TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ünlü Modacıya İtalya’dan ödül!

Başarıdan başarıya koşan genç modacı yine farkını gösterdi.Son koleksiyonu ile Berlin fashion week'de sağlam bir çıkış yakalayan başarılı tasarımcı İtalya'nın dikkatini çekerek,"En Yaratıcı koleksiyon" ödülünü aldı.

Haber Giriş Tarihi: 04.02.2017 16:05
Haber Güncellenme Tarihi: 04.02.2017 16:05
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Ünlü Modacıya İtalya’dan ödül!

 Başarıdan başarıya koşan genç modacı yine farkını gösterdi.Son koleksiyonu ile Berlin fashion week'de sağlam bir çıkış yakalayan başarılı tasarımcı İtalya'nın dikkatini çekerek,"En Yaratıcı koleksiyon" ödülünü aldı.

 

2006 Yılında EİB Moda Tasrım yarışmasından aldığı ödülle yıldızı parlayan ünlü modacı'ya Italya'dan 2. Kez ödül geldi.

 

Yeni bir koleksiyon hazırlığı içerisinde olan ünlü modaci sır gibi sakladığı koleksiyonunu haziran ayında Milano'da sunacak.

 

Türkiye’de en başarılı erkek moda tasarımcılarından biri sizsiniz. Gerek yurtiçi gerekse yurtdışında bir çok işe imza attınız. Bu başarıya ulaşmanız tabii ki kolay olmamıştır.  Emre Erdemoğlu'nun başarı sırrı nedir?Bu yolculuk nasıl başladı?

 

Dokuz Eylül Üniversitesinde öğrenci olduğum yıllarda markamın oluşumuyla ilgili çalışmalara başladım.  Üniversite 3. Sınıfta İtalyada yaptığım defile sonrasında “Most Creative Collection” ödülüne layık görüldüm ve erkek koleksiyonu hazırlamaya başladım.  Üniversite biter bitmez özel sektörde markalara danışmanlık yaptım.  Bu süreçte kendi markamı kurup üretim yapmaya ve koleksiyonumu uluslararası platformlarda tanıtmaya başladım.  Markalaşma sürecinde yurt dışından aldığım danışmanlıklar, attığımız doğru adımlar markamın kısa sürede büyümesine neden oldu.  En son 2016 A/W "Pünhan” koleksiyonumuzu Berlin Fashion Week’de sunduk.  Bizler için son derece keyifli ve gurur verici bir süreç oldu.

 

Biliyorum ki sizi örnek alıp bu yolda yürüyen bir çok yeni genç tasarımcı var onlara nasıl bir yol izlemesini önerirsin. Genç tasarımcılara yardımı dokunacağını düşündüğünüz püf noktaları var mı?

 

Şuan eğitim verdiğim tüm kurumlarda öğrencilerime aynı öğüdü veriyorum;"Sevmeden yapılacak bir iş değil bu, gerçekten sabır, büyük fedakarlıklar gerektiren bir iş.  Büyütüp beslemeniz gerekecek, düşüp kalktığınız zamanlar olacak, tek başınıza olduğunuz zamanlarda olacak" diyorum.  Bu işin hiç kolay olmadığını anlatıyorum onlara.  Gerçek birer savaşçı olmaları gerektiğine inandırıyorum onları..

Türkiye’deki erkek moda ,marka ve stil dünyasını nasıl buluyorsun? Neler eksik, neler fazla?

 

Ben insanların giydikleri kıyafetlerin ruhlarıyla ilişki içinde olması gerektiğini düşünüyorum. Kişinin kimliğinden bir iz taşımalı mutlaka. Bu bazen bir renk, bazen bir doku, bazen bir aksesuar da olabilir. Sizin kişiliğinizi ele verecek doneler olmalı üzerinizde. Bir başkası gibi görünmek yerine kendi tarzınızı en modern hale getirmeniz taraftarıyım. 

