşlik ettiler. Konserin sonunda ise koristler ve salonu dolduran sanatseverler ellerinde bayraklarla Türkiyem türküsünü hep birlikte söylediler. Türkü sevdalıları, konserin bitiminde Şef Murat Kozan ve koroyu ayakta alkışladı.

Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir, Seyhen Belediyesi Kültür Müdürü İbrahim Hakverdi ve Şef Murat Kozan’a birer çiçek vererek teşekkür etti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.