TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Adana Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü'nden sivil denetim

Adana Emniyet Müdürlüğüne bağlı Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü tarafından toplu taşıma araçlarında yolcu güvenliği ve kural ihlali üzerine denetleme yapıldı. Yapılan denetlemelerde sürücülere bir günde toplam 1496 TL para cezası kesildi.

Haber Giriş Tarihi: 14.02.2017 16:26
Haber Güncellenme Tarihi: 14.02.2017 16:26
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Adana Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü'nden sivil denetim

 

BİRİ ‘SİZİ’ GÖZETLİYOR

BAYRAM BULUT

ADANA (İLKHABER)-Adana Emniyet Müdürlüğüne bağlı Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü tarafından toplu taşıma araçlarında yolcu güvenliği ve kural ihlali üzerine denetleme yapıldı. Yapılan denetlemelerde sürücülere bir günde toplam 1496 TL para cezası kesildi.

Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yolcu güvenliği ve kural ihlalleri kapsamında sabah 08:00 ila gece 24:00 saatleri arasında toplu taşıma araçları üzerinde denetleme yapıldı. Bu defaki denetleme, yapılan trafik denetimlerinden biraz farklı oldu. 5 değişik hatta çalışan toplu taşıma araçlarına binilerek 11 sefer yapıldı.  Toplu taşıma aracına binen bir sivil polis memuru araç sürücüsünün yaptığı kural ihlallerini tek tek not aldı. Yolculuk boyunca sürücüyü izleyen sivil trafik polisi, kendisinin polis olduğunu hiç belli etmedi. Ardından ise uygulamanın yapıldığı yere gelen toplu taşıma araçlarında kimliğini ibraz eden polis memuru, yolculara durumu izah ederek denetleme yapan trafik ekiplerine tuttuğu notları verdi. Bunun üzerine kural ihlali yapan sürücülere gerekli para cezaları kesildi.

Denetlemenin yapıldığı yerlerden bir tanesi de Atatürk Caddesi oldu. 01 J 0151plakalı özel halk otobüsüne binen sivil trafik polisi, sürücünün yaptığı kural ihlallerini yol güzergahı boyunca takip etti. Notlar alan polis memuru Atatürk Caddesi’ne geldiğin durumu ekiplere bildirdi. Bunun üzerinde Atatürk Parkı önünde denetleme yapan trafik ekipleri otobüsü durdurdu. Araç içerisinde bulunan sivil polis memuru kimliğini göstererek polis olduğunu söyledi. Yolculara hitaben bir konuşma yapan polis memuru, “Bizler sürücülerin trafik kurallarına ne kadar uydukları ve ne kadar uymadıkları konusunda buradayız. Yol boyunca yaptığı hatalar hep beraber gördük. Durak harici kavşaklarda indirme, bindirme yapıyor. Yol boyunca gereksiz klakson çalıyor. Emniyet kemeri takmama var. Yolcularımızın daha güvenli seyahat etmeleri için yaptığı hatalardan dolayı şimdi trafik cezası uygulayacağız. Bu sizin tamamen araç içinde rahat edip, gideceğiniz yere güvenli bir şekilde seyahat etmeniz için yapılan bir uygulama bu.” şeklinde konuştu.

 

Bunun üzerine emniyet kemeri, gereksiz yere korna çalma, durak harici yolcu alma nedenlerinden dolayı sürücüye 285 TL para cezası kesildi.  Bu sürücünün yanı sıra 2 sürücüye fazla yolcu almadan, 1 sürücüye cep telefonu ile konuşmaktan, 1 sürücüye kırmızı ışık ihlalinden, 3 sürücüye emniyet kemeri takmamalarından, 1 sürücüye gereksiz korna çalmaktan ve 2 sürücüye ise durak harici yolcu almaktan dolayı cezai işlem uygulandı. Sürücülere 1 günde 1496 TL para cezası kesildi. Yapılan uygulamanın yıl boyunca devam edeceği öğrenildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.