Kostüm seçiminde ten renginiz, anatominiz, ışığınız çok önemli. Yakışan yakışmayan her şeyi giymememiz gerektiğiniz düşünüyorum. Maalesef Türk markaları “Copy-Paste”den bir türlü kurtulamadılar. Farkındaysanız sokaktaki herkes birbirine çok benziyor. Çünkü alışveriş yaptığınız bütün markalar birbirinden kopyalayarak koleksiyon hazırlıyor. Durum böyle olunca sokak da sizi heyecanlandıracak, ilham verebilecek birine rastlamıyorsunuz. Ticari kaygilar çerçevesinde hazırlanan koleksiyonların ruhu olmuyor. 

 

 

Sizce hem bir erkek hem bir kadın gardırobunda olmazsa olmaz parçalar nelerdir?

 

Beyaz gömlek,yıkamalı jean pantolon ve deri ceket bence bir gardrobun olmazsa olmazıdır.Günü kurtarır ,zamansızdır...

Bu kış erkeklerin rengi nedir? Özellikle belirtmek istediğin başka bir detay var mı 2016 -17 Kış Erkeği ne giyecek?Senin koleksiyonunda neler görecegiz?

 

    Teknolojinin hızla ilerlediği bir çağda geçmişi yeniden yorumlayarak giysi kodlarını ve giyinme yöntemlerini oluşturdum.

Zamanı hiçe sayan,anlık yaşayan ,sadece ve sadece konforunu ön planda tutan erkeğin gardrobunu konu aldım bu hikayede.

Köylü,natürel,doğal tonların hakim olduğu gurubun en önemli tonlarından bir tanesi,toz haline getirilmiş Hardal Sarısı ,taze Yeşillerle çiftleştirildi.Sıcak hasat tonu,pişmiş portakallar ve Gölgede Yeşiller bu gurubun renk skalasını oluşturmakta…

Aksesuarlarla zenginleştirilmiş ,hafif malzemeyle dikilmiş,erkeksi formların,keskin hatların ön planda olduğu bir gurup.
Daha kostüm gibi duran yeni yüz ekose takımlar,büyüleyici koyu tonlarla güncellendi.Alacakaranlık tonlarının ilham olduğu renk paletinde Zemin Grisi,olgun erik Kırmızısı,AlevMavisi,Morkuvaz ve zengin Laciler göreceğiz.DemlenmişGri yünlü takım elbiseler ,kumlu-yüzeyli yünlü kabanlarla kombinleniyor.
Yıkanmış hissi veren yeni yüz baskılı jean gömlekler,ekoseli likralı pantalonlar ,kalın yünlü kumaşlardan dış giyim bomber ceketler soğuk Kış için yenilenen yüzü ve renkleriyle erkekler için alternatifler sunuyor. 

Zamansız ve masalsı etkiyi koleksiyonun tamamında hissedeceksiniz….
Buradaki asıl amacım stiliyle söz sahibi olan,güncel gardroba sahip şıklığı ve konforunu aynı oranda tutan erkeklerin gardroplarını tazelemekti…

 

 

Koleksiyonularınızı nasıl hazırlıyorsunuz? ilham aldığınız şeyler nedir?

 

Öncelik her zaman hedef kitledir benim için; oluşturduğum hikayedeki karakterlerle hedef kitlem arasında bir bağ oluştururum. Bu dengeyi kurmayı başardıktan sonra, “Concept Board”umu hazırlarım. Hazırladığım sezonun temasını belirlemeden önce, anahtar kelimelerimi oluştururum.  Bunların anlamlarını, tarihsel boyutundan günümüzdeki yerine kadar araştırmalar yaparım. Anahtar kelimemin sanata, spora, yaşama etkisini araştırırım.  Hikayemin içerisine girecek ana ve ara renkleri belirlerim.  Konseptimle ilgili yeterince araştırma yaptıktan sonra ortaya çıkan kimlik yüzümde tebessüm oluşturup beni heyecanlandırıyorsa bu doğru yolda olduğumu gösteriyor zaten…  İşte bu yüzden bütün koleksiyonlarımın dili oluyor… Söyleyecek birşeyleri, anlatacakları oluyor…  Hikaye tadında oluyor…

 

Kendi stilini nasıl tanımlarsın?

 

 Elegance, yenilikçi, dinamik...

