TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yenilikçi iş fikirlerinin önü açılacak

Girişimcilik Ekosistemi Derneği’nin (GED), yenilikçi iş fikirlerinin önünü açmak için hazırladığı eğitim projesi, Çukurova Kalkınma Ajansı’ndan (ÇKA) destek aldı

Haber Giriş Tarihi: 07.02.2017 14:38
Haber Güncellenme Tarihi: 07.02.2017 14:38
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Yenilikçi iş fikirlerinin önü açılacak

 ADANA (İLKHABER)-Girişimcilik Ekosistemi Derneği’nin (GED), yenilikçi iş fikirlerinin önünü açmak için hazırladığı eğitim projesi, Çukurova Kalkınma Ajansı’ndan (ÇKA) destek aldı

 Girişimcilik Ekosistemi Derneği (GED), girişimci adaylarının fikirlerini hayata geçirmesine yönelik çalışmaları kapsamında önemli bir adım daha attı. GED’in düzenlediği ‘Girişimcilik Mentorleri Yetiştirme Eğitim Projesi’, Çukurova Kalkınma Ajansı (ÇKA) desteğine hak kazandı. Katma değeri yüksek, yenilikçi iş fikrine sahip girişimci adaylarını melek yatırımcı ve destek kuruluşlarıyla bir araya getirerek dünya markaları çıkarmayı hedefleyen GED’in projesi böylece çok daha verimli ilerleyecek.

 ÖNCELİKLİ TEDBİRLERDEN BİRİ

Bilgi ve deneyimlerini girişimci adaylarıyla paylaşacak olan, Adana ve Mersin’de yer alan başarılı şirket yöneticilerinin katılacağı eğitim projesi için ÇKA destek kararı aldı. Projenin sözleşmesi Çukurova Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Lutfi Altunsu ve Girişimcilik Ekosistemi Derneği (GED) Başkanı Esra Özden tarafından imzalandı. ÇKA Genel Sekreteri Altunsu, bölgede girişimcilik ortamının iyileştirilmesi ve yenilikçi girişimciliğin geliştirilmesinin 2014-2023 Çukurova Bölge Planı’nın öncelikli tedbirlerinden biri olduğunu söyledi. Bu yönde geliştirilecek strateji ve projelere destek vermeye devam edeceklerini belirten Altunsu, “Girişimci için yol gösteren olmak, ona finans sağlamak kadar önemli. Ne kadar çok donanımlı mentor yetiştirirsek o kadar fazla yenilikçi girişimci yetişecek” dedi.

 

30 İŞ İNSANI KATILACAK

GED Başkanı Esra Özden de kuruluşunun birinci yıldönümünü kutlamaya hazırlanan Girişimcilik Ekosistemi Derneği’nin ÇKA’dan proje desteği almasının gurur verici olduğunu söyledi. Eğitim programıyla, 30 iş insanının mentorlüğe adapte edileceğini anlatan Özden, “İş hayatına kendi  işini yapmakla başlamak isteyen üniversiteli gençlerimiz var. Yenilikçi ve katma değeri yüksek iş fikirleri var. Bu girişimci adaylarını eğitimlerle donatıp melek yatırımcılarla buluşturacağız. Destek kuruluşlarıyla yakınlaştıracağız. Ekosistemin en önemli unsurların biri de girişimci koçları. Çok başarılı koçlar yani girişimci teknik direktörleri kazanmak için bu eğitimi düzenliyoruz. Başta kurumsal üyelerimizin yöneticileri olmak üzere girişimci adayına yol gösterici olmayı taahhüt eden 30 iş insanına 24 Şubat 2017 tarihinde başlayacak 2 günlük eğitim verilecek” dedi.

 

İmza törenine ÇKA  Genel Sekreteri Dr. Lutfi Altunsu, Proje Birimi Uzmanı Filiz Gökçay, GED Başkanı Esra Özden, Başkan Yardımcısı Barış Avcı, Genel Sekreter Tezcan Altunordu, Sayman Aysel Eyüpoğlu katıldı. 

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.