TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Prenses düğünlerini aratmadı

Mardin’in Kızıltepe ilçesi köklü ailelerden Çeçen ile Kösen gençleri mutlu bir düğünle evliliklerini temelini attılar.

Haber Giriş Tarihi: 06.02.2017 15:58
Haber Güncellenme Tarihi: 07.11.2023 16:10
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Prenses düğünlerini aratmadı

ADNAN AVUKA

MARDİN-  Mardin’in Kızıltepe ilçesi köklü ailelerden Çeçen ile Kösen gençleri mutlu bir düğünle evliliklerini temelini attılar.

 Kızıltepe ilçesinde köklü ailelerden olan Kenan  Kösen  oğlu  İbrahim Kösen ile yine Kızıltepe ilçesi köklü ailelerden    Kızıltepe ilçesinde oturan  Hamit Çeçen’in güzel kızı Hülya Çeçen prenseslere yakışan bir düğünle dünya evine girdiler.

  Dek-in-san grup inşaatın sahibi olan Damadın babası Kenan Kösen Cezayir ülkesinde 31 bin konut ve büyük bir hastane  inşaatlarda 5000 işçinin çalıştırdığı Cezayir da  tanınmış büyük iş adamı ,Mova perkindeki düğün sarayında yapılan düğün yemeğinde 4000 kişiye yakın pirinç pilavı ve saç tava ikramında bulunuldu.

 Düğün törenine  Cezayirli  iş adamları Elbeyreke şirketi gurup sahibi Süleyman İbrahim, ve 50 yakın şirkette çalışan  üst düzeyde çalışan Cezayirliler Ankara da kurulu bulunan Kızıltepe derneği  yönetim kurulu başkanı Fahrettin Enes ve ,yönetim kurulu üyeleri, İstanbul’dan İş adamı Mayre  şirketler grubu başkanı M. Ali Yaşar, Kızıltepe esnaflar birlik başkanı İsa Tunç bölgenin aşiret mensupları, Türkiye’nin çeşitli   illerden  gelen iş dünyasının seçkin insanları katıldı. Düğüne çeşitli nedenlerle katılamayanlar ise gönderdikleri telgraf ve çiçeklerle genç çiftlere mutluluk diledi.

TAKI TAKMAK YASAK

 Mova düğün sarayındaki saz ekibin  icra ettiği, davullu , zurnalı ve  Türkçe, Kürtçe ve Arapça şarkı ile  Türkülerin okunduğu düğünde her iki gencin aileleri düğün töreninde takı merasiminin olmayacağını bildirdi. Bu nedenle gelin ve damadın üzerine  takı takmamaları için konuklar uyarıldı.

Gelen misafirler bu  uygulamayı takdirle karşıladılar.

Gençlerin nikahlarını Kızıltepe nikah memurları kıyarken, nikah şahitleri ise  Ahmet Çeçen ile Hasan Kösen  oldu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.