 

Modayı iyi yorumladığını düşündüğün stil sahibi kimler var?

 

 Her sezon koleksiyonlarıma adapte ettiğim karakterler oluyor. Steve McQueen, Pee Wee Herman, Freddie Mercury, Clark Gable, Charlie Chaplin bunlardan birkaçı… Ne güzeldirler…

 

Sizce moda tarihindeki en şık adam kimdi?

 

 Tüm Dünya'nin ve bu Ülkenin tarihindeki gelmiş geçmiş en şık adamı Mustafa Kemal Atatürk'tür... 

 

Türkiye'de yaşayan erkeklerin stil sahibi olabilmeleri için nelere dikkat etmesi gerekir? Tavsiyelere ihtiyacımız olduğu ortada.

Aslında bu karın ağrısı sadece Türkiyede değil tüm Dünyada aynı.İnsanlar önce kendi vücudunu tanımalı.Vücut propozisyonunu,rengini iyi bilirsen seçimlerin daha kolay oluyor.Moda diye bir şeyi alıp giymek bana akıllıca gelmiyor.Stilinize uygun şeyler giyerek puan toplarsınız.Üzerinizde taşıdığınız herhangi bir şeyin ruhunuzla öpüşmesine izin verin.Yer-mekan-zaman üçlüsüne burada önemli rol oynamakta.Gideceğiniz yeri-zamanı düşünerek giyinmelisiniz.

Podyumlarda gördüğümüz tasarımları hayatın içine nasıl uyugulayabiliriz?

Parça bütün ilişkisi çok önemli,farklı parçaları birbiriyle öpüştürdüğünüzde ortaya şahane looklar çıkıyor.Çok avangart diyebileceğimiz bir parçayı öyle bir kombinle bütünleştirirsiniz ki,yumuşar,kaybolur...Tat verir...Aslında defilelerde de bu lezzeti çok kıvamında vermek gerekiyor.Stayling yaparken onun dozunu iyi ayarlarsanız koleksiyon parçalarınızla kimseyi korkutmamış ,aksine cesaretlendirmiş oluyorsunuz.

 

İstanbul’un moda nabzı senede iki defa düzenlenen moda  haftası etkinliğiyle atmaya devam ediyor. Düşüncelerin neler? Gerçekten Moda haftaları ile istediğinize ulaşabiliyor musunuz?

 

Mercedes-Benz Fashion Week İstanbul’u ilk yapıldığı günden itibaren takip ediyorum.  Bu sezon İstanbul Fashion Week’de 8. defilem oldu.  Çok yol katetdik.  Çok keyifli şu anda.  Herşeyin oturduğunu düşünüyorum.  Bu sezon 2. kez  Berlin’de yaptım defilemi, buna rağmen benim için hiç bir farkı yoktu. Sadece MBFWİ olarak bakmamak gerekiyor.  Bu tat da da çok keyifli işler yapılabilir.  Moda’da başkent olmayı hedefliyorsak, Devlet desteklerinin Tük Tasarımcılara ivme kazandıracak projelerinin artması gerekiyor.  Devletin, birliklerin desteğiyle yol alabiliyoruz.  Bunlar olmadığı sürece tasarımcı bir yerden sonra tıkanıyor.  Neden Türk markaları Dünya Markası olamıyor?  Bugün en büyük sorunlardan bir tanesi de Türk tasarımcıların Türk Markalarla iş birliği yapamaması.  Modada Başkent olabilmemiz için bizim ilk önce kendi iç sorunlarımızı çözmemiz gerekiyor.

 


Özellikle seni ya Floransa'da (Pitti Uomo) veya Berlin moda haftasında gördük. Bu da Emre Erdemoğlu kalıbına sığmayan bir tasarımcı imajını yeterince hakediyor. Yeni bir yurtdışı süprizi var mı?

 

Süprizler hep var…Güzel bir markayla iş birliği içerisindeyim.  Önümüzdeki sezon koleksiyonumu Milano Moda Haftasında sunacağım.  Şuan tamamen Yaz koleksiyonuma konsantre olmuş durumdayım. Mart' da Los Angeles Moda Haftası'nda 2018 A/W Koleksiyonumu sunacağım.

 

Birçok ünlü ismi giydiriyorsun.Tarzın herkes tarafından seviliyor,beğeniliyor.Kimler Emre Erdemoğlu tasarımı giyiyor? Bunlar arasında seni en çok heyecanlandıran kim oldu?

 

Bir ayrım yapmam gerçekten çok zor.Hepsiyle farklı projeler için bir araya geldik.Dokuları,tarzları birbirinden çok ayri hepsinin.Gökhan Türkmen,Yalın,Emre Altuğ,Murat Boz,Mabel Matiz,Emre Aydın,Murat Dalkılıç,Keremcem,Kenan Doğulu,Mehmet Erdem ,Kaan Urgancıoğlu,Zeynep Mansur,Simge Sağın,Ayşegül Aldinç,Zuhal Olcay bunlardan birkaçı...

 

Modada cinsiyetsizlik akımı üzerine ne düşünüyorsunuz? Bu akım için bir girişiminiz bulunuyor mu?

 

80'lerde hakim olan cinsiyet rollerine karşı çıkma ve bir anlamda bu cinsiyet rollerini "bükme" anlayışını bu aralar çok düşünüyorum, çünkü o zamanlar yenilikçi ve cesur olan bu fikirler, 2000'li yılların Y Kuşağı için artık aşılmış bir konu. Y Kuşağı artık her iki cinsin de istediği gibi davranabileceğini, tek bir uygun "kadın" ve "erkek" görüntüsünün olmadığını düşünüyor. Artık insanlar sokaklarda cinsiyet ayrımı gözetmeksizin uzun bir kazak, dar bir tayt veya bol desenli bir gömlek giyebiliyorlar.   

Cinsel kimliğin kıyafetler aracılığıyla belirlenmesine karşı çıkışı, 21. yüzyılda artık su götürmez bir şekilde haklı bulunuyor.Benim de koleksiyonlarimda bu kavrami yakalamaniz mümkün.


 

Türkiye sizin gibi başarılı modacılara destek veriyor mu?


 

Bu yolculuğa ilk başladığım günden bugüne yanımda olan EİB (Ege İhracatçı Birliği) hayatımın her alanında olacak.Ünüversite yıllarındayken katıldığım "Eib Moda Tasarım Yarışması"ndan aldığım ödülle başladı tüm hikayem ve bugün markamla ilgili böyle güzel platformlarda Ülkemi temsil etmemdeki rolleri çok büyüktür.Sadece madden değil,Eib her alanda benim kanadım oldu...Türk tasarımcıların en büyük destekçilerinden bir tanesi de İTKİB (istanbulTekstil ve Konfeksiyon İhracatçı Birlikleri) Yapılan birçok moda olayında Türk Tasarımcısına ivme kazandıran,markalarımızın büyüme vegelişmesinde önemli rol oynamakda.Markamı ilk kurduğum yıllarda"İstanbul Fashion İncube"bünyesinde yer alarak markalaşma sürecimi işinde çok profesyonel bir ekipten danışmanlık hizmetleri alarak gerçekleştirmiştim.İşin birçok sancısını sağlam bir ekip yanımdayken atlattığım için şuan çok daha profesyonel yaklaşabiliyorum.TurkishLeather Brands de Türk derisine ve Türk tasarımcılarına ciddi destekler veriyor,iş birlikleri yapıyor.Yaptığımız iş birlikleri markalarımızın uluslararası platformlarda yer almasına neden oluyor.

Gelecekten beklentiniz nedir? 

 

Keyifli projelerim var.Bunlar içerisinde beni en çok heyecanlandıranları seçtim, şuan onlar üzerine çalışıyorum.Haziran  Ayında Milan Fashion Week'de 2018 Yaz koleksiyonumu sunacağım.İşini çok seven ve aşkla yapan bir adamım.Hayal ettiğim herşeyin gerçekleşmesi için  çalışırım.Tüm çabam,bütün hayalim dünya markası  olmak,bütün kurgularımı bunun üzerine yapıyorum.

https://ssl.gstatic.com/ui/v1/icons/mail/images/cleardot.gif

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.